maanantai 2. syyskuuta 2019

RoPS oli jälleen hankala vastustaja Klubille

RoPS aiheutti kovaa säpinää HJK:n maalilla.
Rovaniemen Palloseura matkasi Veikkausliigan runkosarjan viimeisessä ottelussa Helsinkiin, jossa se kohtasi Töölön jalkapallostadionilla HJK:n peräti 7931 katsojan edessä. Vauhdikas kamppailu päättyi lopulta 2-2 (1-1) tasalukemiin, joiden johdosta RoPS pysyi sarjassa kymmenennellä sijalla ja Klubi nousi neljänneksi, mutta on jo kahdeksan pistettä liigaa johtavaa FC Interiä perässä.

RoPS lähti otteluun varamiehisenä, sillä vahvuudesta olivat sivussa Klubista lainalla olevat Kalle Katz ja Kevin Kouassivi-Benissan sekä Niklas Jokelainen ja Eerik Kantola. Pelikiellosta vapautunut Tarik Kada avasi puolestaan pelin oikeassa laidassa. Sergio Llamas oli pitkästä aikaa myös mukana, mutta aloitti pelin vaihtopenkillä. Klubi pääsi kotipeliinsä laajan pelaajamateriaalinsa turvin vahvalla kokoonpanolla, vaikka joukkueesta mm. Nikolai Alho ja Joonas Vahtera puuttuivatkin.

Muinonen ja Kokko juhlivat tasoitusmaalia.
Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta tehokkaasti, sillä jo neljännellä peliminuutilla RoPS-vahti Antonio Reguero joutui antautumaan. Tilanne rakentui Klubi-vahti Maksim Rudakovin pitkästä avauksesta, joka tavoitti Erfan Zenelin. Laitapelaaja voitti kaksinkamppailussa Juho Hyvärisen ja pääsi syöttämään oikealle Riku Riskille, jolla oli todella paljon tilaa ja aikaa siirtää pallo varmasti verkon perukoille. Taye Taiwo unohti tällöin täysin tilanteeseen nousevan Riskin ja näin ottelun ensimmäinen maali oli tosiasiaa ja Palloseura heti maalin takaa-ajoasemassa. Kymmenennellä peliminuutilla RoPS sai kulman, jotan meni antamaan Lucas Lingman. Keskikenttämiehen oiva keskitys löysi maalin edestä Mahamadou Sissokon, jonka jatkon Rudakov torjui vain vaivoin eteensä. Pelin aaltoillessa päästä päähän, rakensi RoPS 24. minuutilla tilanteen Youness Rahimille, mutta hänen laukauksensa kotijoukkueen puolustus pystyi blokkaamaan. Sitä seuranneen Klubin avauksen sai Atte Sihvonen hienosti pysäytettyä ja pallo pelattiin Lingmanin kautta lopulta laitaan Taiwolle. Laitapakki tykitti parista kymmenestä metristä hurjan kudin kohti Rudakovia, joka torjui vedon eteensä. Ensimmäisenä tilanteeseen ohi Faith Friday Obilotin ryntäsi piskuinen Eetu Muinonen (kuvassa), joka puski pallon varmasti maaliin ja tilanne oli näin tasan 1-1! Hieno maali Palloseuralta! 28. minuutilla kotijoukkue sai vasemmalta vapaapotkun. Pallon taakse asteli Zeneli, jonka hieno kierteinen pallo tavoitti pelaajamassasta Daniel O'Shaugnessyn pään, mutta Reguero maalillaan torjui ilmiömäisesti puolustajan yrityksen yläkulmasta väljemmille vesille. Alun vauhdikas puolituntinen tasaantui hieman tämän jälkeen ja näin tauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1.

