sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Vaisut otteet saivat jatkoa

Nicholas Otaru oli ottelussa yritteliäs,
mutta ilman onnistumista.
Rovaniemen Palloseuran kausi on alkanut vahvasti mollivoittoisesti, sillä joukkue on saanut kolmesta ensimmäisestä liigaottelusta tililleen ainoastaan yhden tasapelipisteen. Lauantaina joukkue koki kauden ensimmäisessä vieraspelissä 2-0 (0-0) tappion IFK Mariehamnille hyvästä ottelun alusta huolimatta. Ottelua seurasi yhteensä 1151 maksanutta katsojaa.

RoPS lähti tappiollisen Suomen Cup -ottelun jälkeen kääntämään kurssiaan suuntaamalla kohti Ahvenanmaata, jossa se kohtasi lauantai-illan ottelussa paikallisen MIFK:n. Vierailijat tulivat otteluun osin varamiehisenä, sillä joukkueen kokoonpanosta muuttuivat mm. puolustuksen tukipilarit Alison Ndukaku ja Janne Saksela sekä alkukaudesta ilman peliminuutteja ollut Mika Lahtinen. RoPS lähti peliin aktiivisesti rakennellen muutamia hyviä tilanteita. Aleksandr Kokko ja Nicholas Otaru pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta ilman onnistumista. Esimerkiksi Kokko sai pallon maalin ylähirteen asti ja Otaru pääsi laukomaan reilusta kymmenestä metristä kohti Otso Virtasen vartioimaa maalia, mutta peliväline viuhui vasemmalta maalin ohi. Koska kotijoukkuekaan ei paria paikkaansa pystynyt kääntämään onnistumisiksi, mentiin ottelussa tauolle lukemissa 0-0.

Toiselle puoliajalla kentällä nähtiin sisuuntunut kotijoukkue ja pelivireensä kadottanut RoPS. Kun toista puoliaikaa oli pelattu vain nelisen minuuttia, vei Luis Solignac MIFK:n kotijoukkueen kannattajien riemuksi 1-0 johtoon. Tilanteessa RoPS purki kulman väljemmille vesille, mutta Kokko menetti pallon helpon näköisesti ennen keskialuetta ja pallo ajautui Petteri Forsellille, joka jatkoi pelivälineen oikealle Bernardo Ribeirolle. Hänen keskityksensä maalin eteen löysi Solignacin, joka toppariparin välistä tuikkasi ottelun avausosuman ohi RoPS-vahti Saku-Pekka Sahlgrenin. Ja vain neljä minuuttia tästä ja kotijoukkue ratkaisi lopullisesti ottelun. 2-0 osumaa voidaan kutsua katastrofaaliseksi maaliksi, sillä sen RoPS lahjoitti omalla hölmöilyllään. Tilanteessa palloa ei ensin saatu kunnolla purettua omalta alueelta, sen jälkeen Faith Friday Obilor sai pallon hallintaansa ja avasi suoraan Jarkko Lahdenmäen jalkoihin, josta pallon kimposi kuin tarjottimella Forsellille. Kotijoukkueen tähtipelaajalla oli näin helppo työ viimeistellä ottelun toinen osuma aivan maalin edestä ohi voimattoman Sahlgrenin. Kun peliä oli pelattu 72. minuuttia, teki RoPS tutun tuplavaihdon, kun Ville Saxman ja Emenike Mbachu korvasivat kentällä Antti Peuran ja Jani Virtasen. Näin RoPS siirtyi pelaamaan käytännössä kolmen alakerralla. Vielä 82. peliminuutilla RoPS:n käskyttäjä Juha Malinen vaihtoi kärkipelaajan, kun Jamal Gay korvasi kentällä Kokon. Lopussa MIFK pelasi kuitenkin rauhallisesti omaa maaliaan turvaten ja näin ottelu päättyi kotijoukkueen ansaittuun 2-0 (0-0) voittoon.

Tämänkin ottelun perusteella on helppo todeta, että Alisonin ja Sakselan puuttuessa joukkueen puolustuksesta, ei samantasoisia korvaavia pelaajia kentälle löydy. Jo näin alkukaudesta tulleiden loukkaantumisten johdosta tulisi RoPS:n hankkia puolustuspäähän ainakin yksi korvaava liigatasoinen pelaaja. Toki RoPS:n menestyksettömyys alkukaudesta ei johdu pelkästään puolustuksesta, sillä otteluita ei voiteta ilman onnistumisia maalinteossa. Lauantainakin joukkue pystyi rakentelemaan pari oivaa paikkaa, mutta pelaajien ruuti oli vielä erittäin märkää. Ensi viikon kaksi kotipeliä FC Interiä ja Myllykosken Palloa vastaan tulevatkin antamaan suuntaa sille, miten RoPS:n kausi tulee tästä eteenpäin jatkumaan. Keskiviikon ja sunnuntain kotipeleistä joukkueen tulee saalistaa pisteitä, jotta joukkueen kurssi saadaan nopeasti käännettyä pois liigan hänniltä kohti parempia sijoituksia, jotka joukkue on itselleen ennen kauden alkua tavoitteeksi asettanut.