keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

RoPS ja KPV pistejakoon Kokkolassa

Simo Roiha avasi kauden maalitilinsä viime kauden seuraansa vastaan.
Rovaniemen Palloseura kohtasi keskiviikkoillan Ykkösen vieraskamppailussa KPV:n 706 katsojan edessä Kokkolan keskuskentällä. Loppulukemiksi varsin vaiherikkaan ottelun päätteeksi kirjattiin 1-1 (0-1), joiden ansiosta RoPS on kymmenellä pisteellään sarjassa yhdeksäntenä ja KPV kuudella pisteellään edelleen sarjajumbona.

RoPS matkasi Kokkolaan joukkueella, josta puuttuivat tutut nimet sekä heidän lisäkseen Jonathan Vervoort ja Nino Roffelsen. Jo aiemmin seura tiedotti, että Sacha Petshin sopimus oli purettu yhteisymmärryksessä pelaajan perhesyistä johtuen. Näin sinipaidat matkasivat Pohjanmaalle melko varamiehisellä ja varsin nuorella kokoonpanolla. Positiivista oli kuitenkin kuulla ottelun alla, että Srdjan Vujaklija nähtäneen joukkueen pelaavassa kokoonpanossa jo heinäkuun aikana Tämän lisäksi myös Jussi Niska saattaa ehtiä pelikuntoon tulevien viikkojen aikana ja myös Elmeri Hirvonen on palaamassa harjoitusvahvuuteen aivan lähiaikoina.

Kotijoukkue KPV sai otteluun jalkeille suht vahvan miehityksen parhaan maalintekijänsä puolustaja Chantzopoulos Charalamposin johdolla. Kotimatsista puuttuivat kuitenkin mm. Harri Heiermann, Justus Lehto sekä Miika Töyräs. Muuten joukkueen alkukausi on ollut aikamoista via dolorosaa, mikä sinällään ei ole uusi asia, kun puhutaan KPV:stä. Sarjajumbona peliin lähtö on kuitenkin yllätys, sillä moni uskoi joukkueen olevan tässä vaiheessa kautta ainakin sarjan keskivaiheilla. Toki erot ovat pieniä, mutta viisi pistettä kahdeksasta ensimmäisestä kamppailusta on varmasti kokkolalaisille suuri pettymys. Joukkueesta löytyy kuitenkin monille tuttuja nimiä, mm. Adam Vidjeskog ja Sebastian Mannström, jotka varmasti pystyvät tsemppaamaan joukkuetta paremmille sijoille kauden edetessä.

RoPS:n pelaajat juhlivat Roihan tekemää ottelun avausmaalia.
Viikko-ottelu käynnistyi kotijoukkueen pienellä painostuksella, mutta vetopaikoille vihreäpaidat eivät kuitenkaan päässeet. KPV rakensi peliään varsinkin vasemman laidan kautta, jossa operoi kärkäs Angel Zapata. Pikkuhiljaa RoPS alkoi kuitenkin päästä peliin paremmin mukaan ja kuin salama kirkkaalta taivaalta vieraat myös iskivät ottelun avausmaalin. Kun peliä oli pelattu vajaat yhdeksän minuuttia, sinipaidat rakensivat maalipaikan Simo Roihalle. Pallo kulki pelaajalta pelaajalle nätisti ja lopulta Vertti Hänninen laittoi näppärin passin pelaajien välistä Roihalle, joka kääntyi nopeasti, tönäisi hieman vastustajaa sivummalle ja sijoitti pelivälineen maalin vasempaan alakulmaan. Tilanne oli näin 0-1! 17. peliminuutin kohdalla kotijoukkueen vasta sairastuvalta peleihin palannut Mannström pääsi puolestaan vapaapotkun jälkitilanteesta laukomaan, mutta painava veto suuntautui reilusti yli RoPS-maalin.

