lauantai 11. syyskuuta 2021

RoPS loppuhetkien maalilla voittoon

RoPS juhlii ottelun voitto-osumaa.
Rovaniemen Palloseura kohtasi pienen tauon jälkeen perjantai-iltana vieraskentällä helsinkiläisen Klubi 04:n 181 katsojan edessä, joista iso osa RoPS Etelän edustajia. Sarjajohtaja RoPS kairasi Vertti Hännisen loppuhetkillä laukomalla rankkarimaalilla vierasvoiton lukemin 0-1 (0-0).

Sinipaidat matkasivat etelän pelireissulle joukkueella, jossa mukana olivat mm. U19-maajoukkueessa viikolla esiintyneet Otto Kemppainen ja Luka Kuittinen. Poissa kokoonpanosta olivat Rodrigo Antunes, Miska Ylitolva ja Veka Pyyny, Mikko Rantala oli sen sijaan nyt mukana varamaalivahtina. Klubi 04 pääsi kotiotteluun hyvässä terveystilanteessa. Pelikiellon takia sivussa kamppailusta oli Saku Heiskanen, mutta kentällä perjantaina nähtiin mm. Samuel Anini, Chris James, Tommi Jäntti, Baba Mensah, Patrik Raitanen sekä tukku nuoria tulevaisuuden lupauksia Palloseuran tapaan.

Geoffrey Acheampongin antamat erikoistilanteet tuottivat jälleen vastustajalle vaikeuksia.
Ottelu käynnistyi hieman tunnustellen, mutta jo alkuminuuteista oli huomattavissa, että RoPS oli peliin valmis, samoin RoPS Etelän kannattajajoukko. Kahdeksannella peliminuutilla sinipaidat saivat oikealta noin 25 metrin päässä maalista vapaapotkun, kun ottelun tuominneen Oliver Reitalan mukaan James rikkoi Simo Roihaa keltaisen kortin arvoisesti. Geoffrey Acheampongin antama vapaapotku kaarsi hyvin maalille ja aiheutti hämminkiä kotijoukkueen puolustukselle, mutta loppujen lopuksi hyvä tilanne päättyi paitsiovihellykseen. Tämän tilanteen jälkeenkin peli pysyi hyvin vieraiden hallussa, joskaan huippupaikkoja ei harvalukuinen yleisö ensimmäisen puoituntisen aikana nähnyt.

Pelin edetessä myös kotijoukkue alkoi saamaan paremmin ja paremmin ideasta kiinni. 38. minuutilla Jäntti tarjoili oikealle Kalle Walliukselle, jonka matala keskitys kohti takatolppaa ei aivan tavoittanut tilanteesen liukunutta Agon Sadikua. Tyhjä maali odotti Sadikua, mutta hänen epäonnekseen hän ei aivan ylettänyt palloon. 45. minuutilla RoPS sai reilusta 30 metristä oikealta vapaapotkun, jota antamaan meni tutusti Acheampong. Ghanalaisen keskitykseen ensimmäisen pääsi oman joukkueen puolustus, mutta sillä seurauksella, että Klubi-vahti Elmo Henriksson joutui torjuntatöihin maaliviivalla. Pelin ollessa jo lisäajalla, sai RoPS kulman oikealta. Acheampongin kierteinen kulmapotku tavoitti hyvin tilanteeseen nousseen ja omissa korkeuksissaan olleen Kuittisen pään, mutta nuoren luottotopparin pusku kilahti suoraan maalin ylärimaan ja Roihan puolittainen osuma palloon tuli suoraan Henrikssonia kohti. Tätä lähemmäs ei ensimmäisellä puoliajalla maalia enää päästy, sillä heti tämän jälkeen Reitala puhalsi 45-minuuttisen päättyneeksi.

Vili Saarikoski tuli hyvällä jalalla vaihdosta peliin.
Toinen puoliaika alkoi varsin keskinkertaisella pelillä ja RoPS näytti ottavalta osapuolelta oman pelinrakentelun ja syöttöpelin ollessa varsin heikkotasoista ensimmäisen vartin aikana. Sen sijaan Mika Väyrysen suojattien peli näytti huomattavasti aktiivisemmalta. Anini vasemmassa laidassa varsinkin tuotti suuria vaikeuksia Didis Lutumba-Pitahille puolustuspäässä ja usein häntä jouduttiin ottamaan kiinni kahden miehen voimin. Ensimmäisen tilanteen RoPS sai aikaan 62. minuutilla, kun Kuittinen riisti keskiviivan tuntumassa pallon Jäntiltä ja peliväline tuli eteen Acheampongille. Ghanalainen laukoi nousunsa päätteeksi reilusta 20 metristä, mutta tulinen veto meni reilusti kotijoukkueen maalin yli. 70. minuutilla pitkän hyökkäysjakson päätteeksi Lutumba-Pitah pääsi vasemmalta hyvin keskittämään maata pitkin taustalle 15 metriin hieman aiemmin kentälle tulleelle Otto Kemppaiselle, mutta laitalinkin jatko meni selvästi yli Henrikssonin vartioiman Klubi-maalin.

