maanantai 17. heinäkuuta 2017

RoPS haki tasapelipisteen Lahdesta

Eze teki kauden viidennen maalinsa.
Rovaniemen Palloseuran vierailu aurinkoiselle Lahden Stadionille päättyi lopulta tasapeliin, kun FC Lahti ja RoPS tasasivat 4099 katsojan edessä pisteet maalein 1-1 (0-1). Palloseura oli ottelussa kertaalleen johdossa ja sai vielä loppusekunneilla pallon ylähirteen, joten voittokaan ottelusta ei ollut kaukana. Tasapelin myötä sinipaidat ovat tasaisessa Veikkausliigassa nyt yhdeksännellä sijalla, Lahden jatkaessa kolmannella sijalla.

RoPS matkusti etelään jo lauantaina treenaten ja yöpyen Vierumäellä ennen siirtymistään Lahteen. Mukaan joukkue oli saanut uudet hankintansa, Charlie Traffordin ja Pablo "Mota" Gonzalezin, joista kanadalinen Trafford oli noussut suoraan avaukseen. Sen sijaan varamaalivahtia ei tälläkään kertaa ollut joukkueen mukana vierasottelussa. Poissa pelaavasta kokoonpanosta olivat edelleen Lassi Järvenpää sekä koko kauden sivussa ollut Aapo Heikkilä. Kotijoukkue FC Lahti pääsi myös otteluun hyvässä terveystilanteessa, sillä poissa pelaavasta kokoonpanosta olivat vain pitkäaikaispotilaat Pavel Osipov ja Drilon Shala sekä Aleksi Paananen. Lahtelaisten riveissä uutena pelaajana kotikatsomolle esiteltiin virolainen hyökkääjä Henri Anier.

Reguero oli jälleen hyvässä vedossa.
Ottelu alkoi lähes helteisessä kelissä ja lisälämpöä peliin toi se, että tuomarina hääri yleensä suurta ja näkyvää roolia ottava Antti Munukka. Ottelun ensimmäinen tilanne tuli vapaapotkun muodossa vierasjoukkue RoPS:lle, mutta kapteeni Antti Okkosen vapari päätyi tilanteessa lahtelaisten maalivahdin eli Aleksandr Vasiutinin hyppysiin. Kaksi minuuttia tästä ja kotijoukkueen Santeri Hostikka jatkoi vasemmalta laidalta maalin eteen vapaana olleelle Loorents Hertsille, jonka yrityksen RoPS-vahti Antonio Reguero (kuvassa) torjui kuitenkin hienosti. Kymmenen minuuttia tästä ja kotijoukkue sai vapaapotkutilanteesta pallon jo maaliin, mutta tilanne vihellettiin lopulta paitsioksi Munukan ja avustavan erotuomarin keskustelun päätteeksi ja näin peliä jatkettiin 0-0 lukemista. 25. minuutilla Lahden Stenio tälläsi noin 25 metristä, mutta tämänkin pallon Reguero nappasi helposti haltuunsa. Puoliajan edetessä RoPS alkoi pääsemään peliin paremmin ja paremmin mukaan. Sinipaitojen keskikenttä tukki hyvin kotijoukkueen nousuyritykset ja muutenkin joukkue pelasi uhrautuvasti ja puolustuksen kautta palloa kierrättäen. Näytti jo siltä, että tauolle mennään maalittomassa tasatilanteessa, mutta RoPS oli asiasta eri mieltä. 42. minuutilla debyyttiotteluaan sinipaidoissa pelannut Trafford nappasi pallon Mikko Kuninkaalta ja syötti suoraan eteen Emeka Ezelle. RoPS:n nigerialainen kärkimies ampui suoraan juoksusta kahden lahtelaispuolustajan välistä pallon vastustamattomasti maalin vasempaan kulmaan ja tilanne taululla oli 0-1! Tätä ennen Ezelle palloja ei juuri oltu saatu toimitettua, mutta nyt Trafford tarjoili hänelle unelmapaikan virittää pyssyään ja siinä Eze onnistui. Näin tauolle siirryttiin RoPS:n maalin johtoasemassa.

