tiistai 15. elokuuta 2017

RoPS täyteen pistepottiin Helsingissä

Rovaniemen Palloseura teki maanantai-iltana aikamoisen uroteon päihittämällä Töölön jalkapallostadionilla isäntäjoukkue HJK:n Emeka Ezen (kuvassa) osuman turvin. Ottelun loppulukemiksi peräti 9472 katsojan edessä kirjattiin 0-1 (0-0). Voiton myötä RoPS nousi sarjataulukossa kahdeksanneksi, Klubi puolestaan jatkaa tappiosta huolimatta kahdeksan pisteen sarjajohdossa. Palloseuran voitto Helsingissä on todella harvinaista herkkua, sillä täysiä pistepotteja ei pääkaupunkiseudulta ole usein mukaan saatu. 

RoPS lähti otteluun melko tutulla avauskokoonpanolla, jossa viimeisen esiintymisen sinipaidassa teki Skotlantiin, Invernes Caledonian Thistlen vahvuuteen suuntaava Charlie Trafford. Penkiltä sen sijaan löytyi kaksi uutta pelimiestä, hollantilainen Nathaniel Will sekä Saksan ja Ghanan kansalaisuuden omaava Glenn Küsel-Gabriel. Poissa kokoonpanosta olivat Lassi Lappalainen, Lassi Järvenpää, Leo Väisänen, Cem Felek sekä Aapo Heikkilä. Kotijoukkue HJK pääsi otteluun vahvalla kokoonpanolla, vaikka vahvuudesta tällä kertaa puuttuivatkin Atom Tanaka, Roni Peiponen, Hannu Patronen sekä Mostagh Yaghoubi. Mielenkiintoa otteluun toi myös RoPS:n väreistä aiemmin tutut Juha Pirinen sekä Faith Friday Obilor, jotka olivat mukana kotijoukkueen avauskokoonpanossa. RoPS:n avauksessa topparina pelasi puolestaan vielä viime kaudella raitapaitoja edustanut Ivan Tatomirovic.

Trafford hyvästeli RoPS:n.
Ottelu alkoi kotijoukkueen lievällä hallinnalla, mutta vaarallisia tilanteita ei kamppailussa vielä nähty. Ensimmäinen vaaran paikka nähtiin 37. peliminuutilla, kun Klubin Aleksi Pelvaksen syöttö tavoitti Filip Valencicin ja lopulta Jean-Jacques Bougouhin. Hänen laukauksensa osui kuitenkin ainoastaan RoPS-maalin tolppaan kimmoten siitä yli päätyrajan. Bougouhi sai vielä toisenkin paikan, mutta yritys meni selvästi maalin yli. 40. peliminuutilla RoPS joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun Pablo Gonzalez korvasi keskikentällä Traffordin (kuvassa). Juuri ennen taukovihellystä RoPS sai tuhannen taalan paikan, kun keskikenttämies Eetu Muinonen karkasi Anselmi Nurmelan syötöstä läpi ja harhautti HJK-vahti Thomas Dähnen. Tämän jälkeen Muinosen viimeistely-yritys kilpistyi kuitenkin maalin sivuverkkoon ja kotijoukkueen kannattajat saivat huokaista helpotuksesta. Näin tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Tukiainen pelasi loppuminuutit.
Peli jatkui toisella 45-minuuttisella kotijoukkueen hallinnalla, mutta viimeinen terävyys joukkueen hyökkäystyöskentelystä puuttui. Myös RoPS pelasi vahvasti joukkueena pitäen Klubin poissa maalintekotilanteista. Kotijoukkue rakenteli muutaman tilanteen, mutta sekä Pelvas että vaihdosta kentälle tullut Enoch Banza eivät tilanteistaan maalia saaneet aikaiseksi. Ja kun itse ei onnistu, vastustaja rokottaa. 68. peliminuutilla RoPS:n Juho Hyvärinen katkaisi kotijoukkueen nousun ja syötti pelivälineen Nurmelalle, joka jatkoi Simo Roihalle. Kärkkään laiturin vedon Dähne onnistui vielä torjumaan eteensä, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtineen Emeka Ezen suoraan jatkoon HJK-vahti ei enää ehtinyt ja pallo painui vastustamattomasti maalin perukoille. Näin tilanne oli 0-1! Ottelun loppupuolella kotijoukkue iski päätänsä seinään tai pikemminkin RoPS:n vahvaan puolustukseen. 89. minuutilla RoPS vaihtoi aiemmin kentälle vaihdetun Gonzalezin pois ja hänen tilalleen kentälle juoksi kookas Sakari Tukiainen (kuvassa). Pelin ollessa jo yliajalla, RoPS teki kolmannen vaihtonsa, kun Nathaniel Will korvasi laidalla hyvin pelanneen Timo Stavitskin. Kohta tämän jälkeen ottelun vaihtelevasti tuominnut Atte Jussila vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 0-1 (0-0) ja näin RoPS saalisti Helsingistä täydet kolme sarjapistettä! Tappio oli samalla HJK:n kauden ensimmäinen kotitappio.

Viime aikoina RoPS on ollut uutisissa kovan pelaajarumban takia, mutta nyt myös hyvien otteiden myötä. Joukkue on napsinut nyt kaksi perättäistä voittoa ja noussut sarjataulukossa kahdeksannelle sijalle. Vierasvoitto on myös sulka hattuun RoPS:n käskyttäjä Juha Maliselle, sillä rajallisista resursseista huolimatta Malinen on saanut joukkueensa pelaamaan jälleen tuloksellisesti tehokasta jalkapalloa. Myös lukuisat muutokset kokoonpanossa kesken kauden ovat näkyneet yllättävän vähän otteissa.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana lauantaina (19.8), jolloin sinipaidat matkaavat taas Helsinkiin. Tällä kertaa Töölön jalkapallostadionilla vastaan asettuu HIFK klo 17.00 alkavassa Veikkausliigan 23 kierroksen kamppailussa. Tsemppiä peliin RoPS ja toinen voitto putkeen Hesasta!

Teksti: M.N.
Kuvat: M.L.