torstai 28. huhtikuuta 2016

RoPS hienoon vierasvoittoon Taylorin ja Kokon maaleilla

Kokko teki jo kauden neljännen osumansa.
Rovaniemen Palloseuran taival Veikkausliigassa jatkui torstai-illan vierasottelulla, jossa se kohtasi viime kausina sille vaikeaksi vastustajaksi muodostuneen turkulaisen FC Interin. Vesisateessa Veritas Stadionilla käyty kamppailu päättyi 1815 katsojan edessä lopulta 1-2 (1-1) lukemiin ja näin kaikki kolme sarjapistettä matkasivat ansaitusti RoPS:n mukana pohjoiseen.

RoPS aloitti ottelun ryhmittymällä, johon edelliseen PK-35 -otteluun verrattuna oli tehty vain yksi muutos; John William Oluremi korvasi vasemmalla laidalla Fridolin Nganbe Nganben. Ottelu oli samalla Juuso Hämäläisen paluu Veritas Stadionilla, tosin nyt RoPS-paidassa. FC Inter tuli otteluun nimivahvalla kokoonpanolla, josta mainittakoon mm. viime kaudet RoPS:ssa pelannut toppari Faith Friday Obilor. Loukkaantumisista toipuneet Adama Tamboura ja Kennedy Nwanganga olivat myös mukana kokoonpanossa, mutta aloittivat ottelun vaihtopenkillä. Poissa joukkueen vahvuudesta olivat edelleen Henri Lehtonen, Jukka Lehtovaara sekä Oskari Qvick.

Taylorin pommi puhui jälleen.
Peli alkoi RoPS:n pitäessä palloa. Jo ensimmäisellä minuutilla Oluremi pääsi vasemmalta keskittämään maalille, mutta palloon ennen Aleksandr Kokkoa ehti Inter-vahti Henrik Moisander. Tämän jälkeen pelissä haettiin asemia RoPS:n rakennellessa hyviä syöttökuvioita ja FC Interin yrittäessä nopeita vastahyökkäyksiä, huonolla syöttötarkkuudella tosin. Vierailijat saivat ensimmäisen erikoistilanteensa 17. peliminuutilla, mutta Robert Taylorin (kuvassa) antaman kulman pystyi kotijoukkueen puolustus purkamaan väljemmille vesille. 24. minuutilla RoPS sai toisen kulman, jonka Juha Pirinen laittoi hyvin etutolpalle. Tämänkin FC Inter purki varmasti ja pääsipä kotijoukkue nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi turkulaiset saivat kulmapotkun. Tästä tilanteesta RoPS kuitenkin selvisi suht helposti. Kolmisen minuuttia tästä ja Guy Gnabouyou laukoi hienon vedon noin 20 metristä, mutta tämän RoPS-vahti Ricardo onnistui torjumaan kulmaksi. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 30. peliminuutilla kentän toisessa päässä, kun peliväline ajautui Mika Mäkitalon kautta Taylorille, joka ampui painavan laukauksen reilusta 20 metristä maalin oikeaan kulmaan ohi hölmistyneen Moisanderin. Näin tilanne oli 0-1!

Maalin jälkeen FC Inter painosti ja vei peliä kohti vieraiden maalia, mutta RoPS pelasi hyvää ja tiivistä puolustuspeliä tehden kotijoukkueen pelaamisen vaikeaksi. 37. minuutilla Kennedy Ugoala pääsi kuitenkin ampumaan hyvin, mutta veto meni maalin oikeaan sivuverkkoon Ricardon varmistaessa tilannetta. Ja vain minuutti tästä ja Gnabouyou oli jälleen vetopaikassa. Tämänkin tilanteen Ricardo torjui varmasti kulmaksi. Kotijoukkue alkoi saada paremmin otetta pelistä jakson loppua kohden ja 43. minuutilla tasoitusmaali näki päivän valon. Tilanteessa Ugoala hassutti Akseli Kalermoa ja Juuso Hämäläistä ensin 100-0 ja sen päätteeksi hieman huolimattomasti vastaan tullutta Ricardoa laukoen pallon varmasti maalin oikeaan takakulmaan. Näin tilanne oli 1-1. Aivan jakson lopussa RoPS sai vielä vapaapotkun vajaasta 20 metristä, mutta tämän Taylorin yrityksen Moisander torjui helposti. Heti tämän tilanteen jälkeen siirryttiin ottelussa tauolle.

Janne Saksela pelasi vahvan ottelun.
Toinen puoliaika alkoi yritteliäästi kummaltakin joukkueelta kotijoukkueen pitäessä palloa hieman RoPS:a enemmän. Peli aaltoili kummallekin kenttäpuoliskolle, mutta vasta 59. minuutilla nähtiin ensimmäinen vaarallinen tilanne. Kotijoukkueen maalivahti Moisander avasi pitkän pallon toiseen päähän kenttää ja Philip Njoku laukoi, mutta osoite ei ollut tällä kertaa tarpeeksi tarkka. Viisi minuuttia tästä ja Janne Saksela (kuvassa) syötti oikealta keskelle Ville Saxmanille juuri maalivahdin alueen rajan sisäpuolelle. Keskikenttämies siirsi pallon eteen, mutta veto ei lähtenyt puhtaasti, vaan suuntautui pomppivana oikealta pari metriä maalin ohi. Kolme minuuttia tästä ja Saksela oli jälleen pallon kanssa nousemassa oikealla. Tällä kertaa laiturin syöttö aivan päätyrajalta tavoitti maalin edestä Kokon, joka "tyrkkäsi" pallon maalin perukoille ja näin RoPS siirtyi toistamiseen pelissä johtoon. Maalin jälkeen RoPS pelasi järkevästi ja kotijoukkue ei maalipaikoilla juhlinut. 82. minuutilla napapiiriläiset tekivät ensimmäisen vaihtonsa, kun Aapo Heikkilä korvasi hienon ottelun pelanneen Sakselan. Vielä lopussa RoPS teki toisen ja kolmannen vaihtonsa, kun ensin Mamut Saine korvasi kentällä Taylorin ja 90. minuutin kohdalla Kokko hölkkäsi vaihtoon tehden tilaa Michal Mravecille. Noin kolmen lisäminuutin jälkeen ottelun tuominnut Mattias Gestranius vihelsi pelin päättyneeksi RoPS:n kannalta riemukkaisiin 1-2 (1-1) lukemiin.

Palloseura pelasi erittäin kypsästi läpi ottelun ja ei masentunut edes kotijoukkueen tasoituksesta juuri ennen puoliaikaa. Ja taistelu parivaljakon Kokko - Obilor välillä päättyi tällä kertaa maalin tehneen "Borren" eduksi. Kotijoukkue sen sijaan ei esittänyt parastaan pelissä, osin RoPS:n vahvasta ja aktiivisesta pelistä johtuen. FC Inter on täynnä hyviä ja taitavia yksilöitä, mutta yhtenäisesti joukkueena se ei pelaa kuin hetkittäin. Ainakaan vielä tässä vaiheessa kautta.

RoPS pääsee voiton myötä vapun viettoon, sillä seuraavan kerran sinipaidat pelaavat viikon päästä eli helatorstaina 5.5., jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu aina yllätysvalmis FC Lahti. Pyhäpäivän ottelu pelataan poikeuksellisesti jo klo 14.00 alkaen. Silloin kaikki "keskarille" kannustamaan RoPS kolmanteen peräkkäiseen liigavoittoon!