maanantai 23. toukokuuta 2016

Pelin hallinta ei tuonut RoPS:lle pisteitä

Janne Saksela pelasi laitapakin paikalla.
Kiekkohuuman keskellä pelattu Veikkausliigan ottelu VPS-RoPS tarjosi 1268 paikalle saapuneelle katsojalle kamppailun, jossa maalipaikoilla ei juhlittu. Tähän vahva osasyyllinen oli Kaarlen kentän alusta, joka muistutti erehdyttävästi keväistä perunapeltoa jalkapallokentän sijaan. Silti ottelussa nähtiin yksi onnistuminen kotijoukkueen Pyry Soirin toimesta ja näin kaikki kolme sarjapistettä jäivät Pohjanmaalle lukemin 1-0 (1-0).

Vaasan Palloseura tuli otteluun melko tutulla kokoonpanolla. Joukkueen riveistä ottelusta puuttuivat vielä Veli Lampi, Juho Lähde sekä Mikko Viitikko. Jerry Voutilainen sen sijaan teki paluun kokoonpanoon, tosin pelin hän aloitti vaihtopenkillä. RoPS:n avauksesta löytyi sen sijaan yksi selkeä yllätys, Ransford Osei korvasi kärjessä Aleksandr Kokon. Myös John William Oluremi teki paluun aloituskokoonpanoon, minkä johdosta Janne Saksela (kuvassa) pelasi tällä kertaa laitapuolustajana. Oluremi pelasi nyt kymppipaikalla, Robert Taylorin pelatessa vasemmassa laidassa. Itse ottelu alkoi tutusti RoPS:n aktiivisella pelillä. Jo neljännellä peliminuutilla Oluremi pääsi laukomaan, mutta tämän tilanteen VPS-puolustus sai hoidettua kulmaksi. Tämän jälkeenkin RoPS piti palloa, prässäsi ylhäältä ja sai näin painetta VPS-maalille ja Evgeni Kobozevin piti olla hereillä maalillaan heti ottelun alusta lähtien. 12. minuutin kohdalla Juha Pirisen hieno nosto väliin tavoitti Taylorin ja hänen jatkonsa VPS-puolustus sai purettua vain vaivoin aivan maaliviivalta. Muutama minuutti tästä ja toisessa päässä kenttää RoPS-vahti Antonio Roguero tarjoili harhasyötöllään paikkaa Steven Morrisseylle, mutta kärkimiehen yritys meni ohi maalin. Puoliajan edetessä kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan, mutta huonosta kentästä johtuen pelissä ei hienouksia nähty. Kuitenkin aivan ennen taukovihellystä VPS onnistui kuin puolivahingossa tilanteesta, jossa Pyry Soirin jatko maalin oikealta puolelta pomppi pelaajien ja Rogueron ohi maalin vasempaan kulmaan. Maalin aikaan RoPS:n Juuso Hämäläinen oli kentän laidalla hoidettavana saatuaan osumaa päähänsä Andre Clennonin kyynärpäästä. Kohta maalin jälkeen avausjakso vihellettiin päättyneeksi ja tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa lukemin 1-0.

Toiselle jaksolle tuli jälleen aktiivinen RoPS ja mm. Mika Mäkitalo pääsi yrittämään Kobozevin ohittamista siinä kuitenkaan onnistumatta. Jakson edetessä RoPS:n hyökkäyskuviot kuivuivat yksi toisensa jälkeen kokoon idearikkaattomina tai vain Kaarlen kentän surkean alustan johdosta. VPS puolestaan joutui lähes kokonaan puolustuskannalle ja ei saanut peliään oikein missään vaiheessa toimimaan. 65. minuutilla napapiiriläiset tekivät ensimmäisen vaihtonsa, kun Aleksandr Kokko korvasi kentällä vähän paikkoja saaneen Ransford Osein ja 69. minuutilla oli Oluremin vuoro tulla vaihtoon, kun hänen tilalleen kentälle kirmasi Eetu Muinonen. Ja vielä 75. minuutilla Aapo Heikkilä pääsi kentälle aiemmin itseään loukanneen Ville Saxmanin tilalle. Ottelun lopussa pallo pysyi lähes kokonaan RoPS:n hallussa, mutta todelliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Aivan lopussa pelin ollessa jo yliajalla pääsi Muinonen ampumaan maalin edestä puolittaisesta volleystä, mutta veto meni keskikenttämiehen epäonneksi suoraan Kobozevia kohti ja näin kotijoukkue selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Kun lisäaikaa oli pelattu noin neljä minuuttia, vihelsi ottelun tuominnut Kalle Mäkelä pelin päättyneeksi lukemiin 1-0 (1-0).

Kokonaisuudessaan ottelun oli hyvin Rovaniemen Palloseuran hallussa, tällä hetkellä maalinteko on rovaniemeläisille todella vaikeaa ja edes pelin selkeää hallintaa ei saada käännettyä onnistumisiksi ja ennen kaikkea pisteiksi. Juha Malisen tuleekin ankarasti miettiä, miten joukkueen maalinteon umpisolmu saadaan purettua tuleviin kamppailuihin, jotta liigan kärki ei karkaisi Palloseuralta jo tässä vaiheessa kautta. Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina eli 28.5., jolloin se kohtaa kotikentällään puolustavan mestarin eli SJK:n klo 16.00 alkavassa ottelussa. Samalla RoPS viettää ns. Match Day -tapahtumaa, joka on RoPS:n lanseeraama ottelutapahtuma, jonka aikana pelipäivä näkyy ja kuuluu ympäri kaupunkia. Samalla peli pelataan Rovaniemen keskuskentän upouudella tekonurmella eli huippuolosuhteissa ja maanantain sääennusteen mukaan lauantaiksi napapiirille luvataan auringonpaistetta ja noin +20 astetta. Kaikki siis silloin kannustamaan RoPS voittoon!