keskiviikko 8. toukokuuta 2019

RoPS jäi Turussa Interin jalkoihin

RoPS:n maalilla piti ottelussa kiirettä.
Rovaniemen Palloseura kohtasi tiistai-iltana Veikkausliigan vieraspelissään 2267 katsojan edessä turkulaisen FC Interin. Yksipuolisen kotijoukkueen hallinnan jälkeen ottelun loppulukemiksi Veritas Stadionilla naulattiin 3-0 (3-0) lukemat, joiden ansiosta Inter on nyt sarjassa viidentenä ja RoPS vasta yhdeksäntenä.

RoPS matkusti Turkuun jälleen hieman varamiehisenä. Poissa kokoonpanosta olivat Tarik Kada, Aleksadr Kokko sekä Sergio Llamas. Osa tästäkin joukosta lienee jo pelivahvuudessa tulevan sunnuntain Ilves-kotikamppailussa. Viime ottelussa jo loppuminuuteilla kentällä viilettänyt Kokko loukkasi itseään harjoituksissa ja on näin taas pois pelaavasta kokoonpanosta. Kotijoukkue FC Inter valmistautui illan kamppailuun niin ikään varamiehisenä, sillä poissa pelivahvuudesta olivat niin Albion Ademi, Luciano Balbi, Hanson "Mmmbop" Boakai, Elias Mastokangas, Aleksi Paananen kuin Eero Tamminen. Silti turkulaisten riveistä löytyy lukuisia rutinoituja liigajyriä Palloseuralle varsin tutun Juuso Hämäläisen johdolla.

Reguero joutui urakoimaan tiistaina.
Ottelu alkoi sinipaitojen osalta shokkihoidolla. Kotijoukkue iski ensimmäisen osuman jo neljännellä peliminuutilla, kun Timo Furuholm pääsi roikottamaan pallon yli RoPS-vahti Antonio Regueron (kuvassa). Näin tilanne oli heti 1-0. Seitsemännellä minuutilla Inter sai puolestaan vasemmalta kulmapotkun, jota antamaan meni Mika Ojala. Maalin edessä vapaana ollut Miro Tenho nikkasi Ojalan hyvän kulman verkon perukoille ja tilanne oli 2-0 ja peli melkeinpä jo sitä myöden selvä. 12. minuutin kohdalla Juho Hyvärinen testasi alaspäin puskullaan oman maalivahtinsa reaktioita, mutta tämän Reguero torjui.  25. minuutilla Ojala pelasi hienosti väliin Filip Valencicille, joka sijoitti pelivälineen tarkasti ohi Regueron ja tilanne oli näin jo 3-0! Sekavaan pelaamiseen RoPS reagoi tuplavaihdolla, kun peliä oli pelattu vajaa puoli tuntia. Tällöin kentälle tulivat sekä Atte Sihvonen että Niklas Jokelainen, jotka korvasivat nuoret Tommi Jäntin ja Tuomas Kaukuan. Näin saatiin muokattua hieman joukkueen muotoa kentällä sekä enemmän kokoa ja voimaa kentälle. Tämä vähän tasoitti pelitilanteita, mutta siltikään maalipaikoille RoPS ei avauspuolikkaalla päässyt. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen leveässä 3-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi jälleen kotijoukkueen painostuksella. 50. minuutilla Inter rakensi jälleen vaarallisen paikan kulmasta, mutta Regueron reaktiotorjunta Hämäläisen puskuun pelasti sinipaidat enemmältä nöyryytykseltä. Tämän jälkeenkin peli pyöri hieman enemmän RoPS:n kenttäpuoliskolla, mutta suurimmat höyryt olivat päässeet jo myös kotijoukkueenkin myllystä. 68. minuutilla aiemmin kentälle vaihdettu Sihvonen sai kovan tällin päähänsä, minkä johdosta hän joutui jättämään kentän etuajassa. Hänen tilalleen viheriölle kirmasi Henrik Ölander. RoPS:n oikeastaan ainoa kunnon vetopaikka syntyi 90. minuutilla, jolloin Agnaldo Moraes tykitti vaarallisesti noin 18 metristä, mutta brassin veto meni hieman vasemmalta maalin ohi. Noin neljän lisäaikaminuutin jälkeen ottelun tuominnut Mikko Leino vihelsi pelin päättyneeksi ja kotijoukkueen voitonjuhlat saivat alkaa 3-0 (3-0) lukemien johdosta.

Ottelu kertoi karvaasti sen, että joukkue tarvitsee kaikki miehet pelivahvuuteen, jos se haluaa kamppailla aidosti sijoituksista sarjan kärkipäässä. Nyt monet nuoret pelaajat ovat joutuneet kantamaan vastuuta huomattavasti enemmän kuin kukaan ajatteli ennen kauden alkua. Myös kokeneiden pelaajien tulee nostaa tasoaan, jotta joukkueen kurssi saadaan nopeasti käännettyä oikeille urille. Toki edelleen on todettava, että Veikkausliiga on todella tasainen sarja, jossa joukkueet pelaavat paljon ristiin ja näin jo parilla voitolla sijoitus nousee kummasta sarjataulukossa. Seuraavan kerran RoPS pääseekin tavoittelemaan pisteitä jo tulevana sunnuntaina, jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu vahvasti kautensa aloittanut tamperelainen Ilves. Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18.30. Joukkue tarvitsee nyt kannattajien täyden tuen eli silloin kaikki keskarille kannustamaan sinipaidat kauden toiseen kotivoittoon. Muistutuksena myös, että äitienpäivän kunniaksi kaikki futisäidit pääsevät peliin ilmaiseksi sisään.