sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Simo Roiha siivitti RoPS:n kotivoittoon

RoPS:n pelaajat juhlivat Roihan ja ottelun toista osumaa.
Rovaniemen Palloseura sai lauantaina kotikentällään vastaansa joensuulaisen JIPPO:n 682 katsojan tarkkojen silmien alla. RoPS kesti kesäisessä illassa ennakkosuosikin paineet ja voitti ottelun lukemin 2-0 (1-0) Simo Roihan kahdella täysosumalla.

Sinipaidat lähtivät peliin melko lailla tutulla kokoonpanolla, josta puuttuivat edelleen ns. samat nimet ja tämän lisäksi myös Jonathan Vervoort ja Veka Pyyny. Jo viime viikolla seuran puolelta kerrottiin pelaajaneuvotteluista uuden vahvistuksen kanssa ja kuluvan viikon torstaina RoPS ilmoittikin loppukauden käsittävästä sopimuksesta ghanalaisen Geoffrey Acheampongin kanssa. 24-vuotias keskikenttämies on tuttu mm. AC Kajaanin riveistä, jossa hän maalasi Ykkösessä seitsemän kertaa. Tämän lisäksi hän on pelannut mm. Ghanassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Mukaan joukkueeseen Acheampong pääsee tulevalla viikolla pakollisen karanteenin jälkeen. Mielenkiintoinen ja toivottavasti myös onnistunut hankinta vahvistusta todellakin kaivanneelle keskikentälle. Tähän peliin siniset saivat kuitenkin takaisin pelaavaan kokoonpanoon Tuomas Kaukuan, joten tätä kautta keskialueelle saatiin lisää vaihtoehtoja ja ennen kaikkea taitoa. Joensuun ylpeys JIPPO matkasi pohjoiseen hyvässä terveystilanteessa ja näin joukkueen vahvuudessa nähtiin mm. Jere ja Joona Hiltunen, Timo Tahvanainen sekä Nuutti Tykkyläinen.

Tiukkaa miesvartiointia erikoistilanteessa.
Ottelu käynnistyi kotijoukkueen lievässä hallinnassa, mutta ensimmäinen kohtuullinen tilanne pelissä rakentui vieraille, kun JIPPO sai kahdeksannella peliminuutilla vapaapotkun reilusta 25 metristä. Joona Hiltusen yritys meni kuitenkin selvästi Miikka Mujusen vartioiman maalin ohi. Tämän jälkeen peli suorahtaan lässähti ja kentällä ei juurikaan saatu mitään mainittavaa aikaan. Lähinnä nähtiin pallon siirtelyä keskikentällä kummaltakin joukkueelta. 20. minuutilla kotijoukkue rakensi kuitenkin hienosti maalipaikan Simo Roihalle ja viime aikoina liekeissä ollut hyökkääjä ei erehtynyt tälläkään kertaa. Tilanteessa peliväline kulki pelaajalta toiselle ja lopulta Vertti Hännisen hieno pystysyöttö löysi hyvin liikkuneen Roihan, joka karkasi Samuli Höltältä ja jatkoi ensimmäisellään pallon maalin etukulmaan ohi JIPPO-vahti Jirko Sorsan. Tilanne oli yhtäkkiä 1-0! Tämän jälkeen peli pysyi kotijoukkueen hallinnassa, joskaan tilanteita tai näyttävää peliä ei paikalle saapuneille faneille juuri tarjottu. 40. minuutilla Hänninen jälleen löysi pystysyötöllään oman pelaajan, tällä kertaa Vili Saarikosken. Keskikenttämies kuitenkin kaadettiin kuudentoista rajan tuntumassa ja tilanteesta RoPS sai vapaapotkun. Hännisen antama vapaapotku osui kuitenkin muuriin ja näin JIPPO selvisi tästä tilanteesta ns. kuivin jaloin. Puoliajan lopussa ei enää tilanteilla herkuteltu ja vartin tauolle poistuttiin näin lukemissa 1-0.

Tuomas Kaukua oli vaikea pideltävä niin Tommmi Tainiolle kjuin muillekin JIPPO:n pelaajille.
Toinen puoliaika starttasi kotijoukkueen pitäessä peliotetta itsellään. 50. minuutilla RoPS sai vapaapotkun oikealta ja Saarikosken jatko löysi maalin edestä Roihan. Hyökkääjä oli kuitenkin pidetty kahden miehen toimesta ja hänen jatkonsa oli helppo pala JIPPO-vahti Sorsalle napata käsiinsä. Pari minuuttia tästä ja oli Hännisen vuoro yrittää kaukolaukauksella Sorsan ohitusta. Tämänkin laukauksen Sorsa sai vangittua helposti käsiinsä ja tilanne kuivui näin kasaan. Tämän jälkeen kotijoukkueen peliote katosi hetkellisesti ja vieraat pääsivät paremmin pelin mukaan. Tunnin pelin kohdalla Joona Hiltusen vapaapotkun jälkeen pallo ajautui aivan vapaana maalin edessä olleelle Wilterlynd Inalienille, mutta kärkimiehen sutaisu osui maalin vasempaan tolppaan, jonka jälkeen Mujunen vangitsi pelivälineen varmasti näppeihinsä. Tilanne vaikutti vahvasti paitsiolta, mutta sekä ottelun tuominnut Matti Roth tai avustava tuomari eivät tilanteeseen reagoineet. Tilanne herätti jo jonkin verran kotijoukkueta ja heti perään aktiivisesti läpi ottelun pelannut Kaukua nousi vetopaikkaan, mutta JIPPO-puolustus sai estettyä yritystä sen verran, että kulmapotkua vaarallisempaa ei tilanteesta lopulta syntynyt. 64. minuutilla puolestaan Inalien oli jälleen kohtuullisessa paikassa, mutta maalin sivuverkkoa lähemmäs hän ei palloa saanut tästäkään toimitettua.

