maanantai 12. heinäkuuta 2021

RoPS tasapeliin Mikkelissä

RoPS:n maalilla riitti tapahtumia ottelussa.
Rovaniemen Palloseura kohtasi sunnuntai-illan vieraskamppailussa MP:n Mikkelin Urheilupuiston viheriöllä 920 katsojan edessä. Ottelu päättyi kotijoukkueen painostuksen ja RoPS:n tekemän hylätyn maalin jälkeen tasalukemiin 0-0 (0-0), joka tuskin tyydytti täysin kumpaakaan joukkuetta.

Viikolla Susivoudin nurmella harjoitellut RoPS matkasi Mikkeliin joukkueella, josta puuttuivat tutut nimet ja heidän lisäkseen Tuomas Kaukua, joka jäi pohjoiseen parantelemaan Jaro-ottelussa saamiaan kolhuja sekä joukkueen kapteeni Jonathan Vervoort. Näin Joona Lahdenmäki avasi ottelun puolustuksessa. Edellisessä ottelussa vahvasti esiintyneet Rasmus Degerman ja Miska Ylitolva pelasivat lauantaina RFA:n riveissä ja eivät näin olleet reissussa mukana. Nino Roffelsen sen sijaan teki paluun pelaavaan kokoonpanoon. Severi Salmirinne puolestaan oli nostettu ensimmäistä kertaa ykkösjoukkueeeseen, tosin ns. penkkivahvuuteen, joka oli tällä kertaa varsin kapea. Vahvan kotijoukkueena tunnettu Juha Pasojan käskyttämä MP pääsi Urheilupuiston luonnonnurmelle joukkueella, josta puuttuivat mm. Juuso Tarvainen ja Antti Voutilainen. Silti kentällä nähtiin mm. vielä viime kaudella Kemissä vaikuttanut Samson Ebuka, joka on viimeistellyt tällä kaudella jo viisi täysosumaa. Mikkeliläisten riveistä kannattaa huomioida myös esim. Jonathan Dunyin, Jonne Uronen ja Aatu Manninen.

RoPS ryhmittäytymässä erikoistilanteeseen omassa kenttäpäädyssään.
Ottelu starttasi helteisessä säässä hieman tunnustellen. Silti jo neljännellä minuutilla Samson pääsi hyvään paikkaan Nuutti Laaksosen tarjoilusta. Miikka Mujunen torjui kuitenkin hyökkääjän yrityksen varmasti. Tilanteessa kotijoukkueen korkean prässi ja valkoisissa vieraspaidoissa pelanneen RoPS:n heikko pelin avaaminen olivat kostautua. Tämän jälkeenkin mikkeliläiset hallitsivat kenttätapahtumia selvästi RoPS:n pelin rakentelun päättyessä yleensä jo keskialueelle. 22. minuutilla rakentui kotijoukkueelle oikean laidan kautta seuraava hyvä tilanne Yassin Daoussin röyhkeän nousun ja oivan syötön kautta, mutta viimeistelijää maalin edestä ei löytynyt. 24. minuutilla puolestaan RoPS sai kulman oikealta, jota antamaan meni Vili Saarikoski. Tilanteesta ei kuitenkaan mitään vaarallista saatu aikaan ja pallo päätyi lopulta MP-vahti Urosen näppeihin. Tämän yksittäisen tilanteen jälkeen pelin painopiste oli jälleen lähes täysin vieraiden kenttäpäädyssä. 40. minuutilla Samson nousi pallon kanssa ja haki vetopaikkaa. Koska sellaista ei tahtonut löytyä, syötti hän keskelle Dunyinille, jonka yritys meni RoPS-pelaajan kautta yli päätyrajasta. Vielä puoliajan loppuminuutit MP painoi peliä kohti Mujusen vartioimaa maalia, mutta ilman onnistumista. Näin tauolle siirryttiin pyöreissä 0-0 lukemissa.

Jarkko Luiro ei voi uskoa Kalle Mäkisen vihellystä.
Toinen 45-minuuttinen alkoi vierasjoukkueen vaihdolla, kun Otto Kemppainen korvasi oikeassa laidassa Sami Sipolan. Melkein heti tämän jälkeen RoPS-vahti Mujusen heikko avaus suorastaan tarjosi MP:lle johto-osumaa, mutta tästäkään kotijoukkue ei saanut vetoa aikaan ja tilanne kuivui kasaan. 50. minuutilla nähtiin RoPS:n ottelun ensimmäinen kunnon pitkä hyökkäys, mutta MP puolusti tilanteen hyvin ja vetopaikoille vieraat eivät vielä päässeet. 56. minuutilla Samson syötti Daoussin puoliksi läpi, mutta vastassa ollut Mujunen torjui yrityksen hienosti päätyrajasta yli. Tunnin pelin jälkeen napapiiriläiset alkoivat päästä peliin jo hieman paremmin mukaan, mutta tilanteiden rakentaminen oli edelleen tuskallisen vaikeaa. 75. peliminuutilla seuraava huippupaikka rakentui kenelle muulle kuin Samsonille, mutta hänen tuikkauksensa noin seitsemästä metristä meni kohti Mujusta, joka onnistui vangitsemaan pelivälineen hyppysiinsä. Neljä minuuttia tästä ja MP:n pitkän hyökkäyksen päätteeksi Samson pääsi puskemaan, mutta hieman voimattoman puskun eteen ehti venymään Mujunen.

