perjantai 13. lokakuuta 2017

RoPS saalisti pisteen Kuopiosta

Eetu Muinosen laukaus lisäajalla toi RoPS:n tasoihin.
Rovaniemen Palloseura nappasi torstai-iltana tasapelipisteen Kuopiosta Eetu Muinosen viime hetkien osumalla. Peräti 4432 katsojaa näkivät vauhdikkaan ottelun, jossa kotijoukkue oli kiinni täydessä pistepotissa aivan loppusekunneille asti. Tasapelin myötä RoPS jatkaa sarjassa seitsemäntenä ja KuPS peräti sarjakakkosena, kun enää kolme sarjakierrosta on pelaamatta.

RoPS joutui muokkaamaan torstain otteluun hieman kokoonpanoaan, sillä Ivan Tatomirovic kärsi pelikieltoaan ja Timo Stavitski oli flunssan kourissa. Näin Lassi Järvenpää sai komennuksen avaukseen ja aloittavana toppariparina hääri Juuso Hämäläinen ja Leo Väisänen. Mitalikamppailussa oleva kotijoukkue KuPS pääsi otteluun hyvässä tilanteessa, sillä poissa normaalista aloituskokoonpanosta oli vain laitapuolustaja Sebastian Sorsa.

Reguero pelasi jälleen vahvasti.
RoPS aloitti vierasottelun terävästi ja jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana sinipaidat rakensivat pari vaarallista tilannetta. KuPS-vahti Otso Virtanen torjui mm. Lassi Lappalaisen oikeaa takakulmaa kohti suuntautuneen yrityksen päätyrajasta yli. Tilanteen alusti RoPS-kärki Simo Roiha. Tilanne jatkui Anselmi Nurmelan antamalla kulmapotkulla, josta Hämäläinen puski pelivälineen vain hieman KuPS-maalin yli. Kotijoukkue pääsi tämän jälkeen paremmin peliin mukaan. Ensimmäinen huipputilanne rakentui Ats Purjeen kautta 15. peliminuutilla. Purje pääsi vapaasti nousemaan vasenta laitaa pitkin maalivahdinalueelle syöttäen pallon keskelle Urho Nissilälle. RoPS-vahti Antonio Reguero (kuvassa) torjui kuitenkin kärkimiehen suoran jatkon varmasti ja peli säilyi vielä maalittomana. Nissilä pääsi kuitenkin kohta tämän jälkeen iskemään Tuomas Rannankarin syötöstä 1-0 lukemat taululle. Ottelua oli pelattu tällöin 18. minuuttia. Maali oli samalla Nissilän kahdeksas täysosuma tällä kaudella Veikkausliigassa. Maalin jälkeen ottelun hallinta pysyi kotijoukkueella, mutta myös RoPS sai aikaan pari vaarallista tilannetta. Roiha ja Muinonen eivät kuitenkaan tilanteita saaneet vietyä loppuun asti. KuPS sen sijaan vyörytti hyökkäyksiään, mutta Reguero torjui kaikki vaaralliset tilanteet maalillaan. Näin lisää onnistumisia ei enää ensimmäisellä puoliajalla nähty ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johtolukemissa.

Mota pelasi viimeminuutit.
Toisella 45-minuuttisella peli ehkä hieman hidastui ja vaarallisia tilanteita saatiin odottaa. RoPS sai ensimmäisen maalipaikan, kun kotijoukkueen Ruben Gabrielin hasardisyöttö omalla alueella tuli suoraan Lappalaisen juoksulinjalle. Kärkäs laituri pääsi nousemaan vapaasti kohti maalia, mutta ajautui liikaa vasemmalla ja näin Virtanen pystyi torjumaan Lappalaisen yrityksen pienestä kulmasta hyvällä vastaantulollaan. RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa 60. minuutilla, kun Sakari Tukiainen korvasi Juho Hyvärisen. Tämä osaltaan muutti koostumusta kentällä Lappalaisen laskeuduttua alemmaksi. Kotijoukkue hätyytteli maalia Petteri Pennasen toimesta, mutta keskikenttämiehen yritys meni niukasti vasemman takakulman ohi ja RoPS selvisi tilanteesta säikähdyksellä. RoPS teki lopussa vielä kaksi vaihtoa. 79. minuutilla Glenn Gabriel kirmasi kentälle Lappalaisen tilalle ja 85. minuutilla oli Pablo "Mota" Gonzalezin (kuvassa) vuoro korvata Lassi Järvenpää oikealla laidalla. Kotijoukkue rakensi vielä pari vaarallista tilannetta kulmapotkuista, mutta nämäkin Reguero selvitti ja tilanne pysyi 1-0:ssä. Kun peli oli jo viimeisellä lisäaikaminuutilla, iski RoPS kuin salama. Pallo kulki muutaman pelaajan kautta Nathaniel Willille rangaistusalueen rajalla, josta keskikenttämies kääsi taakse Muinoselle. Tilanteessa Muinonen laukoi suoraan ja pallo meni kimmokkeen kautta vastustamattomasti verkon perukoille ja tilanne oli näin 1-1! Osuma oli samalla "Edu" Muinosen kauden ensimmäinen maali. Kohta tämän jälkeen peli vihellettiin päättyneeksi ja näin pisteet jaettiin Kuopiossa maalein 1-1 (1-0).

RoPS voi olla tyytyväinen lopputulokseen, sillä Kuopio on ollut rovaniemeläisille vaikea vieraspelipaikkakunta jo pitkään. Joukkue taisteli poissaoloista huolimatta pelin alusta loppuun ja tämä palkittiin sarjapisteen muodossa. Kauaa RoPS ei ehdi hengähtää, sillä seuraavan kerran pohjoisen ylpeys pelaa jo tulevana sunnuntaina. Silloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu vaisusti viime aikoina esiintynyt Vaasan Palloseura. Taistelu sarjapisteistä jatkuu sunnuntaina klo 15.00 alkaen. Silloin kaikki "keskarille" kannustamaan sinipaidat jälleen pisteille!