RoPS juhlii, JIPPO valittaa.
72. minuutilla nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. Tilanteessa Hänninen pelasi pallon keskelle Nino Roffelsenille, jonka pystysyöttö tavoitti Didid Lutumba-Pitahin. Laitalinkin jatko takatolpalle tavoitti ensimmäisenä Roihan, joka liukui pallon verkon perukoille ja tilanne oli näin 2-0. Vieraat protestoivat vahvasti Roihan olleen paitsiossa, mutta avustavan lippu pysyi tässäkin tilanteessa alhaalla. Nyt ei Mikkelissä nähtyä oikeusmurhaa tapahtunut (jonka sen ottelun erotuomari itsekin myönsi jälkikäteen), vaan pallo vietiin keskiympyrään. Maalin jälkeen RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Miska Ylitolva korvasi oikeassa laidassa Otto Kemppaisen. 79. minuutilla puolestaan Eerik Kantola kirmasi keskikentän pohjalle Roffelsenin tilalle. Ottelun loppupuolella JIPPO yritti siirtää painetta RoPS:n maalia kohti siinä suuremmin onnistumatta. Tämä osaltaan aukaisi kotijoukkueelle hyvin tilaa tehdä nopeita vastahyökkäyksiä, mutta tässä vaiheessa sinipaitojenkin paras terä oli pelistä jo mennyt ja koska taululla loistivat kahden maalin johtolukemat, ei Palloseuralla ollut pelissä oikeastaan muuta haettavaa kuin ehkä kolmas henkilökohtainen osuma Roihalle. Loppuhetkillä ei enää maaleja nähty ja näin ottelun tuominnut Matti Roth vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 2-0 (1-0), joiden ansiosta RoPS otti toisen peräkkäisen kotivoittonsa, jonka ansioista joukkue nousi Ykkösessä ainakin hetkellisesti toiselle sijalle, tosin muita enemmän otteluita pelanneena.

Lauantain kamppailussa RoPS teki tarvittavan eli otti tärkeän kotivoiton ja saalisti näin sen myötä täydet kolme sarjapistettä kamppailusta. Kokonaisuutena joukkueen peli varsinkin hyökkäyssuuntaan on kehittynyt alkukaudesta, vaikka hidasta pallon siirtelyä esiintyy edelleenkin liikaa. Silti sinipaidat pystyvät nyt kairaamaan tärkeitä pisteitä peli toisensa jälkeen. Simo Roihan maalijyvä on todellakin löytynyt ja tämä toivottavasti on vain alkusoittoa hänen ja koko joukkueen maalitehtailulle. JIPPO:a vastaan myös Tuomas Kaukua oli liekeissä ja rakensi tilanteita sekä teki useita nousuja haastaen vastustajan pelaajia läpi koko 90-minuuttisen. Huomionarvoista on myös nostaa esiin Vertti Hännisen syöttötyöskentely, josta 1-0 osuma oli oiva esimerkki. JIPPO ei saanut tänään luotoa kuin hetkittäin painetta RoPS:n maalille ja näin Mohammed Adams ja kumppanit pääsivät Mikkelin reissua huomattavasti helpommalla tästä pelistä. Nuoren joukkueen pelikirja ei pysy vielä koko 90-minuuttista täysin kasassa, mutta peli peliltä joukkueen ilme on parantunut ja tästä oivan todisteen pystyi lukemaan lauantaina keskuskentän tulostaululta.

RoPS:n vaihdot ottelussa:

• 73. Otto Kemppainen - Miska Ylitolva
  • 79. Nino Roffelsen - Eerik Kantolad

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Simo Roiha - kahta maalia enempää ei hyökkääjältä voi toivoa, nyt Super-Simon kauden maalimäärä näyttää jo viittä täyosumaa.

Seuraavan kerran sinipaidat pelaavat viikon päästä lauantaina, jolloin pohjoisen toivot matkaavat PK-35:n vieraaksi ManeCit Areenalle klo 17.00 alkavaan kamppailuun. Tsemppiä peliin RoPS, jatketaan siitä mihin kotikentällä jäätiin eli voittojen tiellä!