lauantai 24. heinäkuuta 2021

RoPS ansaittuun voittoon vieraspelissä

RoPS puolustamassa tiiviisti omalla kenttäpuoliskollaan.
Rovaniemen Palloseura kohtasi lauantaina Pihlajanmäen MagneCit Areenalla paikallisen PK-35:n 426 katsojan edessä. Vauhdikkaasti alkanut kamppailu päättyi lopulta 1-3 (1-3) lukemiin, joiden ansiosta RoPS jatkoi hyvää virettään Ykkösessä. Voiton myötä sinipaidat ovat nyt toisena sarjassa 20 pisteellään 13 ottelusta.

RoPS matkasi etelään joukkueella, josta puuttuivat edelleen tutut nimet sekä mm. Eerik Kantola, Jarkko Luiro ja Veka Pyyny. Joukkuetta vaivaavat tällä hetkellä muutamat loukkaantumiset ja kesäflussakin piti pari miestä kamppailusta sivussa. Näin varsin kapealla penkillä nähtiin RFA:sta tutut Sampo Ala-Iso, Riku-Veli Niska ja Lauri-Eemil Vetri. Kuluvan viikon aikana RoPS:ssa ovi on käynyt tiuhaan tahtiin. Uutena miehenä vahvuuteen saatiin ghanalainen Geoffrey Acheampong, joka aloitti ottelun niin ikään penkkivahvuudessa. Sen sijaan seuran jättivät niin kapteeni Jonathan Vervoort kuin Sami Sipolakin eli vahvistuksille varsinkin puolustuspäähän on loppukautta ajatellen tarvetta. Kotijoukkue PK-35 lähti otteluun hyvässä terveystilanteessa, sillä kokoonpanosta olivat poissa vain Jaakko Lepola ja Romy Nevalainen. Näin kentällä nähtiin mm. Otto-Pekka Jurvainen, Pauli Kuusijärvi, Jonathan Muzinga sekä Eetu Puro.

Roiha osui jälleen kahdesti ja kaunisteli kauden maalimääränsä jo seitsemään osumaan.
Ottelu käynnistyi sinpaidoilta räjähtävästi, sillä jo toisella peliminuutilla pallo oli kotijoukkueen verkossa. Tilanne rakentui oikealta, jossa pallo pelattiin Vertti Hänniselle. Keskikenttämies nousi kohti päätyrajaa ja keskitti takaviistoon Simo Roihalle, joka jatkoi pallon ohi PK-vahti Toni Korkiakosken ja tilanne oli 0-1! Toinen osuma näki päivänvalon seitsemännellä peliminuutilla. Tällöin Mohammed Adamsin pitkä syöttö tavoitti nousevan Tuomas Kaukuan, joka tarjoili maalin eteen Roihalle, jolla oli helppo työ sijoittaa peliväline verkon perukoille ja ottelun lukemiksi jo 0-2! Tämän jälkeen kotijoukkue heräsi viimein peliin. Yhdeksännellä peliminuutilla Patrick Aaltonen keskitti oikealta hyvin ja Muzinga puski maalin edestä noin metrin yli kohteestansa eli RoPS-maalista. 12. minuutilla kotijoukkue sai puolestaan vapaapotkun vasemmalta. Daniel Rantasen antama vapari kulkeutui lopulta takakulmalle Gerald Benille, joka jatkoi pelivälineen maaliin ja tilanne oli hetkessä 1-2. 19. minuutilla kotijoukkue sai oikean kautta rakennettua painetta RoPS-maalille Didis Lutumba-Pitahin puolittaisen puolustamisen avittamana, mutta lopulta sinipaidat saivat puretua tilanteen väljemmille vesille. Viisi minuuttia tästä ja Lutumba-Pitah oli ns. hyvänteossa, kun hän oli päättämässä nopeaa hyökkäystä. Laitalinkin yritys Kaukuan esityöstä meni kuitenkin hieman oikealta PK-maalin ohi ja kotijoukkueen fanit saivat huokaista syvään helpotuksesta.

