keskiviikko 15. syyskuuta 2021

RoPS nujersi Jaron vieraskentällä

Simo Roiha lähellä onnistumista.
Rovaniemen Palloseura kohtasi keskiviikkoiltana Pietarsaaren keskuskentällä paikallisen FF Jaron Ykkösen kamppailussa, jota koleasta säästä huolimatta oli tullut seuraamaan peräti 1249 katsojaa. Tiukka taistelu päättyi lopulta RoPS:n kannalta riemastuttaviin 0-1 (0-0) lukemiin Srdjan Vujaklijan onnistuessa maalinteossa.

RoPS matkasi Pohjanmaalle pitkälti tutulla kokoonpanolla. Mikko Mannilalla on nyt käytössään käytännössä paras mahdollinen kokoonpano, sillä loukkaantuneiden listalla pelaajia ei tällä hetkellä ole. Näin mm. Rodrigo Antunes oli jälleen mukana avauskokoonpanossa. Rasti kalenteriin tämänkin asian johdosta. Kotijoukkue Jaro lähti peliin kokoonpanolla, josta löytyivät mm. nimet: Johan Brunell, Patrick Byskata, Tyler Reid, Jeremiah Streng ja Toro eli osaamista ja kokemusta löytyi runsaasti Jimmy Warghin käskyttämien punapaitojen riveistä. Poissa vahvuudesta keskiviikkona olivat Krists Gulbis ja Tuomas Lähdesmäki.

RoPS:n maalilla piti kiirettä ensimmäisellä puoliajalla.
Ottelu alkoi Pietarsaaren keskuskentällä kotijoukkueen vahvalla otteella. Punapaidat painoivat peliä kohti Miikka Mujusen vartioimaa maalia heti alkuminuuteista lähtien. Jaro sai alussa nopeasti pari kulmapotkua, mutta RoPS-puolustus Mohammed Adamsin johdolla purki nämä tilanteet varmaakin varmemmin. 15. minuutilla Samuel Hagalund keskitti oivasti oikealta kohti takatolppaa. Ensimmäisenä paikalla oli Streng, joka petasi Joni Remesaholle hyvän paikan maalin eteen, mutta hyökkääjän yritys meni karkeasti ohi maalin. 23. minuutilla puolestaan Haglund oli hyvässä vetopaikassa noin 12 metrissä, mutta hänen yritys meni niinikään selvästi ohi kohteestaan. Neljä minuuttia tästä ja Tyler Reidin keskitys löysi Strengin pään. Hyökkääjän puskun maalin edestä purki kuitenkin väljemmille vesille RoPS:n puolustuksen lukko Adams.

RoPS:n pelinrakentelu oli reilut puoli tuntia täysin kadoksissa kotijoukkueen painaessa vahvasti päälle. 42. minuutilla Tuomas Kaukuan nousun päätteeksi Vertti Hänninen pääsi tykittämään noin 23 metristä. Oikeaan alakulmaan suuntautuneen laukauksen eteen ehti kuitenkin venymään kotijoukkueen maalivahti Mykyta Savchenko. Ja pari minuuttia myöhemmin Antunesin hyvä katkaisusyöttö tavoitti ylhäällä Simo Roihan, joka käännöksen jälkeen laukoi Brunellin seuratessa lähinnä vierestä hyökkääjän tekemisiä. Roihan veto meni kuitenkin aavistuksen ohi maalin vasemman alakulman. Näin vartin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

RoPS juhlii, kuvaas Vujaklija ja Roiha.
Toinen 45-minuuttisen alkuun RoPS vaihtoi kentälle Srdjan Vujaklijan, joka korvasi ylhäällä Kaukuan. Osin tämän ja varmasti Mannilan tauolla pitämän herättelyn jälkeen sinipaidat olivat kentällä selvästi aktiivisempia ja paremmin pelissä mukana. 53. minuutilla Nino Roffelsen katkaisi keskialueella hyvin kotijoukkueen hyökkäysyrityksen. Pallo tuli tilanteessa Jussi Niskalle, joka nousi ylös ja lopuksi syötti keskelle Acheampongille. Ghanalainen nousi aikansa ja syötti väliin upeasti Vujaklijalle, joka harhautti ensin maalivahdin ja sen jälkeen Reidin. Lopuksi serbikärki sijoitti pallon varmasti maalin vasempaan nurkkaan ja tilanne oli 0-1! Upea maali sinipaidoilta! Viisi minuuttia maalista ja RoPS sai vapaapotkun reilun 30 metrin päässä maalista. Pallon taakse asteli Hänninen, jonka tulinen veto tuotti suuria ongelmia Jaro-vahti Savchenkolle, joka vaivoin nyrkkeili pelivälineen päätyrajasta yli.

