keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

RoPS vaivatta jatkoon Suomen Cupissa

Kokko iski puhtaan hattutempun!
Rovaniemen Palloseuran liigakauden kenraaliharjoituksena toiminut Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu oululaista JS Herculesia vastaan oli hyvällä asenteella peliin tulleelle Palloseuralle lopulta läpihuutojuttu, sillä ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 350 katsojan edessä peräti 0-8 (0-4) numerot. Ottelun positiivisin asia oli Aleksandr Kokon (kuvassa) puhdas hattutemppu ensimmäisellä puoliajalla, kun taas RoPS:n kapteeni Antti Okkosen vakava loukkaantuminen oli selkeästi ottelun negatiivisin asia. Ennakkotietojen mukaan Okkosen koko kausi saattaa olla ohi ennen kuin se kunnolla ehti edes alkaakaan. Jalka todennäköisesti leikataan Oysissa heti tänään keskiviikkona. Palloseura -blogi toivoo joukkueen kapteenille pikaista paranemista!

Okkonen loukkaantui pelissä vakavasti.
RoPS tuli otteluun melko nimivahvalla kokoonpanolla, sillä vain muutama pelaaja puuttui joukkueen vahvuudesta. Kamppailu alkoi heti vierasjoukkue RoPS:n pitäessä palloa ja hallitessa selkeästi kenttätapahtumia. Ensimmäinen täysosuma näki päivänvalonsa jo 5. peliminuutilla, jolloin hyvässä vireessä harjoituskaudella ollut Robert Taylor ampui vapaapotkusta taululle 0-1 lukemat. Tämän jälkeen kentällä pyöri Boris-show, sillä Kokko viimeisteli 0-2, 0-3 ja 0-4 maalit ennen kuin peliä oli ehditty pelata puolta tuntiakaan. Kohta tämän jälkeen sininen taivas joukkueen yllä synkkeni aivan muihin väreihin Okkosen (kuvassa) loukkaantumisen johdosta. Tilanteen aiheutti oululaisten amatööripelaaja Nikko Ruokangas, joka rappasi (katso kuva) ensin tilanteen hävittyään 100-0 täysin turhaan suoraan takaa päin Okkosta jaloille sillä seurauksella, että Palloseuran kapteenin sääriluun epäiltiin murtuneen. Ottelun tuomaristo säesti tilannetta "hienosti" antamalla tilanteesta vain keltaisen kortin Ruokankaalle. Pitkien hoitotoimenpiteiden jälkeen Okkosen tilalle kentälle tuli vasta ottelun alla peliluvan saanut Michal Mravec. Tämän jälkeen RoPS jatkoi myllytystään, mutta maaleja ei enää nähty, joten tauolle siirryttiin 0-4 lukemissa.

Toisella jaksolla peli oli edelleen täysin RoPS:n hallussa. Sinipaidat tekivät ensimmäisen vaihtonsa 56. minuutilla, kun Kokon kentällä korvasi Fridolin Nganbe Nganbe. Pari minuuttia tästä ja Will John iski taululle jo 0-5 lukemat. Lopussa napapiiriläiset jatkoivat ryöpytystään, ensin Abdou Jammeh teki 0-6 (74 min.), sitten Nganbe Nganbe osui lukemiksi 0-7 (80 min.) ja loppulukemiksi 0-8 viimeisteli Aapo Heikkilä 85. peliminuutin kohdalla. Näin RoPS jatkaa Suomen Cupissa 6. kierrokselle, jossa vastus todennäköisesti kovenee muutaman oktaavin.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana lauantaina, jolloin se kohtaa liigakauden avausottelussa nousijajoukkue PK-35:n. Ottelu pelataan Vantaalla klo 17.00 alkaen.