maanantai 1. heinäkuuta 2013

Tärkeä vieraspiste Harjulta

RoPS:n menestyksellisesti heikko kesäkuu päättyi kohtuullisissa merkeissä, kun napapiiriläiset saalistivat Harjun kentälle saapuneiden 2690 katsojan edessä Ndukaku Alisonin (kuvassa) maalilla tärkeän vierastasapelipisteen jumbojoukkue JJK:lta. Alisonin maali syntyi ottelun lisäajalla. Pelin päätyttyä suurin ja tavallaan myös ennakoitu uutinen oli JJK:n valmentaja Kari Martosen potkut. Hänet penkin päässä korvaa apuvalmentajana toiminut entinen pelaaja Juha Pasoja.

Vierailija RoPS oli Jyväskylän reissulla erittäin kapealla ja varamiehisellä joukkueella, sillä penkillä olivat valmennuksen lisäksi ainoastaan varamaalivahti ja kolme kenttäpelaajaa. Joukkueen kokoonpanosta olivat sivussa mm. Aleksandr Kokko, Albin Granlund Mika-Matti Maisonvaara, Mika Lahtinen sekä Ataulla Guerra. Tuomas Tyystälä sen sijaa hakee toistaiseksi pelituntumaa 3. divisioonassa pelaavan Santa Clausin riveissä.

Ottelu alkoi melko tasaisissä merkeissä ja noin vartin pelin jälkeen JJK sai toimitettua pallon RoPS:n maaliin. Tilanteessa Patrick Poutianen oli kuitenkin paitsiossa ja näin tilanne säilyi maalittomana. Kun peli oli edennyt 18. minuutille, pääsi RoPS:n Ville Saxman laukomaan, mutta hänen vetonsa suuntautui ohi Janne Korhosen vartioiman JJK-maalin. Minuutti tästä ja Joonas Pennanen pääsi laukomaan, mutta valitettavasti hänenkin vetonsa meni samaan osoitteesee eli ohi maalin. JJK joutui ottelun 33. peliminuutilla tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun Poutiainen loukkasi itseään puskutilanteessa ambulanssikyydin arvoisesti. Hänet kentällä korvasi Mikko Innanen. Ensimmäisen puoliajan edetessä JJK sai peliä entistä enemmän haltuunsa ja kun pelikello näytti 42. minuuttia, onnistui kotijoukkue maalinteossa. RoPS:n Faith Friday Obilor menetti pallon nousuyrityksessään Jukka-Pekka Tuomaselle ja lopulta pallo toimitettiin Innasen kautta Mikko Manniselle, joka tälläsi taululle 1-0 lukemat. Tämä olikin ensimmäisen puolijan ainoa onnistuminen ja näin tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisen puoliajan alkuun RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun loukkaantumisesta peliin toipunut Emenike Mbachu korvasi kentällä Niklas Tarvajärven. Toinen 45-minuuttinen meni tämän jälkeen tilastoja katsottaessa tasaisissa merkeissä, joskin on sanottavaa, että kotijoukkue oli kenttätapahtumissa hallitsevampi osapuoli. RoPS:n näkyvin pelaaja olikin pitkään maalivahti Tomi Maanoja muutamalla tyylikkäällä ja varmalla torjunnallaan. Kun peli oli edennyt jo 80. minuutille, juoksi Jarkko Lahdenmäki kentälle Tuomo Könösen (kuvassa) siirtyessä vaihtopenkille. Ottelun lopussa RoPS pääsikin laukomaan useaan kertaan, mutta ilman tulosta. Kun peli oli edennyt jo lisäajan kolmannella minuutilla, sai RoPS kulmapotkun, jota antamaan meni tuttuun tapaan Antti Okkonen. Hänen kulmapotkunsa tavoitti maalin edestä toppari Alisonin, jonka pusku meni vastustamattomasti ohi maalivahti Korhosen  ja näin tilanne muuttui 1-1:een. Pian tämän jälkeen peli vihellettiin Tero Niemisen toimesta päättyneeksi ja näin RoPS pääsi kotimatkalle vieraspiste mukanaan.

Tulevalla viikolla RoPS:n johdon tulee katsoa entistä tarkemmin pelaajiensa terveystilannetta ja tarvittaessa aloitettava mahdollisten vahvistusten nopea kartoittaminen, jotta Palloseuran yhä harvenevia rivejä saadaan vahvistettua. Toki on selvää, että joukkueen johto on koko ajan hereillä vapaiden pelaajien suhteen, mutta nyt jos koskaan pari pikaista vahvistusta voisivat vaikuttaa suurestikin joukkueen tilanteeseen. Joukkueen materiaali ei kestä enää uusia loukkaantumisia, varsinkaan hyökkäyspäässä. Myös laitapakkien osalta rivit ovat hupenemassa uhkaavasti, koska Mika-Matti Maisonvaaran loukkaantuminen VPS:aa vastaan osoittautui niin vakavaksi, että miestä ei välttämättä enää tällä kaudella tositoimissa nähdä.

Seuraavan kerran RoPS pelaa taas tulevana lauantaina, jolloin se kohtaa Rovaniemen keskuskentällä Kuopion Palloseuran. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16:00.