32. minuutilla Nino Roffelsen löysi syötöllään maalivahdin alueelta Otto Kemppaisen, joka kaadettiin sääntöjen vastaisesti ja ottelun erotuomari Jesse Salo näytti heti palloa pilkulle. Pallon taakse asteli Vertti Hänninen, joka kylmän viileästi sijoitti pelivälineen maalin vasempaan kulmaan ja tilanne oli näin ilahduttavasti jo 1-3! 39. minuutilla Arttu Aurasen hyvä kierteinen pallo löysi Benin pään, mutta amerikkalaiskärkimiehen pusku suuntautui suoraan Miikka Mujusen käsiin. 42. minuutilla nähtiin kamppailun ensimmäinen vaihto, kun Kaukua ei enää pystynyt jatkamaan ottelua ja hänet kentällä korvasi uusi tuttavuus Acheampong. Pari minuuttia kentälle tulonsa jälkeen Acheampong pelasi hyvin yhteen Luka Kuittisen kanssa vapauttaen topparin oivaan vetopaikkaan. Tämän tilanteen Korkiakoski torjui kuitenkin varmasti yli päätyrajasta. Näin tauolle siirryttiin 1-3 tilanteessa

Toinen 45-minuuttinen alkoi melko tasaisissa merkeissä ja huippupaikkoja ei alussa nähty kummassakaan päässä kenttää. RoPS antoi kotijoukkueella pallonhallinnan, mutta piti peliä hyvin kontrollissaan ja näin punapaidat eivät juuri päässeet mellastamaan Mujusen maalille. Tunnin pelin kohdalla nähtiin sinipaitojen toinen vaihto, kun Miska Ylitolva tuli vaihdosta kentälle korvaten laidalla Lutumba-Pitahin. 65. kotijoukkueen Muzinga pääsi puskemaan Bruno Rodriguesin esityöstä, mutta tälläkin kertaa pallo viuhui selvästi maalin yli. Minuutti tästä ja kotijoukkue rakensi hyvän paikan oikealta, mutta Ben ei aivan yltänyt maalin edestä kurottamaan palloon ja RoPS sai huokaista helpotuksesta. 74. minuutilla puolestaan Rodrigues pääsi puskemaan Aurasen keskityksen jälkeen, mutta tälläkin kertaa peliväline suuntautui RoPS-maalin ohi. Ottelun loppua kohden kotijoukkue painoi peliä kohti vieraiden maalia, mutta RoPS kesti paineen hyvin, eikä ollut vaikeuksissa pitää johtoasemaansa. 86. minuutilla Mikko Mannila laittoi vielä tuoreita jalkoja kentälle, kun Ykkösen debyyttiinsä kentälle kirmasivat sekä Sampo Ala-Iso että Riku-Veli Niska. Lopussa RoPS kontrolloi hyvin palloa ja piti kotijoukkueen poissa omasta päädystään. Näin reilun kolmen lisäaikaminuutin jälkeen ottelun tuominnut Jesse Salo vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 1-3 (1-3) ja pisteet matkasivat ansaitusti Napapiirille.

Lauantain kamppailussa RoPS oli valmis peliin heti alusta alkaen ja joukkueen suoraviivainen ja nopea peli selvästi yllätti PK-35:n. Simo Roihan huikea maalivire jatkui tässäkin pelissä ja tällä hetkellä Roihan pelaamisesta suorastaan hehkuu itsevarmuus ja usko omaan tekemiseen. Myös koko muu joukkue pelasi pääkaupunkiseudulla varsin mallikkaasti ja luotto nuoriin pelaajiin alkaa tuottamaan tulosta. Ghanalainen Geoffrey Acheampong oli heti selkeä vahvistus ja sai vyölleen reilut 45 minuuttia viheriöllä. Pelin yhteydessä kuultiin myös, että seura on etsinyt kuumeisesti vahvistuksia joukkueeseen ja jos asiat menevät suunnitellusti, voidaan ensi viikolla kuulla uutisia tältä rintamalta. Myös loukkaantuneiden pelaajien listalta on lähiaikoina odotettavissa pelaajia takaisin mukaan joukkueen pelivahvuuteen

RoPS:n vaihdot ottelussa:

42. Tuomas Kaukua - Geoffrey Acheampong

60. Didis Lutumba-Pitah - Miska Ylitolva

86. Otto Kemppainen & Vili Saarikoski - Sampo Iso-Ala & Riku-Veli Niska

Seuraavan kerran RoPS pelaa keskiviikkona 28.7., jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu kauden hyvin aloittanut Musan Salama Porista. Ottelu pelataan viikko-ottelulle tuttuun tapaan klo 18.30. Tsemppiä peliin siniset, jatketaan siitä mihin lauantaina jäätiin eli voittojen viitoittamalla tiellä!