tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pelailun makua keskuskentällä

Maanantain keskipäivän harjoitusottelu Rovaniemen Palloseuran ja TP-47:n välillä kävi kummallekin joukkueelle hyvästä peliharjoituksesta, mutta sen ihmeempiä kentällä ei nähty. Vierasjoukkue TP-47 voi tosin olla tyytyväinen otteisiinsa, koska 2. divisioonassa pelaava joukkue haastoi tasavertaisesti varamiehisenä pelanneen RoPS:n.
Rovaniemen Palloseura tuli peliin flunssa-aallon ja muiden vammojen siivittämänä melko varamiehisenä, sillä joukkueen riveistä puuttuivat mm. Antti Okkonen, Aleksandr Kokko, Albin Granlund, Tuomas Tyystälä, Nicholas Otaru, Ataullah Guerra sekä Ndukaku Alison. Nuori Olli Pöyliö puuttui myös pelistä, sillä hän oli samaan aikaan nuorten maajoukkueen mukana Romaniassa. Positiivista aloituskokoonpanossa oli Victor Turcioksen paluu joukkueen riveihin pitkän poissaolon jälkeen.
Itse pelin RoPS aloitti melko pirteästi ja joukkue menikin ottelussa 1-0 johtoon jo ottelun 8. peliminuutilla, kun Ville Saxman viimeisteli Mika-Matti Maisonvaaran tarjoilusta johtolukemat. Tämän jälkeen pelin tempo pysyi melko alhaisena ja hyökkäyssommitelmat olivat melko vaillinaisia kummaltakin joukkueelta, vaikka RoPS muutamia erikoistilanteita saikin hankittua. Koska sen isompia onnistumia ei ensimmäisellä puoliajalla enää nähty, mentiin tauolle RoPS:n johtaessa 1-0.
Toiselle puoliajalle RoPS tuli samalla kokoonpanolla, ainoastaan RoPS:n ykkösmaalivahti Tomi Maanoja tuli kentälle, mutta hänkin torniolaisten maalinsuulle. Noin 65. peliminuutin kohdalla RoPS teki ottelun ainoan vaihtonsa Antti Peuran siirtyessä penkille ja Jarkko Lahdenmäen tullessa puolustuksen keskelle. Vaihdon johdosta RoPS:n Tuomo Könönen (kuvassa) siirtyi pelaamaan vasempaan laitaan ottelun loppuajaksi. Ottelun 85. minuutilla vierailija TP-47 tasoitti pelin, kun Jaakko Pyynyn laukaus meni Faith Friday Obilorin kautta maaliin. Tämän jälkeen vierailijoilla on vielä pari kohtalaisen hyvää maalipaikkaa, mutta joukkue ei pystynyt viimeistelemään niistä ja näin ottelu päättyi tasalukemiin 1-1 (1-0).
Ottelu tuli RoPS:lle hyvään saumaan, sillä joukkue kohtaa tulevana lauantaina kotikentällään Suomen Cupin ottelussa turkulaisen Interin. Otteet kentällä sen sijaan saavat parantua, jos napapiiriläiset mielivät cupissa jatkoon. Tulevaan peliin RoPS saanee mukaan jo joitain maanantain pelistä sivussa olleita pelaajia ja on myös selvää, että lauantain pelissä joukkueen otteet ja pelitempo tulevat olemaan kovempia kuin merkityksettömässä harjoitusottelussa.
RoPS pelaa seuraavan kerran tulevana lauantaina (6.4.), jolloin joukkue kohtaa Suomen Cupin ottelussa FC Interin. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä klo 15:00 alkaen.