lauantai 7. elokuuta 2021

RoPS taipui vieraissa EIF:lle

Acheampong teki ottelussa hienon täysosuman.
Rovaniemen Palloseura kohtasi lauantai-iltapäivän sateisessa Ykkösen vieraskamppailussa EIF:n Tammisaaren keskuskentällä. 425 silmäparin alla pelattu ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 3-2 (1-2) voittoon, jonka ansiosta EIF on nyt sarjassa neljäntenä ja RoPS edelleen kärjessä, tosin enemmän otteluita pelanneena.

RoPS matkasi Tammisaareen melko tutulla kokoonpanolla. Tärkeät Nino Roffelsen ja Simo Roiha olivat kokoonpanosta poissa pelikieltojen takia ja sairastuvalta ei edelleenkään saatu lisävahvistusta tähän otteluun. Näin varsinkin joukkueen hyökkäyskalusto oli vierasreissulla vähintäänkin ohut, sillä puhtaita hyökkäyspään pelaajia matkassa ei ollut. Kotijoukkue EIF pääsi pelin hyvässä terveystilanteessa. Tammisaarelaisten riveistä kamppailusta puuttui pelikieltoinen Olli Jakonen, mutta kentällä nähtiin silti mm. Stanislav Efimov, Xhevdet Gela ja Robin Sid eli laatua löytyi myös kotijoukkueen riveistä.

Ottelu käännistyi vauhdilla, sillä jo neljännellä peliminuutilla vihreäpaitojen Andre Österholm pääsi Sidin esityöstä laukomaan vaarallisesti, mutta tämän yrityksen RoPS-vahti Miikka Mujunen onnistui torjumaan. Neljä minuuttia tästä ja Österholm oli jälleen hyvässä paikassa, mutta Mujunen maalillaan kesti edelleen. 21. minuutilla puolestaan sinipaitojen Tuomas Kaukua näytti ennakkolulottumuuttaan ja osaamistaan nousemalla vasenta laitaa pitkin kohti maalia. Keskikenttämies sai aikaa terävän laukauksen, mutta se suuntautui kuitenkin EIF-vahti Mehdi El Moutacimia kohti. Puolen tunnin kohdalla RoPS sai vapaapotkun noin 25 metristä. Pallon taaksen asteli Geoffrey Acheampong, jonka hyvän laukauksen El Moutacim onnistui vaivoin torjumaan eteensä. Kärppänä paikalla oli Otto Kemppainen, joka sijoitti pelivälineen varmasti maaliin ja tilanne oli 0-1! Maali oli samalla laitalinkin ensimmäinen täysosuma Ykkösessä.

Tästä kotijoukkue ei kuitenkaan lamaantunut, vaan vihreäpaidat tulivat tasoihin jo 33. peliminuutilla. Tilanteessa pallo kulki hyvin pelaajalta pelaajalle ja lopulta Jarkko Heimosen oikealta lähtenyt keskitys löysi maalilta vapaana olleen Österholmin, joka kiitti lahjasta ja puski pallon varmasti maaliin. Näin tilanne oli tasan 1-1. 40. minuutilla Mohammed Adams purki pitkän pallon kohti vastustajan maalia. EIF-vahti El Moutacim tuli tilanteessa epävarmasti vastaan ja suorastaan läpsäisi pallon eteensä Acheampongille. Ghanalainen kiitti ja nousi upeasti harhauttaen maalivahdin lisäksi kaksi muuta pelaajaa. Lopulta keskikenttämies laukoi pallon varmaakin varmemmin verkon perukoille ja tilanne oli ilahduttavasti 1-2! Näissä lukemissa poistuttiin myös vartin tauolle.

Miikka Mujusella piti ottelun tiimellyksessä kiirettä.
Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen komennossa. Jo 49. minuutilla Tuukka Andberg pääsi puskemaan vaarallisesti, mutta Mujunen ennätti onneksi näppeineen tähän väliin. 55. minuutilla Gelan vapaapotku kolahti tolppaan ja kimposi siitä suoraan Andbergille, jolla oli helppo työ tuoda peli tasoihin. Huono startti sinipaidoilta toiselle puoliajalle. 66. minuutilla puolestaan Valdrin Rashica kolisutteli RoPS-maalin tolppaa. Tämän jälkeenkin vaarallisimmat paikat ottelussa nähtiin kotijoukkueen toimesta. 80. minuutilla EIF sai sitten melko köykäisestä tai ainakin tahattomasta Vertti Hännisen kontaktista rangaistuspotkun. Mikko Leino näytti kuitenkin palloa pilkulle. Pallon taakse asteli Gela, joka sijoitti pelivälineen varmasti maalin vasempaan kulmaan ja tilanne oli näin 3-2. Lopussa huippupaikat jäivät puuttumaan ja RoPS ei saanut enää uutta vaihdetta silmään. Näin neljän lisäaikaminuutin jälkeen peli vihellettiin päättyneeksi lukemiin 3-2 (1-2).

Tavallistakin nuoremmalla joukkueella reissussa ollut RoPS johti ottelua kahteen otteeseen, mutta ei lopulta pystynyt saamaan siitä mitään kotiintuomisia. EIF oli toisella puoliajalla vahvempi, kun taas RoPS:n pelaaminen oli paikoin melko väkinäistä ja virheiden sävyyttämää. Roihan ja Roffelsenin poissaolot näkyivät ja kun Srdjan Vujaklijan paluu näyttää venyvän ties kuinka pitkään, olivat sinipaidat vieraspelissä ilman yhtään puhdasta hyökkääjää. Positiivista ottelussa olivat sekä Kemppaisen että Acheampongin kauden ensimmäiset osumat ja Pietsalon ensimmäiset minuutit ykkösjoukkueessa.

RoPS:n vaihdot ottelussa:

• 69. min Jussi Niska - Miska Ylitova
  • 85. min Joona Lahdenmäki - Roni Pietsalo

Seuraavan kerran RoPS pelaa viikon päästä lauantaina (14.8.), jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu Klubi 04 Helsingistä. Ottelu alkaa klo 17.00, joten silloin kaikki "keskarille" kannustamaan sinipaidat takaisin voittojen tielle!