tiistai 21. toukokuuta 2019

RoPS tärkeään vierasvoittoon Vaasassa

Rahimi osui RoPS:lle!
Rovaniemen Palloseura kohtasi maanantai-illan vierasottelussa Vaasan Palloseuran 1876 katsojan edessä. Elisa Stadionilla pelattu kahden kautensa vaisusta aloittanen joukkueen kamppailu päättyi lopulta 0-1 (0-0) lukemiin, joiden ansiosta sinipaidat nousivat Veikkausliigassa kymmeneen pisteeseen ja sen myötä ovat sarjassa yhdeksäntenä ja itse asiassa vain kuuden pisteen päässä sarjan kärkisijasta. Vaasalaiset ovat sen sijaan tappion myötä vasta 11. sijalla kuudella pisteellään eli kauden alku on ollut heille kaikkea muuta kuin toivottava.

RoPS matkasi Vaasaan joukkueella, josta puuttuivat edelleen pidempään sivussa olevien lisäksi Tarik Kada ja Sergio Llamas, joiden paluu pelaavaan kokoonpanoon kestää ja kestää. Huomioitavaa ottelun avauksessa oli mm. se, että tällä kertaa joukkueen kärkipelaajana aloitti Matias Tamminen. Kotijoukkue VPS on aloittanut kautensa ns. tasapelikierteessä, sillä kauden avausvoitto kuuden tasurin jälkeen on antanut odottaa itseänsä. Toisaalta voidaan todeta, että joukkue on hävinnyt ensimmäisestä seitsemästä pelistään vain yhden. Poissa illan ottelussa raitapaitojen kokoonpanosta olivat pelikieltoinen Jerry Voutilainen sekä loukkaantumisista kärsivät Jesper Engström, Kostas, Aatu Kujanpää sekä Juho Lähde.

Muinonen tyylittelee.
Ottelun ensimmäinen tilanne pelattiin kahdeksannella peliminuutilla vierasjoukkueen Rahimille, mutta hänen vetonsa pienestä kulmasta oli helppo torjuttava VPS-vahti Martin Kompallalle. Tämän jälkeenkin sinipaidat olivat aktiivisempi joukkue kentällä. Seuraavaa vaarallista tilannetta saatiin kuitenkin odottaa aina 30. minuutille asti, jolloin pallo kulki Rahimin ja Tammisen kautta Eetu Muinoselle (kuvassa), jonka vedon kuudentoista rajalta Kompalla vain vaivoin onnistui torjumaan päätyrajasta yli. Hieno yritys Edulta! 41. minuutilla puolestaan RoPS sai vapaapotkun noin 20 metristä, kun hyvin tilanteessa noussutta Rahimia rikottiin. Pallon taakse asteli Taye Taiwo, jonka vedon Kompalla sylki eteensä. Ensimmäisenä tilanteessa oli Muinonen, mutta Kompalla onnistui torjumaan tämänkin yrityksen ja kotijoukkueen kannattajat selvisivät tästäkin tilanteesta vielä pelkästään säikähdyksellä. Kun ensimmäisen puoliajan lisäaikaminuutteja pelattiin pääsi vielä Agnaldo Moraes tälläämään 18 metristä. Brassin painava vasemman jalan laukaus meni vain aavistuksen oikealta maalin ohi. Näin tauolle siirryttiin RoPS:n hallinnasta huolimatta tasatilanteessa 0-0.

Lingman oli alustamassa RoPS:n maalia.
Toinen puoliaika starttasi vierasjoukkueen osalta mainiosti. 50. minuutilla Atte Sihvonen avasi puolesta kentästä syvälle VPS:n puolelle kohti kuudentoista rajaa. Ensimmäisenä palloon ehti Lucas Lingman (kuvassa), jonka pusku meni Eero-Matti Auvisen huonon kosketuksen kautta suoraan Rahimin juoksulinjalle. Rahimi ampui suoraan ensimmäisellä kosketuksella noin 23 metristä pelivälineen vastustamattomasti maalin vasempaan yläkulmaan. Näin tilanne pelissä oli 0-1! Maali oli samalla Rahimin ensimmäinen osuma Palloseuran riveissä. 53. minuutilla kotijoukkue VPS pääsi rakentamaan oikealta Hindrek Ojamaan kautta. Laitapakin keskitys löysi keskeltä lopulta Sebastian Strandvallin, mutta keskikenttämiehen laukauksen tielle ehti kuin ehtikin RoPS-vahti Antonio Reguero, joka liimasi pallon varmasti näppeihinsä. Strandvall oli pahanteossa myös 70. minuutilla, mutta tällöinkin Reguero onnistui torjumaan keskikenttämiehen vaarallisen vapaapotkun väljemmille vesille. Todellinen gamesaver! Ottelun loppupuolella RoPS haki vaihtojen kautta uutta voimaa kentälle. 78. minuutilla Niklas Jokelainen korvasi kärjessä Tammisen ja 81. minuutilla Tommi Jäntti keskikentällä aktiivisesti pelanneen Muinosen. Ja vielä 90. minuutilla Henrik Ölander kirmasi kentälle maalintekijä Rahimin tilalle. Lopussa kotijoukkue vyörytti peliä kohti RoPS:n maalia kiitos peräti viiden lisäaikaminuutin. RoPS pelasi kuitenkin tiukasti puolustaen viimeiset hetket ja lopulta Antti Munukan vihellyksen kuuluessa vierasjoukkueen voitonjuhlat saivat alkaa pelin päättyessä 0-1 (0-0) lukemiin.

RoPS otti maanantaina todella tärkeän voiton hieman heikomman jakson jälkeen. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla joukkueen peli oli selkeästi kotijoukkuetta parempaa. Toisella 45-minuutisella puntit tasoittuivat ja loppua kohti VPS sai yhä enemmän otetta haltuunsa pelistä, mutta RoPS osoitti taktista kypsyyttä pystyessään turvaamaan maalin johtoasemansa loppuun asti. Myös Regueron kaksi loistavaa venytystä takasivat RoPS-maalin koskemattomuuden. Summa summarum, kokonaisuudessaan RoPS esitti Vaasassa kauden tähän asti parasta peliään. Ei se vieläkään täydellistä ja kovin tehokasta ole, mutta tulos puhuu puolestaan. Voitto ja kolme pistettä olivat juuri nyt se, mitä joukkue kaikista eniten kaipasi. Ja sen se sai!

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana lauantaina, jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu aina mielenkiintoinen seinäjokelainen SJK. Ottelu alkaa keskarilla jo klo 17.00 eli silloin kaikki (siis kaikki!) kannustamaan sinipaidat kotivoittoon! C'mon RoPS!