RoPS-fanit pitivät jälleen hyvin ääntä kannustaen sinipaidat voittoon.
66. minuutilla Jaro sai prässättyä ylhäällä Jim Myrevikin toimesta pallon pois RoPS-puolustukselta. Myrevik kääntyi upeasti ja syötti keskelle kohteenaan Streng. Viime hetkellä tilanteeseen liukui kuitenkin Antunes, ja näin RoPS selvisi tästä tilanteesta säikähdyksellä. Tämän jälkeen ottelun painopiste alkoi taas kääntymään kohti RoPS-maalia. 73. minuutilla Myrevik puolestaan tarjoili Remesaholle, mutta kärkimiehen ruuti oli tälläkin kertaa märkää ja pallo viuhui ohi maalin. Ottelun loppua kohden peli oli sinipaidoille lähinnä puolustustaistelua ja sen nuori joukkue teki antaumuksella. Jaro vieritti tilanteita kohti vieraiden maalia, mutta huippupaikoille kotijoukkue ei enää päässyt. Kun lisäaikaa oli pelattu jo neljä minuuttia, vihelsi ottelun vaihtelevasti tuominnut Peiman Simani kamppailun päättyneeksi lukemiin 0-1 (0-0) ja RoPS:n pelaajien ja paikalle saapuneiden vieraskannattajien juhlat saivat alkaa.

Keskiviikon kamppailu oli RoPS:n osalta hyvin kaksijakoinen. Ensimmäinen puoliaika oli lähes koko 45-minuuttisen selviytymistä lopun paria hyvää paikkaa lukuun ottamatta, kun taas toinen puoliaika oli jo parempaa peliä kruununaan Vujaklijan tekemä voittomaali. Voiton takuuna oli kuitenkin joukkueen tinkimätön puolustuspeli, jossa näkyvimpänä pelaajana hääri Adams, joka voitti käytännösä kaikki pääpallotilanteet Jaron pelaajia vastaan. Kuten monesti aiemminkin on sanottu, hyvän joukkueen tunnistaa siitä, että se voittaa otteluita hieman keskinkertaisimmillakin otteilla. Alussa peli näytti siltä, että ensimmäisen maalin tekee kotijoukkue, mutta RoPS oli tästä eri mieltä ja tämä näkyi pelin päättyessä myös tulostaululla. Voiton myötä RoPS on Ykkösen runkosarjan päättyessä sarjakärki, kun joukkueilla on vielä yksi pelikierros pelaamatta ennen jatkopelien alkamista. Sinipaidat johtavat sarjaa nyt neljän pisteen erolla toisena olevaan TPS:aan. Voitto oli samalla sinipaidoille viides putkeen ja viimeisestä kymmenestä ottelusta RoPS on voittanut peräti yhdeksän! Mikko Mannila on saanut viritettyä joukkueen huimaan vetoon ja kaikkien joukkueen fanien toiveissa on, että sama draivi jatkuisi myös kauden loppupeleissä.

RoPS:n vaihdot ottelussa:

• 46. min Tuomas Kaukua - Srdjan Vujaklija
  • 75. min Geoffrey Acheampong - Vili Saarikoski
  • 83. min Otto Kemppainen & Jussi Niska - Didis Lutumba-Pitah & Miska Ylitolva

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana sunnuntaina (19.9.), jolloin Rovaniemen keskuskentällä klo 16.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu KPV Kokkolasta. Tsemppiä runkosarjan viimeiseen otteluun sinipaidat, hoidetaan pisteet tästäkin pelistä kotiin!