maanantai 29. syyskuuta 2014

RoPS ja MYPA maalittomaan tasapeliin Rovaniemellä

Sainey Nyassi tarkassa vartioinnisa MYPA:n maalilla.
Rovaniemen Palloseura jatkoi tehottomia otteitaan Rovaniemen keskuskentällä 0-0 (0-0) päättyneessä ottelussa. RoPS aikoo varmasti ratkaista maalintekoon liittyviä ongelmia ennen seuraavan kauden alkua. Kotijoukkue kuitenkin varmisti sarjapaikkansa ensi kaudelle. Nähtäväksi jää riittääkö pelaajien motivaatio loppukaudella enää taistelemaan tosissaan otteluiden voitoista.

Saku-Pekka Sahlgren pelasi varmasti.
Ensimmäisen puoliajan alettua RoPS pyrki ottamaan pallon hallinnan itselleen ja onnistuikin siinä. Vaarallisimmat paikat MYPA:n puolustusalueella tulivat kuitenkin erikoistilanteista, lähinnä kotijoukkueen kapteeni Antti Okkosen antamista vapaapotkuista. Vaarallisin paikka ottelun alussa tuli 17. minuutin jälkeen. Ndukaku Alison pääsi puskemaan vapaasti Okkosen vaparin jälkeen, mutta pusku suuntautui keskelle kohti vieraiden maalivahti Jere Pyhärantaa. Ottelua oli pelattu 20. minuuttia, kun MYPA alkoi saada paremmin pelin juonesta kiinni. Puoliajan paras suoritus nähtiin noin puolen tunnin pelin kohdalla, kun RoPS:n maalivahti Saku-Pekka Sahlgren (kuvassa) esitti maailmanluokan reaktiotorjunnan. William De Mattia ampui vajaasta kymmenestä metristä, mutta Sahlgren sai jotenkin venytettyä toisen jalkansa pallon tielle. RoPS sai puoliajan lopulla vielä pari paikkaa. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Jesse Ahonen veti pallon 20 metristä, mutta Pyhäranta venytti pallon tielle hyvin. Aivan puoliajan lopulla RoPS:n trinidad- tobacolainen Jamal Gay keskitti pallon kentän oikealta laidalta ja MYPA:n Tommi Vesala puski pallon melkein omaan maaliin. Näin puoliaika päättyi 0-0.

Kokon ja RoPS:n maaliton kausi sai jatkoa.
RoPS tuli kohtuullisen pirteästi toiselle puoliajalle. Aleksander Kokolla (kuvassa) ja Sainey Nyassilla oli omat paikkansa tehdä maalit, mutta he epäonnistuivat ratkaisuissaan. Nyassin ruuti oli kuivaa myös toistamiseen 56. minuutin pelin jälkeen, kun Kokko vaihtoi puolta taitavasti Nyassille, mutta MyPa:n maalivahti torjui gambialaisen vedon. Reilun tunnin pelin jälkeen Nyassi sai kolmannen paikkansa puoliajalle. Tällä kertaa Ville Saxmanin tarjoilusta, mutta veto meni ohi maalin. 70. minuutin jälkeen gambialainen vaihdettiin kentältä pois ja Simo Roiha tuli kentälle. 77. minuutin kohdalla myös Ahonen vaihdettiin pois kentältä. Vähälle peliajalle viime aikoina lähinnä loukkaantumisten takia jäänyt Jani Virtanen tuli hänen tilalleen kentälle. Ottelun lopussa Kokko pelasi vielä Roihan läpi, mutta laiturin laukaus suuntautui oikean tolpan ulkoreunan kautta ohi maalin. Molempien joukkueiden viimeistelyä vaivasi tehottomuus ja näin ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Rovaniemen Palloseura pelaa seuraavan ottelunsa Veikkausliigassa vieraissa Inter Turkua vastaan sunnuntaina 5.10.2014 klo 17.00.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Saku-Pekka Sahlgren, pelasi varman ja virheettömän ottelun RoPS:n maalilla. Esitti myös pari huipputorjuntaa.