perjantai 8. syyskuuta 2017

RoPS törmäsi Kemin bussiin

Sakari Tukiainen kurottaa palloon PS Kemin maalin edustalla.
Rovaniemen Palloseuran ja PS Kemin välisen Lapin hegemoniaottelun Rovaniemen keskuskentällä vei tällä kertaa vierailija PS Kemi, joka onnistui ensimmäistä kertaa voittamaan ottelun Rovaniemellä ensimmäisen jakson maalillaan numeroin 0-1 (0-1). Ottelua paikan päällä seurasi 2921 maksanuttta katsojaa. Tällä kertaa RoPS kaatui niillä aseilla, millä yleensä ollaan totuttu Palloseuran pärjäävän eli nopeilla vastahyökkäyksillä ja kovalla puolustuksella. Vastaisuudessa onkin toivottavaa, että RoPS pääsee johtoon ottelussa, jolloin tämän taktiikan ylläpitäminen on helpompaa.

Molemmat joukkueet lähtivät hyvistä asetelmista otteluun eli poissaolijoita ei juuri löytynyt kummastakaan joukkueesta, Kemiläisiltä puuttui ainoastaan maajoukkuekomennukselta tuleva Trinidad & Tobagoa edustava Aubreu David, joka ei ehtinyt mukaan tähän otteluun. Kotijoukkueen osalta tilanne oli sama kuin edellisessä ottelussa eli toipilaat eivät vielä olleet mukana pelaavassa kokoonpanossa.

Antonio Reguero ei voinut voittomaalille mitään.
RoPS lähti otteluun jälleen kerran terävästi. Palloa pelattiin viime pelin tavoin Timo Stavitskin kautta ja yritettiin tavoittaa keskeltä jälleen aloituksessa ollutta Sakari Tukiaista. Torstai-iltana keskitykset eivät vain osuneet kohdilleen, vaan menivät useamman kerran ohi kohteestaan. Tästä johtuen Tukiainen joutui yhdessä kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan parhaista paikoista puskemaan hankalasta asennosta ja pusku suuntautui ylitse vastustajan maalin. Ottelun ratkaisumaali näki päivänvalon jo kamppailun 23. peliminuutilla, jolloin PS Kemin Albion Ademi karkasi RoPS:n puolustajilta vasenta laitaa pitkin ja sijoitti pelivälineen hallitusti ohi RoPS:n maalia vartioineen Antonio Regueron (kuvassa). Kun kotijoukkue ei enää suurempaa uhkaa saanut rakennettua Oskari Forsmanin maalille, siirryttiin tauolle pukukoppien suojaan 0-1 lukemissa.

Sakari Tukiainen tarkassa vartioinnissa.
Toiselle puoliajalle kotijoukkue vaihtoi laidalla Lassi Lappalaisen tilalle Simo Roihan. Vihellyksestä kentälle kirmasi maalia janoava kotijoukkue, mutta PS Kemi parkkeerasi kirjaimellisesti bussin oman maalinsa edustalle pelaten järkevästi ja vei näin kotijoukkueelta tilan saada toimitettua pelivälinettä maalintekopaikoille. Silloin harvoin kun pallo saatiin vetopaikkaan, oli PS Kemin takuumiehenä ehkä koko ottelun paras pelaaja eli maalivahti Forsman, joka torjui varmasti rovaniemeläisten yritykset. RoPS yritti kääntää pelin suuntaa käyttämällä kaikki loput vaihtonsa. 69. peliminuutilla Pablo Gonzalez korvasi keskikentällä Eetu Muinosen ja vielä 84. minuutilla Glenn Gabriel sai ensikosketuksensa Veikkausliigaan RoPS:n sinipaidassa, kun kärkimies juoksi kentällä Tukiaisen (kuvassa) tilalle. Nämä vaihdot eivät kuitenkaan oleellisesti kotijoukkueen esitystä pirteämmäksi kentällä muuttaneet ja ottelun epätasaisesti tuominnut Jari Järvinen vihelsi pelin päättyneeksi numeroihin 0-1 (0-1).

Ottelun tuomari Järvinen salli torstaina suhteellisen kovan pelin, jota PS Kemi onnistui sääntöjen rajamailla pelaten käyttämään edukseen. Silti vieraat saivat pelissä kaikkiaan kuusi varoitusta RoPS:n yhtä vastaan. Kokonaisuudessaan torstaina ei ollut RoPS:n päivä kentällä tai sen ulkopuolellakaan. Ottelun jälkeen kuultava valmentajien kommenttiosuus jäi tämän ottelun jälkeen haaveeksi, koska keskuskentän mikrofoneista loppui virta, joten lehdistötilaisuutta ei tästä ottelusta saatu yleiseen levitykseen. Jos positiivisia asioita ottelusta haluaa etsiä, on lähes 3000 maksanutta katsojaa hyvä lukema syyskuun otteluun pohjoisessa.

Seuraavan kerran RoPS pelaa Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 16.9. klo 17.00 alkaen. Tällöin vastaan asettuu aina yllätyksellinen SJK. Toki sinipaitojen loppukauden pelit jatkuvat jo ennen sitä ensi sunnuntaina (10.9.), jolloin RoPS kohtaa vieraskentällä Ilveksen klo 15.00 alkavassa ottelussa. Nämä kaksi ottelua määrittelevät pitkälti sen, millä sijoilla joukkue kauden päätteeksi on.

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Antti Okkonen  -pelaaja joka ei sortunut kentällä hätäilyyn, vaan pyrki rakentamaan joukkueensa peliä rauhallisesti.