Loppua kohti RoPS sai paremmin suoraviivaistettua peliään ja ehkäpä kotijoukkue myös väsyi ja heidän prässipelaamisensa helteessä ei ollut enää alun tasolla. Tämä avasi tilaa nousta ja rakentaa paikkoja myös kotijoukkueen päätyyn. Kun peli oli jo lisäajalla, Vertti Hänninen riisti pallon itselleen keskialueella ja syötti sen vasempaan laitaa eteenpäin viilettäneelle Didis Lutumba-Pitahille. Laitalinkin matala keskitys löysi maalin takakulmalta Simo Roihan, joka siirsi pallon varmaakin varmemmin maaliin. Mutta mutta. Maalin jälkeen avustava ei näyttänyt lipullaan paitsiota, mutta pitkällisen keskustelun jälkeen ottelun tuominneen Kalle Mäkisen kanssa, tilanne vihellettiin paitsioksi. Ilmeisesti palloon myös yrittänyt Jarkko Luiro nähtiin olleen paitsiossa, mutta kamerakulmasta paitsiota ei kyllä kunnolla erota. Heti melkein perään kotijoukkueen Topi Keskinen pääsi tälläämään, mutta Mujunen venyi vasempaan alakulmaan suuntautuneen vedon eteen hienosti. Kun peli oli jo viidennellä lisäaikaminuutilla, vihelsi varsin vaihtelevasti ottelun tuominnut Mäkinen pelin päättyneeksi lukemiin 0-0 (0-0).

Sunnuntaina Mikkelin Urheilupuistossa nähtiin RoPS:n kauden heikoin 45-minuuttinen ja tätä mieltä oli myös RoPS:n valmentaja Mikko Mannila. Avauspuolikas oli joukkueelta yhtä selviytymistä. Oman pelin avaaminen kotijoukkueen korkean ja aktiivisen prässin edessä oli tuskallisen vaikeaa ja prässin murtaminen hitailla sivuttaissyötöillä ja sinnepäin menevillä lyhyillä eteen on mahdotonta, kuten kaikki pystyivät toteamaan. Toiselle puoliajalle RoPS suoraviivaisti avauspeliään ja tämä toimikin jo paremmin MP:a vastaan. Joukkue oli lähellä napata täydet kolme sarjapistettä lopun hylätyllä osuman kautta, mutta esityksen perusteella piste oli maksimaalinen suoritus tästä kamppailusta. Vertti Hännisen kommentti lopun tilanteesta kuvasi hyvin joukkueen tuntemuksia: "Selvä maali otettiin pois, niin kyllähän se vituttaa." RoPS oli muutenkin vierasreissussa hyvin kapealla rosterilla ja tästä johtuen Eerik Kantola tuli toisella puoliajalla keskikentälle, vaikka hänet on tutummin nähty topparin paikalla. Kantola pelasi kuitenkin keskikentällä varsin hyvin ja täytti paikkansa. Miikka Mujunen oli näkyvässä roolissa maalillaan ja liimasi useamman hyvän yrityksen näppeihinsä. Avauspelissä on edelleen toivomisen varaa, mutta muuten hän esitti kauden parhaimman esityksensä viheriöllä. Tarkkaa tietoa ei vielä siitä, että saadaanko jo seuraavaan otteluun kolhuista ja loukkaantumisista kärsivistä pelaajista ketään takaisin pelaavaan kokoonpanoon, mutta mahdollisuuksien rajoissa on se, että seura kertoo Sacha Petshin "korvaajan" nimen jo kuluvalla viikolla, jos asiat etenevät suunnitellusti. Mannila ja muu valmennusjohto toden totta tarvitsee lisää vaihtoehtoja joukkueen kokoonpanoon.

RoPS:n vaihdot ottelussa:

• 46. Sami Sipola - Otto Kemppainen
  • 63. Veka Pyyny - Jarkko Luiro
  • 72. Nino Roffelsen - Eerik Kantola

Seuraavan kerran RoPS pelaa kotikentällään Rovaniemen keskuskentällä, minne tulevana lauantaina (17.7.) vieraaksi klo 17.00 alkavaan otteluun saapuu joensuulainen JIPPO. Nyt on aika näyttää taas sitä kuuluisaa pohjoista osaamista, jolla kairataan täysi pistepotti kotiin. Tsemppiä peliin RoPS!