sunnuntai 23. elokuuta 2020

RoPS taipui loppuhetkillä tappioon

RoPS piti HJK:n kurissa, lähes koko ottelun.
Rovaniemen Palloseura kohtasi lauantaisessa Veikkausliigan kamppailussaan helsinkiläisen HJK:n 1160 katsojan edessä. Kotijoukkueen kova puolustustaistelu näytti tuottavan pisteen muodossa tulosta aivan loppuhetkille saakka, mutta ottelun ollessa jo lisäajalla onnistuivat vieraat tekemään ratkaisevan osuman, jonka ansiosta Klubi lähti kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana. RoPS sen sijaan jatkaa kahden pisteen turvin sarjajumbona.

RoPS lähti otteluun entistä haastavammassa tilanteessa, sillä joukkueen vahvuudesta olivat poissa erinäisten vammojen kanssa painivat pelaajat sekä Klubi-lainat Enoch Banza, Kalle Katz, Matias Niemelä ja Joonas Vahtera. Näin komennuksen kentälle saivat mm. Sampo Ala ja Rasmus Degerman sekä uutena miehenä maalivahti Sammy N'Djock. HJK matkasi pohjoiseen joukkueella, joka oli täynnä nimimiehiä. Poissa "hesalaisten" vahvuudesta olivat mm. Ferhan Hasani, Matti Peltola, Rasmus Schüller sekä Miro Tenho. Klubi tosin ei muutamasta poissaolosta hätkähdä, sillä pelaavasta kokoonpanosta löytyi mm. seuraavat nimet: Lucas Lingman, Luis Murillo, Antonio Reguero, Riku Riski ja Tim Väyrynen. Penkiltä puolestaan löytyi rovaniemeläisille tuttu nimi eli Pyry Hannola.

Ottelu alkoi vieraiden vaarallisella tilanteella. David Browne pääsi kääntämään vasemmalta maalin eteen, jossa Riski oli ensimmäisenä jatkamassa, mutta kärkimiehen yritys meni selvästi N'Djockin vartioiman maalin yli. Pari minuuttia tästä ja Browne keskitti jälleen vasemmalta, nyt tosin takaviistoon. Ensimmäisenä palloon pääsi Lingman, mutta keskikenttämiehen jatkon suunta oli selvästi yli ja ohi maalin. 16. minuutilla puolestaan Riski tarjoili maalin eteen Brownelle, mutta hänenkin jatkonsa meni vasemmalta ohi RoPS-maalin. 26. minuutilla kotijoukkue sai etsikkoaikansa. Jussi Niskan keskitys vasemmalta kulkeutui lopulta oikealle noin kymmeneen metriin Juho Hyväriselle. Laitapakki kuitenkin aikaili tilanteessa hieman ja Murillo ennätti tilanteeseen sen verran, että Hyvärisellä tuli kiire ja laukaus suuntautui lopulta yli maalin. Tämän jälkeen seuraavaa paikkaa saatiin odottaa aina 38. peliminuutille asti, jolloin Browne jallitti sinipaitoja ja laukoi, mutta N'Djock venyi hyvään ja varmaan torjuntaan. 42. minuutilla puolestaan Tim Väyrynen kokeili reilusta 20 metristä N'Djockin torjuntaitoja, jotka todettiin tässäkin tilanteessa hyviksi. Näin vartin tauolle siirryttiin vieraiden hallinnasta huolimatta sopuisissa 0-0 lukemissa.

Tiukkaa kamppailua RoPS:n maalilla.

Toinen puoliaika alkoi niin ikään pinkkipaitojen komennossa. Silti tilanteiden loppuunvieminen ei ollut helppoa RoPS:n parkkeeraamaa puolustusmuuria (=bussia) vastaan. Tunnin pelin kohdalla HJK katkaisi SImo Majanderin heikon syötön ja Lingman pääsi pelaamaan Väyrysen huipputontille. Kärkimiehen maanuoliainen meni kuitenkin vasemmalta metrin ohi RoPS-maalin ja kotijoukkueen kannattajat saivat huokaista helpotuksesta. 63. minuutilla oli Alan aika tulla vaihtoon. Hänet kentällä korvasi Veka Pyyny. 72. minuutilla Klubin vaparitilanteessa N'Djock lähti seikkailemaan kauas keskityspalloon ja ajoi itsensä tilanteesta ohi. Peliväline kulkeutui Valtteri Morenille, jonka suoran yrityksen Majander onnistui kuitenkin siivoamaan maaliviivan tuntumasta yli päätyrajan. Tämän jälkeenkin paine pysyi vakaasti kotijoukkueen päädyssä. 85. minuutilla Hannola pelattiin hyvään paikkaan, mutta RoPS-puolustaja Zurab Tsiskaridze oli kärppänä välissä ja tilanne kuivui ainoastaan kulmapotkuksi. Kun peli oli jo hyvän matkaa lisäajalla, HJK iski kuin iskikin pelin ratkaisun taululle. Pyyny ja Matias Tamminen yrittivät ratkaisua toisessa päässä, mutta pallo napattiin heiltä helposti ja helsinkiläiset lähtivät käytännössä pelin viimeiseen hyökkäykseen. Pallo pomppi ihmeellisesti lopulta Roope Riskille, jonka selässä roikkui isokokoinen Tsiskaridze. Kärkimies pääsi kuitenkin puolittain kääntymään ja laukomaan ja peliväline otti kimmokkeen Majanderista ohi hölmistyneen N'Djockin. Pallo meni kuin menikin maaliin ja peli oli ratkennut. Maali oli kuin Unkarin osuma Suomea vastaan sateisella Olympiastadionilla lähes 23 vuotta sitten. Maalijuhlan jälkeen Joni Hyytiä vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 0-1 (0-0).

RoPS taisteli lauantaina jälleen kynsin hampain tasapelipisteestä, mutta kahta minuuttia vajaaksi jäi tämäkin yritys. Sinipaitoja ei yrittämisen puutteesta voi kritisoida, mutta tulokset taululla kertovat karua kieltään. Joukkue on sarjan viimeisenä ja pistetili ei kartu sitten millään. Taktisesti joukkue puolustaa jo melko hyvin, mutta hyökkäykseen ei liigatason aseita juuri löydy. Ensi viikolla joukkue saattaa saada mukaansa ainakin jonkun ryhmästä Daniel Carr, Aleksandr Kokko ja Youness Rahimi, mutta varsinkin jälkimmäisten pelituntuma on vielä kaukana parhaasta. Myös HJK-lainat palaavat ruotuun, mikä antaa Vesa Tauriaiselle ja kumppaneille lauantain kamppailua enemmän pelikortteja käteen.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana keskiviikkona (26.8.), jolloin sinipaidat matkaavat saarelle IFK Mariehamnin vieraaksi. Eli kyseessä on pitkä ja vaikea vierasreissu, jossa varsinkin Albion Ademi tulee merkata tarkasti. Peli alkaa Wiklöf Holding Arenalla klo 18.30 alkaen. Taistelua RoPS, nyt jos koskaan on aika niitata taululle yllätyslukemat!