torstai 24. huhtikuuta 2014

RoPS kauden avausvoittoon Petteri Pennasen osumalla

Petteri Pennanen joukkuekavereidensa onniteltavana.
Rovaniemen Palloseuran kauden ensimmäinen voitto ja sen tuomat kolme sarjapistettä näkivät päivänvalon keskiviikkona, kun RoPS päihitti kotikentällään turkulaisen FC Interin maalein 1-0 (1-0). Ottelun voitto-osumasta vastasi täksi kaudeksi palloseuraan hankittu Petteri Pennanen, jolle osuma oli samalla ensimmäinen onnistuminen sinipaidassa.

RoPS lähti peliin melko tutulla kokoonpanolla, sillä edelliseen otteluun verrattuna ainoastaan Lassi Nurmos oli tullut uutena pelaajana avauskokoonpanoon. Peli oli samalla Nurmoksen ensimmäinen ottelu ylimmällä sarjatasolla. Loukkaantuneiden listalla joukkueesta olivat niin Janne Saksela kuin Ndukaku Alison. FC Inter tuli myös peliin osin varamiehisenä, mutta onnekseen joukkue oli saanut takaisin kokoonpanoonsa ehkä tärkeimmän pelaajansa eli Mika Ojalan. Sen sijaan Aleksi Laiho, Stefan Marinkovic, Joni Aho, Demba Camara ja Tamas Gruborovics puuttuivat kokoonpanosta.

Kokko - Lindström taitelupari.
RoPS aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi kenttätapahtumia ottelun alussa. Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon jo 15. peliminuutilla. Aleksandr Kokon ja Nicholas Otarun rakentama hyökkäys päätyi lopulta Pennaselle, jonka tarkka laukaus maalin oikeaan takakulmaan meni vastustamattomasti ohi Inter-vahti Magnus Bahnen ja näin tilanne muuttui lukemiin 1-0. Tilanteessa Otaru keskitti maalille, jonka Inter-puolustus purki puskulla suoraan Pennaselle, jolla oli aikaa ja tilaa tehdä ratkaisunsa. Maalin jäkeen vierailija Inter alkoi päästä paremmin peliin mukaan. 22. peliminuutilla joukkue sai vaarallisen vapaapotkun noin 20 metristä, mutta varmaotteisesti maalillaan pelannut Saku-Pekka Sahlgrenin liimasi helposti Ojalan vapaapotkun näppeihinsä. Ensimmäisen jakson lopulla ei maalipaikoilla enää juhlittu, mutta aivan viimeisellä minuutilla Kokko sooloili vasemmalta läpi lähes koko Inter-puolustuksen, mutta maaliin saakka hänkään ei pelivälinettä saanut toimitettua.

Saku-Pekka Sahlgren
torjui pelissä varmasti.
Toinen puoliaika alkoi niin ikään terävästi kotijoukkueen rakenneltua hyvän paikan heti avausminuutilla. Tämän jälkeen RoPS sai kaksi kulmaa lyhyen ajan sisään, mutta näistä joukkue ei saanut aikaan mitään mainittavaa. Kun ottelua oli pelattu jo noin tunti, pääsi kotijoukkueen fanien läpi ottelun huomioima Irakli Sirbiladze ampumaan vapaasta paikasta, mutta hänen vetonsa viuhui kirkkaasti maalin ohi ja tilanne säilyi näin 1-0 kotijohdossa. 64. peliminuutilla Jani Virtasella oli mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta hänen puskunsa aivan maalin edestä suuntautui suoraan Bahnen syliin. Ottelun 73. minuutilla olikin totutusti Virtasen aika tulla vaihtoon, kun Ville Saxman korvasi hänet kentällä. Tämä vaihto piristikin kotijoukkueen otteita, mutta seuraava tuhannen taalan paikka ottelussa tuli kuitenkin Interille. 82. peliminuutilla Sirbiladzella oli mahdollisuus tuoda joukkueensa tasoihin puolittaisen läpiajon päätteksi, mutta hyökkääjän laukaus suuntautui oikeaan sivuverkkoon. Ja vielä aivan ottelun lopussa Sirbiladze sai kolmannen paikkansa ottelussa, mutta pusku kulmatilanteessa meni jälleen yli Sahlgrenin (kuvassa) vartioiman RoPS-maalin. Ottelun loppuhetkillä RoPS teki kaksi vaihtoa, kun ensin Jamal Gay korvasi Lassi Nurmoksen ja tämän jälkeen Emenike Mbachu tuli Mika Mäkitalon tilalle kentälle. Vaihtomiehet Gay ja Emenike juonivat lopussa pariinkin otteeseen maalipaikkoja, mutta maaliin asti pelivälinettä ei kuitenkaan saatu toimitettua. Tämä ei kuitenkaan kotijoukkuetta liiemmin enää haitannut, sillä erotuomarin viheltäessä pelin päättyneeksi taululla komeilivat 1-0 (1-0) voittolukemat RoPS:lle.

RoPS pelasi keskiviikkona kauden parhaan pelinsä, josta kiitoksena joukkue sai tärkeät kolme sarjapistettä. Kotijoukkue pelasi vahvasti ensimmäisen puoliajan alkupuoliskon, kun taas vierailija FC Inter pelasi hyvin puoliajan lopun. Toisella puoliajalla kummallakin joukkueella oli omat paikkansa maalintekoon, mutta varsinkin vierailijoiden Sirbiladzella oli heikko ilta, koska kaikki hänen maaliyritykset karkasivat joko yli tai ohi maalin. Kotijoukkue pelasi kauttaaltaan hyvin, vaikka pelin taso vaihteleekin vielä liikaa 90-minuutin aikana. Myös paljon parjattu puolustus hoiti tilanteet lähes poikkeuksetta melko varmaotteisesti. Silti sekä Alisonin että Sakselan saaminen takaisin pelikuntoon on joukkueelle erittäin tärkeää, koska he ovat tasoltaan aloittavia pakkeja. RoPS:n maalissa Saku-Pekka Sahlgren otti monta hyvää koppia ja esti vaaratilanteita syntymästä hyvillä vastaantuloillaan. Sen sijaan avauspeli oli paikoin luokatonta potkujen suuntautuessa välillä suoraan vastustajan jalkoihin. Keskikentän kaksikko Antti Okkonen - Mika Mäkitalo pelasi jälleen vahvasti kumpaankin suuntaan ja ylempänä niin Otaru kuin Pennanenkin pelasivat paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella. Keskellä pelannut Virtanen sen sijaan ei päässyt tässä pelissä parhaalle tasolleen. "Boris" Kokko oli kärjessä tuttuun tapaansa yksi joukkueen tärkeimmistä lenkeistä, sillä hän pystyy vastaanottamaan ja pitämään palloa hallussa ahdistettunakin ja tämän lisäksi aiheuttamaan vastustajan puolustukselle harmaita hiuksia omilla ratkaisuillaan. Vaihtomiehistä Saxman toi yritteliäisyyttä kentälle ja Emenike nopeutta. Jatkossa näitä kavereita olisi syytä peluuttaa nykyistä enemmän.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana sunnuntaina, jolloin se kohtaa kotikentällään MYPA:n. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä klo 16:00 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Petteri Pennanen -ottelun ainoan osuman viimeistelijä pelasi koko joukkueen ohella kauden parhaan pelinsä.