perjantai 18. toukokuuta 2012

RoPS selkeään voittoon FC KooTeePee:stä

Rovaniemen Palloseuran hyvä alkukausi sai jatkoa joukkueen voittaessa kotikentällään FC KooTeePee:n numeroin 3-1 (1-1). RoPS:n voiton arkkitehtejä olivat kaksi maalia tehnyt Mika Lahtinen sekä kärkkäästi vasemmassa laidassa nousuja tehnyt Emenike Uchenna Mbachu. Sateisessa säässä pelattua ottelua oli seuraamassa rovaniemeläisittäin vaatimaton yleisömäärä, sillä paikalle oli vaivautunut vain 840 silmäparia.

Helatorstain päiväpelinä pelattu RoPS-FC KooTeePee alkoi erittäin tunnustelevasti ja ensimmäiset puolittaiset maalipaikat tulivat vasta parinkymmenen peliminuutin kohdalla. Tällöin RoPS:n Mika Lahtinen pääsi pariin kertaan tilanteeseen, mutta kotkalaisten puolustus peitti yritykset helpohkosti. Muutenkin vahvasti peliin tulleet vierailijat aloittivat maalinteon, kun peliä oli pelattu 22. minuuttia. Tällöin kotkalaisten parimetrinen kärkimies Aaron Wheeler puski oikealta annetun kulman varmasti ohi Mikko Vilmusen. Maalin syntyessä RoPS:n kookas ja pääpelivoimainen toppari Faith Friday Obilor oli kentän laidalla paikattavana. Maali oli tällä sarjakaudella myös ensimmäinen osuma, jonka vastustaja on saanut upotettua RoPS:n verkkoon.

FC KooTeePee:n maali elävöitti peliä ja ennen kaikkea kotijoukkue RoPS heräsi maalin jälkeen peliin. Tasoitusmaalia saatiin kuitenkin odottaa aivan puoliajan loppuun, sillä Mika Lahtisen tasoitus syntyi ottelun 44. minuutilla. Hienon esityön maaliin teki muutenkin läpi ottelun pirteästi esiintynyt Mbachu, joka nopeudellaan ohitti vierailijoiden laitapakin vasemmalla laidalla ja tarjoili pallon Lahtiselle aivan maalin eteen. Jo ennen tasoitusta RoPS:n pelaajat ja suuri osa yleisöstä vaati rangaistuspotkua kotijoukkueelle, mutta ottelun tuomari Juha-Matti Kanniainen ei nähnyt rikettä Aleksandr Kokon mennessä maihin selkään ajon jälkeen.

Toisella puoliajalla RoPS terästi otettaan ja sai pelin haltuunsa. Varsinkin viimeinen puolituntinen oli kotijoukkueen hallussa. Kun ottelua oli pelattu 69. minuuttia, toimitti Mika Lahtinen pallon toistamiseen FC KooTeePee:n verkkoon. Hienon esityön maaliin teki Aleksandr Kokko. Kymmenen minuuttia tästä ja Kokko siirtyi vaihtoon ja hänen tilalleen tuli edellisen pelin tapaan Tuomas Tyystälä. Viimeisen niitin ottelulle antoi Jose Manuel Rivera, joka viimeisteli vapaasta paikasta 3-1 lukemat. Peliä oli tällöin pelattu noin 87. minuuttia. Ennen maalia Rivera tosin pyssytti rangaistuspotkun maalin ylärimaan ja muutenkin Riveran pelaamisessa ns. ratkaisutilanteissa oli edelleen terästämisen varaa. Maalin jälkeen RoPS teki vielä yhden vaihdon, kun Mika-Matti Maisonvaara tuli kentälle Mbachun tilalle. Ja kun ottelua oli pelattu noin 93. minuuttia, ottelun tuominnut Juha-Mati Kanniainen vihelsi pelin päättyneeksi. Näin kaikki kolme sarjapistettä jäivät napapiirille ja RoPS jatkaa Ykkösen kärjessä yhdessä SJK:n kanssa.

Ottelussa silmiinpistävää oli RoPS:n hidas alku, mutta positiivista joukkueen kannalta on se, että joukkueen peli yleensä paranee pelin edetessä. Liukas kenttä ja nauhaongelmat aiheuttivat niin ikään ongelmia pelaajille ja esimerkiksi Albin Granlund ja Mika Lahtinen kävivät vaihtamassa nappulakenkänsä jo kesken ensimmäisen puoliajan. Joukkueen puolustus vaikuttaa tällä hetkellä hyvin organisoidulta ja laidoissa pelanneet Albin Granlund ja Antti Peura yhdessä topparipari Obilor-Alison:n kanssa muodostivat toimivan nelikon maalivahti Mikko Vilmusen edessä. Keskikentän keskellä pelannut Ebrima Sohna antoi niin ikään positiivisen kuvan ensiesiintymisessään kotiyleisön edessä ja voi vain toivoa, että katsomossa ollut RoPS-johto näki myös pelaajan lupaavat otteet. Sohna:lle tulisi ilman muuta saada tehtyä loppukautta koskeva sopimus, koska hän pystyy auttamaan joukkuetta monipuolisuudellaan sarjan kärkikamppailussa. Eri asia on se, että viihtyykö kentällä hyvin liikkuva ja peliä lukeva Sohna Ykkösen tasolla kesäkuun loppua pidempään. Vieraiden parhaimmistoa oli puolestaan keskikentällä pelannut Johannes Laaksonen, jonka kautta vieraiden peli usein kulki.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana maanantaina, jolloin se kohtaa vieraissa OPS:n. Ottelu pelataan Raatin stadionilla klo 18:30 alkaen.

Paitsion ottelun vakuuttaja: Mika Lahtinen -kaksi tärkeää maalia tärkeään paikkaan.