Nurmela pääsi vaihdosta peliin.
Toinen 45-minuuttinen alkoi lahtelaisten ärhäkkäällä pelillä ja RoPS joutui puolustuskannalle. FC Lahden hyökkäystyöskentely jätti kuitenkin toivomisen varaa. Myös Palloseuran tiivis puolustaminen vaikeutti kotijoukkueen hyökkäämistä, koska tilaa RoPS:n puolustusalueelta ei juurikaan löytynyt. 61. minuutilla RoPS joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun Simo Roiha loukkasi pelitilanteessa kättänsä. Hänet kentällä korvasi Anselmi Nurmela (kuvassa). 70. minuutilla nähtiin viimein ottelun toinen täysosuma, joka oli samalla lahtelaisten tasoitusosuma. Kotijoukkue sai silloin kulman vasemmalta. Hendrik Helmken kulmapotku löysi maalin edestä täysin merkkaamattomana olleen kärkimies Marko Simonosvskin, joka puski pelivälineen varmasti verkon perukoille. Näin tilanne oli 1-1. Tälläkin kertaa RoPS:a rokotettiin erikoistilanteesta, jossa Simonovskin vartiointi oli unohtunut pelaajilta. Kohta maalin jälkeen 73. minuutilla RoPS vaihtoi maalin syöttäneen ja kentälllä kovaa raataneen ja osumia ottaneen Traffordin tilalle kärkimies Sakari Tukiaisen. 76. minuutilla Eze nousi hienosti päätyrajaa kohden ja syötti takaviistoon, mutta syöttö ei aivan tavoittanut Eetu Muinosta. 79. minuutilla RoPS teki vielä kolmannen vaihtonsa, kun Saku Ylätupa korvasi laidalla Timo Stavitskin. Viimeisellä kymmenminuuttisella kummallakin joukkueella oli pari hyvää nousua maalille, mutta onnistumisia ei nähty. Pelin lisäajalla RoPS sai painetta aikaan lahtelaisten kenttäpuoliskolle ja viimeisellä lisäaikaminuutilla vapaapotkun oivasta paikasta kentän oikealta puolelta. Pallon taakse asteli jälleen Okkonen, jonka kierteinen potku tavoitti maalin edestä Tukiaisen, jonka pusku kilahti sinipaitojen epäonneksi vain maalin ylähirteen. Muutama sekunti tästä ja Munukka vihelsi pelin päättyneeksi tasalukemiin 1-1 (0-1).

Kokonaisuudessan RoPS pelasi nyt huomattavasti paremmin ja tiiviimmin kuin edellisessä kotipelissään HIFK:a vastaan. Charlie Trafford uutena miehenä ja Antti Okkonen pelikiellon jäljiltä toivat keskikentälle kaivattua kokemusta, kovuutta ja ääntä. Nyt RoPS:n pakka pysyi kasassa alusta loppuun, ainoastaan tasoitusmaalin merkkausvirhe olisi saanut jäädä tekemättä. RoPS:n käskyttäjä Juha Malisen mukaan pelaajat olivat keskenään vaihtaneet tilanteessa vartioitavia pelaajia ja Simenovskin vartiointi oli unohtunut. Malinen kutsui tätä ns. lapselliseksi virheeksi, josta maksettiin kova hinta maalin muodossa. Silti syntymäpäiviään viettänyt Malinen oli kokonaisuuteen tyytyväinen ja totesi täyden pistepotin olleen erittäin lähellä. Alkukauden ilman taspelejä edennyt RoPS on nyt pelannut peräti kolme pistejakoa putkeen. Seuraavan kerran joukkue yrittää paluuta voittojen tielle tulevana sunnuntaina (23.7.), jolloin heräämisen merkkejä näyttävä SJK saapuu vieraaksi Rovaniemen keskuskentälle. Ottelu pelataan tuttuun tapaan klo 18.30 alkaen. Silloin kaikki keskuskentälle tsemppaamaan RoPS kotivoittoon!