sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Tervetuloa liigaan SJK!

Kokko osui SJK:a vastaan.
Kylmä viimainen iltapäivä toivotti vierailija Seinäjoen Jalkapallokerhon ensimmäiseen Veikkausliigapeliinsä Rovaniemelle paikallisen Palloseuran vieraaksi. Huomioitavaa oli myös SJK:n fanijoukon saapuminen Rovaniemen keskuskentälle. Harvoin on nähty näinkään runsaslukuista ja innokasta vierasjoukkueen fanien osallistumista jalkapallo-otteluun Rovaniemellä. Ottelun etenemistä seurasi kaikkeaan 1251 maksanutta katselijaa.

Kotijoukkue RoPS oli tehnyt jonkun verran muutoksia pelijärjestykseen ensimmäisen kotipelin jälkeen. Topparina aloitti Jarkko Lahdenmäki Faith Friday Obilorin rinnalla. Pelijärjestys kotijoukkueella näytti ajottain mallilta 4-4-1-1, missä Petteri Pennanen oli yksin ylempänä keskikenttämiehenä ja Aleksander 'Boris' Kokko (kuvassa) pelasi kärjessä. Ilo oli huomata myös Juuso Majavan esiintyminen laitapakin tontilla. Katsomoon näytti paikoittain siltä, että Juuso olisi jo vuosikaudet pelannut tällä paikalla. Hän kuului illan onnistujiin.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi. Ei minuuttiakaan oltu pelattu, niin Kokko oli päästä puskemaan, mutta ei onnistunut. Hetkeä myöhemmin pirteästi läpi ottelun pelannut Mika Mäkitalo pääsi laukomaan vähän rangaistusalueen ulkopuolelta. Laukaus suuntautui kuitenkin ohi. Mitä pidemmälle ottelun avausjakso eteni, niin sitä enemmän kotijoukkue joutui puristukseen SJK:n painaessa peliä RoPS:n päätyyn. Kotijoukkueen toppareista Lahdenmäki oli ajoittain vaikeuksissa SJK:n hyökkääjien taitavien harhautusten kanssa. Kuitenkin RoPS:n maalissa pelannut Saku-Pekka Sahlgren näytti, minkä takia hänet tänne hankittiin. Mies torjui varmasti ja eleettömästi useamman tilanteen. Uskomattoman varmaotteinen esitys näinkin nuorelta maalivahdilta. Ottelun 36. minuutin kohdalla Mika Mäkitalo antoi kulmapotkun, joka pomppasi edessä olevilta pelaajilta lähemmäs takakulmaa, josta Kokko siirsi pallon varmasti verkon perukoille. Avauspuoliskon loppu näytti siltä, että vierailijat eivät vielä hakeneet tasoitusta ottelusta, vaan enemmänkin varmistelivat ettei kotijoukkue päässyt tekemään toista maalia.

Toisen jakson alussa Kokolla oli mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. SJK:n tasoitus oli lähes kopio RoPS:n johtomaalista. Tämäkin maali syntyi kulmapotkusta, joka annettiin samalta puolen kuin kotijoukkueen johtomaali. Tasoituksen sivalsi Pavle Milosavljevic 65. minuutin kohdalla. Samaan aikaan kotijoukkue valmisteli vaihtoa, joka suoritettin heti maalin jälkeen. Jani Virtanen (kuvassa) lähti vaihtoon tehden tilaa Ville Saxmanille. 78. minuutin kohdalla väsyneen Petteri Pennasen korvasi Emenike Mbachu. Emenike toi loppuhetkille lisää energiaa laidalleen. Hän pääsi myös kertaalleen laukomaan. Ottelu päättyi kuitenkin ehkä hitusen enemmän vierailijoita tyydyttävään 1-1 (1-0) tasatulokseen. Onnittelut SJK:lle historian ensimmäisestä Veikkausliigan pisteestä.

Rovaniemen Palloseura pelaa seuraavan kerran kotonaan keskiviikkona 23.4. Tällöin Rovaniemelle saapuu vieraaksi kauden yksi mitalisuosikeista Turun Inter. Ottelu alkaa klo 18.30. RoPS:n seuraava peli on kuitenkin jo ensi keskiviikkona, jolloin napapiiriläiset kohtaavat vieraskentällä pelattavassa Suomen Cupin ottelussa HJK:n.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Aleksandr Kokko, hän sai nyt enemmän palloja ja jakeli palloa pelikavereilleen älykkäästi. Ottelun johtomaali oli mestarin sijoitus ja tämä lupaa paljon tulevalle kesälle!