sunnuntai 27. elokuuta 2017

RoPS voittoon Stavitskin johdolla

Nathaniel Will nousemassa taustalta maalintekoon.
Rovaniemen Palloseura jatkoi hyviä otteitaan lauantai-iltana sateisessa säässä pelatussa Veikkausliigan ottelussa, kun joukkue voitti turkulaisen FC Interin 1288 katsojan edessä selkein 4-2 (1-1) lukemin. Kotijoukkueen maalit kirjattiin tällä kertaa Nathaniel Willille, Sakari Tukiaiselle sekä kahdesti osuneelle Timo Stavitskille, joista toinen kimposi Interin pelaajan kautta onnekkaasti verkon perukoille. Sekä Will että Tukianen tekivät puolestaan ensimmäiset osumansa Veikkausliigassa.

RoPS lähti melko hyvässä terveystilanteessa. Etukäteen ilmoitettin, että varmoja poissaolijoita ei ollut, mutta sekä Leo Väisänen, Aapo Heikkilä että Cem Felek puuttuivat kokoonpanosta. Interiltä sen sijaan ottelusta olivat sivussa Niko Markkula, Guy Gnabouyou, Kevin Mombilo, Mika Ojala, Lucas Garcia, Njazi Kuqi sekä pelikiellossa ollut Philip Njoku. Tästäkin huolimatta Inter marssitti Rovaniemen keskuskentälle nimivahvan miehistön.

Will teki 1. osumansa RoPS:lle.
Kotijoukkue lähti otteluun terävästi, sillä jo ottelun neljännellä peliminuutilla Stavitski kirmasi vastahyökkäykseen pitkin oikeata reunaa jättäen Interin Petros Kanakoudisin täysin jalkoihinsa. Laituri Stavitski nousi suoraan vastustajan päätyyn asti keskittäen sieltä maalin eteen, missä Lassi Lappalaisesta kimmonneesta pallosta Will (kuvassa) iski varmasti RoPS:n 1-0 johtoon. Ottelu tasoittui kun peliä oli pelattu noin 22. minuuttia. Interin Kalle Kauppi löysi laidalla kärkkäästi pelanneen Macoumba Kandjin, joka jätti RoPS:n nuoren Juho Hyvärisen jalkoihinsa. Kandji keskitti suoraan luukulle, mistä Interin Benjamin Källman iski pallon vastustamattomasti ohi RoPS:n maalia vartioineen Antonio Regueron. Näin tilanne muuttui 1-1:een. Ensimmäisellä puoliajalla ylimääräisiä sydämentykytyksiä kotijoukkueen kannattajille aiheutti Kandji, jonka nousun RoPS-vahti Reguero kuitenkin peitti hienolla reaktiotorjunnallaan. Ensimmäisen 45-minuuttisen loppu mentiin tämän jälkeen tasaisissa merkeissä ja tauolle poistuttiin 1-1 lukemissa.

Tukiainen viimeisteli varmasti.
Kuten aiemminkin on Rovaniemellä tapahtunut, niin toiselle puoliajalle asteli täysin erilainen kotijoukkue kuin mitä ensimmäisellä puoliajalla nähtiin. Sinipaidat alkoivat pelaamaan enemmän laitojen kautta. Pallo siirrettiin vuoroin Lassi Lappalaiselle ja vuoroin Stavitskille, jotka molemmat aiheuttivat nopeudellaan harmaita hiuksia vastustajan puolustukselle. Tätä jatkui aina 58. peliminuutille asti, jolloin Stavitski syötti kapteeni Antti Okkoselle, joka puolestaan vapautti laidalla Lassi Lappalaisen hyvään maalipaikkaan. Lappalaisen vedon Interin maalilla pelannut Henrik Moisander onnistui kuitenkin osittain torjumaan. Peliväline tuli kuin tarjottimelle Stavitskille, joka oli tilanteessa kuin itse herra rauhallisuus. Tilanteessa nuori laituri otti pallon haltuunsa, harhautti puolustajan ja lopuksi laukoi pallon Interin maalin etuyläkulmaan. Näin tilanne taululla oli 2-1! Tämän jälkeen peli jatkui samalla tavalla eli Inter yritti väkisin painaa peliä RoPS:n päätyyn, mutta tänään kotijoukkueen vastahyökkäykset a’la Timo Stavitski olivat todella tuhoisia. Viisi minuuttia edellisestä maalista ja Stavitski oli jälleen lävitse oikealla laidalla. Tällä kertaa laituri keskitti keskelle, mistä pallon laukoi maalin perukoille hallitusti Sakari Tukiainen (kuvassa), joka muutenkin pelasi laajalti liikkuen ja hyvin sijoittuen läpi ottelun. Huomioitavaa Tukiaisen maalin jälkeen oli mm. se, että RoPS-vahti Reguero ryntäsi maaliltaan toiselle puolelle kenttää onnittelemaan Tukiaista uransa ensimmäisestä maalistaan Veikkausliigassa. Tukiaisen maalin myötä tilanne oli jo 3-1!

Stavitski oli mukana jokaisessa kotijoukkeen maalissa!
Maalit eivät kuitenkaan tähän loppuneet. Ottelun 68. peliminuutilla vasenta laitaa edennyt Stavitski (kuvassa) keskitti kulmasta ja pallo painui jälleen kerran vastustamattomasti Interin verkkoon. Tilanteessa peliväline otti kimmokkeen vieraiden Tatu Varmasesta ja oli näin mahdoton torjuttava Moisanderille. Tilanne oli näin jo 4-1 kotijoukkueelle. Inter ei kuitenkaan luovuttanut tämänkään jälkeen, vaan jatkoi pelin vyöryttämistä kohti RoPS:n maalia, Palloseuran tyytyessä lähinnä vastahyökkäyksiin. Painostus tuotti tulosta pelikellon näyttäessä 80. minuuttia. Tällöin Kandji keskitti rangaistusalueen laidalta keskelle, mistä Ari Nyman pääsi laukomaan kavennuksen 4-2:een. Tämän jälkeen peli jatkui tutulla kaavalla eli Interillä oli liian kiire yrittää kavennusta, laukausten mennessä reilusti ylitse. Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä pahan näköinen loukkaantuminen kun Kandji teloi kotijoukkueen Okkosta ilman mitään seuraamuksia. Toivoa sopii, että Okkonen ei tämän todella ikävän tilanteen seurauksena joudu pitkälle sairaslomalle. Tämän jälkeen maaleja ei enää nähty ja näin ottelu päättyi kotijoukkueen riemukkaisiin 4-2 (1-1) voittolukemiin!

Seuraavan kerran RoPS pelaa Rovaniemen keskuskentällä kesän viimeisessä paikallisderbyssä PS Kemiä vastaan torstaina 7.9. klo 18.30 alkaen. Ennakkotietojen mukaan Kemistä on tulossa bussilastettain porukkaa tähän otteluun, joten tätä ottelua ei hävitä kentällä eikä katsomossa eli silloin kaikki joukolla keskuskentälle kannustamaan sinipaidat voittoon!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Timo Stavitski - selkeä kentän hahmo lauantai-iltana, teki mitä halusi pitäen Interin puolustusta täysin pilkkanaan. Interin valmentaja sanoikin, että yksi pelaaja kaatoi hänen joukkueensa tänään