lauantai 4. toukokuuta 2019

RoPS palasi voittokantaan

Tutut miehet juhlivat voittoa!
Rovaniemen Palloseura onnistui perjantai-iltana katkaisemaan kahden ottelun tappiokierteensä ja hankkimaan kauden ensimmäisen kotivoittonsa HIFK:n kustannuksella 1026 katsojan edessä varsin hyisessä ja tuulisessa säässä pelatussa kamppailussa. Maalintekijänä kunnostautui ensimmäisen liigaosumansa iskenyt Tommi Jäntti. Kokonaisuudessaan kauden ehjimmän suorituksensa esittäneet sinipaidat ansaitsivat täysin voittonsa.

RoPS lähti otteluun edelleen varsin nuorella joukkueella, mutta paluun aloittavaan kokoonpanoon teki 36-vuotias kokenut espanjalaisvahti Antonio Reguero. Myös Aleksandr Kokko teki paluun pelaavaan kokoonpanoon vaihtopelaajan ominaisuudessa. Muuten joukkueen kokoonpanoon oli tehty pieniä muutoksia, esim. Kalle Katz korvasi tällä kertaa Atte Sihvosen topparina ja Agnaldo Moraes teki niin ikään paluun aloitukseen. Poissa pelivahvuudesta olivat edelleen Tarik Kada ja Sergio Llamas. Hyviä otteita viime aikoina esittänyt helsinkiläinen IFK matkasi pohjoiseen tutulla kokoonpanolla ja sai mukaansa tuttuun tapaan myös joukon äänekkäitä kannattajiaan.

Ottelu lähti käyntiin nollakelissä ja kovan tuulen armoilla, mutta sitäkin huolimatta kentällä nähtiin melko yritteliästä peliä kummaltakin joukkueelta. Varsinkin kotijoukkueen osalta oli huomattavissa, että pelaaminen oli jo asteen pari parempaa kuin edellisessä KuPS-ottelussa, sillä hyökkäyksiin pyrittiin lähtemään nopeammin ja palloa siirrettiin muutenkin kuin puolustuksen kautta kierrättämällä. Kahdeksannella peliminuutilla RoPS sai kolme perättäistä kulmapotkua, mutta näistä ei vielä mitään erityisen vaarallista saatu Arnold Origin vartioimalle HIFK-maalille rakennettua. 29. minuutilla Taye Taiwo jatkoi vasemmalla pelivälineen Moraekselle, joka nousun ja hyvän harhautuksen jälkeen keskitti maalille Tuomas Kaukualle täysin vapaaseen paikkaan, mutta nuoren laiturin puskuyritys meni kuitenkin oikealta metrin ohi maalin ja HIFK selvisi tilanteesta pelkällä säikähdyksellä. 33. minuutilla kotijoukkue viimein onnistui. RoPS nappasi omassa päädyssä vieraiden sivurajaheiton päätteeksi pallon itselleen ja lähti nopeaan nousuun. Peliväline pelattiin Jäntin kautta eteen Youness Rahimille, joka käänsi pallon vasemmalle Moraekselle. Brassi nousi ja katsoi, kun Rahimi teki juoksullaan tilaa keskelle Jäntille, jolle pallo tilanteessa toimitettiinkin. Nuori keskikenttämies harhautti yhden pelaajan ja ampui tarkasti kolmen punapaidan keskeltä pallon vastustamattomasti maalin oikeaan alakulmaan ja tilanteeksi 1-0! 43. minuutilla vieraat saivat hyvän paikan tasoittaa, mutta Joel Mattssonin laukaus boksissa meni kuitenkin hieman vasemmalta Regueron vartioiman maalin ohi. Näin tauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Kokko näytti vaarallisuutensa.
Toinen 45-minuuttinen alkoi melko tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen kunnon tilanne nähtiin 60. minuutilla, kun vieraiden Nikolas Saira laukoi, mutta tämän ja jatkotilanteen Reguero hoiti vuorenvarmasti maalillaan. Pari minuuttia tästä ja Erikson Carlos pääsi laukomaan tulisesti, mutta veto suuntautui hieman oikealta maalin ohi. Näiden tilanteiden jälkeen huippuvaarallisia tilanteita ei hetkeen nähty ja joukkueet pyrkivät hakemaan muutosta peliin vaihtojen myötä. RoPS vaihtoi 73. minuutilla Kaukuan tilalle laitaan Niklas Jokelaisen ja 82. minuutilla kolhun saaneen Lucas Lingmanin korvaajaksi Sihvosen. Mielenkiintoisin vaihto nähtiin kuitenkin 86. minuutilla, kun Aleksandr "Borre" Kokko (kuvassa) kirmasi kentälle maalintekijä Jäntin tilalle. Kun pelikello näytti jo 90. minuuttia, rakensi RoPS aktiivisesti läpi ottelun pelanneen Rahimin nousun kautta hyvän tilanteen. Rahimi syötti Kokolle, joka toisella kosketuksellaan palloon tykitti kovan vedon, jonka Origi pystyi vain vaivoin torjumaan yli päätyrajasta. 93. minuutilla Moraes laittoi Rahimin jälleen juoksuun vasempaa kaistaa pitkin. Hyvän nousun päätteeksi Rahimi keskitti pelaajien yli Jokelaiselle, joka jatkoi suoraan ilmasta, mutta selvästi maalin yli. Kohta tämän jälkeen kuultiinkin ottelun melko vaatimattomasti tuominneen Mattias Gestraniuksen päätösvihellys ja näin RoPS saalisti kauden ensimmäisen kotivoittonsa maalein 1-0 (1-0).