Reguero oli jälleen huippuvedossa.
Toinen 45-minuuttinen alkoi kuten avauspuoliskokin eli vauhdikkaalla pelillä. 52. minuutilla RoPS:n hieman löysän pelaamisen kautta kotijoukkueen nuorelle Santeri Väänäselle avautui vetopaikka noin 19 metristä, mutta hänen tulinen laukauksensa meni toista metriä maalin yli. Heti perään Klubi sai vapaapotkun noin 23 metristä. Petteri Forsellin upean kierteisen laukauksen onnistui kuitenkin Reguero (kuvassa) torjumaan ja näin RoPS-kannattajat saivat huokaista helpotuksesta. Ja kun itse et tee, niin silloin vastustaja iskee ja näin teki RoPS 59. peliminuutilla. Tällöin Henri Toivomäki kaatoi Aleksandr Kokon aivan rangaistusalueen rajan tuntumassa. Pallon taakse asteli Taiwo, jonka laukaus osui kuitenkin muuriin. Peliväline kimposi Taiwon vieressä olleelle Lingmanille, joka laukoi pallon vastustamattomasti maalin vasempaan yläkulmaan. Upea maali, jolla RoPS siirtyi 2-1 vierasjohtoon. Tämän jälkeenkin vieraat jatkoivat hyvää peliään. 66. minuutilla RoPS sai vapaapotkun kentän oikealta laidalta. Lingmanin kierteinen pallo tuli maalille asti, mutta Rudakov onnistui jotenkuten pallon torjumaan eteensä ja yli tilanteessa kärkkyneen Kokon. Heti perään Forsell ja Riski pääsivät toisessa päässä yrittämään, mutta jälleen Reguero veti pidemmän korren. 68. minuutilla RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Matias Tamminen korvasi kärjessä Kokon. 72. minuutilla kotijoukkue oli lahjoittaa maalin RoPS:lle, mutta Kada laukoi selvästi vasemmalta maalin ohi saamastaan huippupaikasta. Seuraavasta tilanteesta HJK tuli sitten pelissä tasoihin. Kotijoukkueen vasemmalta tullut matala keskitys tuli suoraan Sissokon kohdalle, mutta ranskalaistopparin putsausyritys oli kaamea ja pallo tuli suoraan Eetu Vertaiselle maalin eteen. Hyökkääjällä oli helppo työ viimeistellä 2-2 tasoitus maalin oikeaan alakulmaan ja saada nimi pitkästä aikaa maalintekijöiden joukkoon. Heti tasoitusmaalin perään Pasi Tuutti teki toisen vaihtonsa, kun Agnaldo Moraes kirmasi laitaan Kadan tilalle. Loppua kohden pelin painopiste alkoi kulkemaan kohti vierasjoukkueen maalia Klubin yrittäessä ratkaista peliä. RoPS kuitenkin kesti paineen Regueron johdolla ja näin Antti Munukka vihelsi reilun neljän lisäaikaminuutin jälkeen pelin päättyneeksi tasalukemiin 2-2 (1-1). Hieman tätä ennen RoPS oli tehnyt vielä kolmannen kosmeettisen vaihtonsa, kun Henrik Ölander korvasi kentällä kovaa raataneen Rahimin.

Tasapelin ansiosta RoPS on nyt kahdeksan pistettä edellä karsijan paikalla olevaa KPV:a ja puolestaan vain neljä pistettä perässä seitsemäntenä olevaa SJK:a. Viimeisestä viidestä pelistä joukkue on saalistanut kaksi voittoa ja kolme tasapeliä eli joukkueen tuloskäyrä osoittaa selkeästi ylöspäin. Tämä antaakin joukkueelle hyvät lähtökohdat tulevaan haastajasarjaan. Sunnuntai-iltana Palloseura esiintyi muutenkin aktiivisesti ja olisi hieman paremmalla onnella vienyt kaikki kolme sarjapistettä. Silti on todettava, että nyt joukkue näyttää sitä osaamistaan, mihin se oikeasti pystyy. Tulevista viidestä pelistä sinipaidoille riittänee kaksi voittoa sarjapaikan varmistamiseen ja sijoittumiseen sijoille 7-8 vaatii noin kymmenen pistettä, mikä on joukkueen nykymeno ajatellen täysin mahdollista.

Seuraavan kerran RoPS pelaa maajoukkuetauon jälkeen syyskuun puolivälissä. Sinipaidat matkaavat lauantaina 14.9. FC Lahden vieraaksi klo 17.00 alkavaan otteluun kamppailemaan tuikitärkeistä sarjapisteistä. Seuraava kotipeli pelataan vasta lauantaina 28. syyskuuta.