maanantai 13. toukokuuta 2019

Ilves haki pisteet pohjoisesta

Näin lähellä oli Ilveksen toinen osuma.
Rovaniemen Palloseura kohtasi sunnuntai-iltana kotikentällään sateisessa ja tuulisessa säässä tamperelaisen Ilveksen 1363 katsojan edessä. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin lopulta 0-1 (0-1) lukemat, joiden ansiosta tupsukorvat ovat sarjakärjessä, RoPS sen sijaan entistä vahvemmin Veikkausliigan tyvipäässä yhdeksäntenä.

RoPS lähti otteluun hieman vajaamiehisenä, sillä poissa pelivahvuudesta olivat edelleen Tarik Kada ja Sergio Llamas, joiden paluu on enää päivistä kiinni. Aleksandr Kokko sen sijaan on sivussa kuukauden päivät eli Borren kaudesta on tulossa hyvää vauhtia pitkä sairaskertomus. Hyvin kautensa kolmella voitolla ja kolmella tasapelillä aloittanut Ilves matkasi Napapiirille vahvan aloituskokoonpanon turvin, vaikka joukkueesta olikin sivussa useampi pelaaja. Kotiin jäivät mm. Samuel Afum, Lauri Ala-Myllymäki, Santeri Haarala, Naatan Skyttä sekä Matias Ojala. Silti kentälle ja vaihtoon riitti nippu tekijämiehiä.

Jäntti yrittää karata Tarvoselta.
Ottelu alkoi pitkälti tutulla kaavalla eli kumpikaan joukkue ei alkuminuuteilla maalipaikoilla juhlinut, vaan peli oli joukkueilta lähinnä totuttelua märkään ja liukkaaseen kenttään. 12. minuutilla vieraiden Iiro Järvinen nappasi pallon omalla puolustusalueellaan ja nousi tyylikkäästi keskeltä kohti RoPS:n maalia. Puolustaja tykitti noin 20 metristä napakan vedon, mutta tämän RoPS-vahti Antonio Reguero liimasi näppeihin vuorenvarmasti. Kotijoukkue sai muutamia hyökkäyssommitelmia aikaan mm. Tommi Jäntin (kuvassa) kautta, mutta vetopaikoille pääsy tuotti edelleen suuria vaikeuksia. 27. minuutilla Ilves riisti jälleen keskikentällä pelivälineen hieman löysästi tilanteessa pelanneilta sinipaidoilta. Tällä kertaa Yusif Moussa pääsi nousemaan keskeltä ja niin ikään laukomaan 20 metristä, mutta kuitenkin aavistuksen oikealta ohi maalin ylänurkan. 31. minuutilla RoPS menetti kohtalokkaasti jälleen pallon hyökkäyspäässä. Nyt Yusif vapautti nousun päätteeksi keskeltä topparien välistä Tiemoko Fofanan läpiajoon. Hyökkääjä kiersi tilanteessa Regueron ja sijoitti pelivälineen varmasti verkon perukoille kauden avausosumallaan ja näin tilanne oli 0-1. Tämän jälkeen vaarallisia tilanteita ei kummassakaan päässä nähty ja tauolle siirryttiin tamperelaisten maalin johdossa.

Lingman oli joukkueensa parhaimmistoa.
Toinen 45-minuuttinen alkoi kotijoukkueen ensimmäistä puoliaikaa aktiivisemmalla pelillä. Heti 48. minuutilla Agnaldo Moraes nousi vasenta laitaa ja keskitti maalin takakulmalle, mutta Lucas Lingmanin (kuvassa) puskun väliin ehti kuitenkin Ilves-puolustus. 51. minuutilla Youness Rahimi pelattiin vetopaikkaan, mutta yritys puolustajan puristuksessa jäi vaisuksi ja tämä tilanne oli Ilves-vahti Mika Hilanderille helppoa kauraa torjua. Tunnin pelin jälkeen Yusif pääsi laukomaan kulman jälkitilanteesta, mutta Reguero onnistui torjumaan yrityksen tolppaan ja vielä tämän jälkeen Yusifin jatkotilanteenkin. Tärkeitä koppeja espanjalaismaalivahdilta! Pari minuuttia tästä ja RoPS sai oikealta noin 30 metristä vapaapotkun. Pallon taakse astellut Lingman lähetti kierteisen pallon maalin edustalle, mutta Taye Taiwo ei aivan ylettänyt pelivälineeseen ja Ilves selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Ottelun loppupuolella RoPS haki tasoitusti tuomalla kentälle nuoret hyökkääjät eli Matias Tammisen, Sampo Alan ja Niklas Jokelaisen. Kotijoukkue saikin painetta aikaan vastustajan maalille, mutta viimeinen silaus tilanteista kuitenkin puuttui. Niin Moraes kuin Lingman pääsivät laukomaan, mutta ilman tulosta. Aivan lopussa Fofana pääsi hyvään paikkaan, mutta Reguero hoiti tämän varmasti oikea-aikaisella vastaantulollaan. Kun ottelun kolme lisäaikaminuuttia oli pelattu, vihelsi ottelun tuominnut Jari Järvinen pelin päättyneeksi 0-1 (0-1) lukemiin.

Sunnuntain kamppailu oli toisintoa RoPS:n aiemmista kotipeleistä, pelillisesti ollaan melko tasoissa vastustajan kanssa, mutta hyökkäyspäässä keinot ja taidot loppuvat kesken. Kokon tai muun rutinoituneen puhtaan kärkimiehen puuttuminen näkyy selvästi ja samoin myös vaisu laitapelaaminen on huomioitava. Vielä viime vuonna rovaniemeläisfanit saivat ihastella Lassi Lappalaisen nousuja ja haastoja, mutta nyt Timo Stavitskin jouduttua sivuun jo ennen kauden alkua, joukkueesta ei vastaavaa voimavaraa löydy. Parhaiten laidassa töitä tekee Juho Hyvärinen, joka on kuitenkin ensisijaisesti laitapuolustaja. RoPS on ollut keskusteluissa hyökkäyspään pelaajan kanssa, mutta ainakaan vielä joukkueella ei ole ollut mitään tiedotettavaa vahvistusten suhteen. Toivotaan kuitenkin, että pienellä ja nuorella rosterilla liikkuvat sinipaidat saavat vahvistusta kärkiosastolle ennemmin kuin myöhemmin, koska sitä joukkue tarvitsee kurssin kääntämiseen.

Seuraavan kerran RoPS pelaa viikon päästä maanantaina (20.5.), jolloin sinipaidat matkaavat Vaasaan VPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa tutusti klo 18.30 ja pelipaikkana on Elisa Stadion. Nyt tarvitaan sitä kuuluisaa venymistä, jotta pisteet saadaan matkaan Pohjanmaalta. Tsemppiä peliin RoPS!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Antonio Reguero - piti torjunnoillaan joukkuetta pystyssä, takuuvarmaa työskentelyä maalin suulla.