lauantai 9. helmikuuta 2013

Tasapelipiste kotiintuomisina

Rovaniemen Palloseuran pelit Liigacupissa saivat jatkoa perjantai-iltana, jolloin se kohtasi Kuopion Palloseuran Kuopiohallissa käydyssä kamppailussa. Monivivahteinen ottelu päättyi lopulta tasalukemiin 2-2 (1-1). Näin RoPS on hankkinut kahdesta pelaamastaan cupin ottelusta mukavat neljä pistettä.

Palloseurojen välinen ottelu alkoi jälleen RoPS:n kannalta pirteästi ja vierailijat siirtyivätkin johtoon jo pelin 19. minuutilla. Silloin maalinteossa onnistui Aleksandr Kokko (kuvassa) kotijoukkueen hienoisella avustuksella. RoPS:n johto ei kuitenkaan kestänyt puoliajan loppuun saakka, sillä kotijoukkueen kärkäs hyökkääjä Ats Purje tasoitti pelin ottelun 44. minuutilla. Näin tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toinen puoliaika alkoi RoPS:n kannalta tehokkaasti, sillä jo 52. peliminuutilla testimies Ville Saxman siirsi Joonas Pennasen syötöstä rovaniemeläiset johtoon ja tilanteeksi taululle 1-2 lukemat. KuPS ei kuitenkaan häkeltynyt tästä, sillä vain viisi minuuttia Saxmanin maalista ja tilanne tasoittui lukemiin 2-2. Tällä kertaa maalista vastasi Kuopion Palloseuran kokenut kärkimies Ilja Venäläinen. Nämä olivatkin pelin viimeiset onnistumiset ja näin ottelu KuPS-RoPS päättyi tasalukemiin 2-2 (1-1).

Tasapelipisteestä huolimatta RoPS sai pelistä jobinpostiakin, sillä Antti Okkonen loukkaantui toisella puoliajalla ja joutui nilkkaamaan vaihtoaitioon. Positiivista ottelussa oli laidalla pelanneen nuoren Eetu Soppelan hyvät otteet.

RoPS jatkaa kauteen valmistautumista 15.2., jolloin se kohtaa Oulussa pelattavassa harjoitusottelussa paikallisen AC Oulun. Tässä ottelussa Palloseuran riveissä nähdään mitä todennäköisemmin uusia testimiehiä karibialaisella vivahteella.