Ottelussa RoPS piti pakkansa tiiviinä keskittyen tiiviiseen puolustamiseen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. Tämä ehkä osin yllätti vastustajan, joka ei ottelussa juurikaan saanut rikottua kotijoukkeen tiivistä kenttäkoostumusta ja näin helsinkiläisten todelliset maalipaikat jäivät vähiin. Ei kotijoukkueen pelikään vielä valmista ole, mutta varsinkin hyökkäyssuuntaan pelaaminen näyttää jo paljon paremmalta ja nopeammalta kuin viikko sitten ja kokonaisuudessaan nyt nähtiin selkeästi kauden ehjin 90-minuuttinen joukkueelta. Hyökkäyksessä Rahimi ja Agnaldo pelasivat useaan otteeseen hyvin yhteen ja aiheuttivat harmaita hiuksia vastustajalle. Keskellä Jäntiltä nähtiin hieno liigauran ensimmäinen osuma sekä muutenkin hyvää pelaamista ja Lingmanilta myös vahva suoritus pelipaikallaan. Positiivista oli myös nähdä ja kuulla Antonio Reguero keskuskentällä. Espanjalaisvahdin paluu maalipuiden väliin rauhoitti myös kummasti puolustusta, joka pelasi tiiviisti läpi ottelun. Reguero on kieltämättä joukkueen tärkein pelaaja, katsoi asiaa miltä kantilta tahansa. Loppuminuutit kentällä viilettänyt Kokko näytti myös heti sen, miksi hän on joukkueen selvä ykköskärkimies. Suoraviivaista jätkämäisyyttä nähtiin jo muutamassa minuutissa enemmän kuin koko alkukaudella yhteensä. Joukkue tarvitsee tätä lisää, joten toivotaan että tämä oli vasta alkunäytös paremmasta eli koko ajan parempaan pelikuntoon ja liikkeeseen pääsevästä Kokosta.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana tiistaina (7.5.), jolloin sinipaidat matkaavat Turkuun FC Interin vieraaksi. Veritas Stadionilla pelattava ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18.30. Tsemppiä peliin RoPS, jatketaan siitä mihin perjantaina jäätiin!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Agnaldo Moraes - brassi pelasi nyt omalla tasollaan, syötti ottelun ainoan maalin ja teki paljon oikeita ratkaisuja kentällä.