Vertti Hänninen ratkaisi ottelun pilkulta.
75. peliminuutilla RoPS puolestaan hyökkäsi hyvin oikeaa laitaa pitkin. Pallo pelattiin kuudentoista sisään Roihalle, joka selkä maaliin päin ja Mensahin roikkuessa paidassa kiinni pystyi jatkamaan pallon Vertti Hänniselle. Keskikenttämiehn tulinen laukaus suuntautui kuitenkin vain maalin sivuverkkoihin, ja näin peli oli edelleen maalittomassa tasatilanteessa. 80. minuutilla RoPS:n kulman jälkeen kotijoukkueen Daniel Rökman pääsi vastaiskuun karistaen ensin huonosti palloon menneen Lutumba-Pitahin viereltään ja sen jälkeen Kemppaisen. Onneksi Kemppainen ei tilanteessa luovuttanut, vaan ajoi Rökmanin kiinni ja liukui pallon takaisin omalle joukkueelle. 88. minuutilla sinipaidat tulivat taas. Tilanteessa Vili Saarikoski näki oikealta hyvin nousseen Kemppaisen, jonka jatko kohti maalin takanurkkaa ei aivan tavoittanut aiemmin kentälle tullutta Srdjan Vujaklijaa. Ottelun avausmaali oli lähellä mutta niin kaukana. Pelin ollessa jo 92. minuutilla, sai vierasjoukkue kulmapotkun oikealta. Tällä kertaa erikoistilannetta antamassa oli Saarikoski, joka lähetti pelivälineen kohti maalia. Taustalla tilanteessa James repi Kuittisen maahan niin, että ottelun tuominneella Reitalalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin näyttää palloa pilkulle. Nämä ovat Hännisen erikoisalaa ja tälläkin kertaa nuori keskikenttämies sijoitti pelivälineen varmaakin varmemmin maalin vasempaan alakulmaan. Maali oli nuorelle keskikenttämiehelle jo kauden kahdeksas. Tämä oli samalla ottelun viimeinen tilanne ja RoPS pääsi näin juhlimaan vierasvoittoa tällä viimehetkien maalillaan.

Perjantai-illan kamppailu maaottelutauon jälkeen ei ollut parasta Palloseuraa, mutta hyvän joukkueen merkki on se, että pisteitä pystytään kairaamaan keskinkertaisellakin esityksellä. Kotijoukkueella oli ottelussa omat hetkensä, mutta RoPS:n puolustus piti hyvin ja Miikka Mujunen ei joutunut esittämään ottelussa oikeastaan yhtään kunnon torjuntaa. Sinipaidat saivat perjantaina pelin edetessä yhä enemmän painetta aikaan kohti kotijoukkueen päätyä ja lopulta ratkaisu saatiin rangaistuspotkumaalin muodossa. Nyt kun Ykkösen runkosarjaa on enää joukkueilla jäljellä 2-3 ottelun verran, on RoPS sarjajohdossa neljän pisteen turvin. Mitään ei siis vielä ole ratkaistu, mutta se on selvää, että kauden viimeisissä peleissä ylemmässä jatkosarjassa sinipaidoilla on paljon pelattavaa. Joukkue on osoittanut kauden edetessä, että se on sarjan kärkijoukkueita ja taistelee kynsin hampain sarjanoususta.

RoPS:n vaihdot ottelussa:

• 66. min Jussi Niska & Geoffrey Acheampong - Otto Kemppainen & Vili Saarikoski
  • 82. min Nino Roffelsen - Srdjan Vujaklija

Seuraavan kerran sinipaidat pelaavat tulevan viikon keskiviikkona, jolloin RoPS matkaa Pietarsaareen FF jaron vieraaksi. Ottelu pelataan Pietarsaaren keskuskentällä klo 18.30 alkaen. Tsemppiä peliin siniset!