22. minuutilla sinipaitojen hyvän painostuksen jälkeen Tuomas Kaukua nousi hienosti puolustuksen läpi ja laukoi pienestä kulmasta, mutta Hemmo Riihimäki torjui tämän yrityksen varmasti jaloillaan. Tämän tilanteen jälkeen saatiin odotella lähes vartti seuraavaa maalipaikkaa, joka sekin rakentui vieraiden toimesta. 36. minuutilla RoPS sai kulman vasemmalta ja sitä antamaan meni Kaukua. Ensimmäisenä tilanteessa päineen oli välissä Luka Kuittinen, jonka jatko löysi takatolpalta Mohammed Adamsin. Tilanteessa pallo osui Adamsin jalkoihin ja kimposi siitä maalin tolppaan. 42. minuutilla puolestaan kotijoukkueen Jusa Ihalainen pääsi hyvän painostusjakson jälkeen laukomaan vaarallisesti noin 25 metristä, mutta tästä sinipaidat selvisivät ja tuloksena oli vain kulmapotku KPV:lle. 45. minuutilla Vili Saarikoski syötti vielä oivasti Roihalle vasempaan laitaan. Kärkimies otti pallon haltuun ja laukoi vaarallisesti, mutta KPV-vahti Riihimäki torjui hienosti. Kohta tämän jälkeen Riihimäki oli lipsauttaa Vertti Hännisen kohti tulleen vedon maaliin, mutta kokkolaisten maalivahti ehti kuitenkin vangita pallon käsiinsä ennen katastrofia. Kohta tämän jälkeen ottelussa siirryttiin vartin tauolle tuloksessa 0-1. Vahva 45-minuuttinen vierasjoukkue RoPS:lta.

Toinen puoliaika starttasi kotijoukkueen painostuksella. Mujunen ei kuitenkaan joutunut torjuntatehtäviin alkuminuuttien aikana, kiitos RoPS:n antaumuksellisen puolustamisen. 59. minuutilla Kyle Crningan rajaheitto oikealta löysi kuitenkin takatolpalta yksin unohdetun Tommi Saarisen ja tilanne oli hetkessä tasan 1-1. Huono lähtö RoPS:lta toiselle puoliajalle. Mikko Mannila tekikin kohta perään tuplavaihdon, jonka ansioista Didis Lutumba-Pitah nousi laidalta ylemmäs. 68. peliminuutilla Lutumba-Pitah pääsikin keskittämään oikealta päätyrajan tuntumasta hyvin maalille, mutta viimeistelijää ei tilanteeseen ehtinyt ja näin yritys kuivui kasaan. 80. minuutilla puolestaan Roiha pääsi vapaapotkun jälkitilanteesta Saarikosken tarjoilusta puskemaan, mutta yritys meni hieman oikealta maalin ohi. 88. minuutilla peliväline kulki hienosti Hännisen kautta selin maaliin päin olleelle Roihalle, joka yhdellä kosketuksella jatkoi pallon Jarkko Luirolle eteen. Aiemmin kentälle tullut Luiro laukoi pienestä kulmasta Jan Heinosen näennäisesti puolustaen vieressä, mutta veto suuntautui tolppaan. Lähellä, mutta niin kaukana. Melkein heti perään Miska Ylitolva liukui pallon upeasti vastustajalta ja avasi vastahyökkäyksen sinipaidoille. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Sami Sipolalle, jonka keskitys löysi maalin edestä täysin vapaana olleen Luka Kuittisen, mutta nuoren topparin pusku epäonnistui ja suuntautui kohti vastustajan pelaajaa. Loppuminuuteilla ei enää maalipaikoilla juhlittu ja näin Pietu Niinimäki vihelsi pelin kolmen lisäaikaminuutin jälkeen päättyneeksi tasalukemiin 1-1.

Varamiehisenä liikeellä ollut RoPS sai pelissä rakennettua enemmän maalipaikkoja kuin monessa aiemmassa ottelussa, mutta Simo Roihan kauden avausosuman lisäksi palloa ei maalipuita lähemmäksi saatu. Paremmalla tuurilla Kokkolassa olisi juhlittu kolmea sarjapistettä vierasvoiton jälkeen, mutta yksi ei niin hyvin puolustettu erikoistilanne vesitti tämän. Huomionarvoista pelissä oli se, että RoPS:n saadessa murrettua KPV:n melko korkean prässin, avautui sinipaidoille monta hyvää maalipaikkaa. Paremmalla huolellisuudella näistä olisi voitu iskeä tarvittava toinen maali, mutta ehkäpä seuraavat onnistumiset jäivät odottamaan sunnuntain kotipeliä. Kokonaisuutena joukkueen peli on paranemaan päin, mutta ne tärkeät voitot antavat vielä odottaa itseään. Tällä yrityksen määrällä on kuitenkin realistista odottaa, että pisteitä alkaa ropisemaan Palloseuralle nykyistä tiuhempaan tahtiin tulvissa otteluissa.

RoPS:n vaihdot ottelussa:

62. min  Otto Kemppainen & Veka Pyyny - Miska Ylitolva & Sami Sipola

82. min Tuomas Kaukua - Jarkko Luiro

Seuraavan kerran sinipaidat pelaavat jo tulevana sunnuntaina, jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu yksi sarjan tämänhetkisistä kärkinipuista eli FF Jaro Pietarsaaresta. Ottelua alkaa kesäillassa tutusti klo 18.30. Luvassa erittäin lämmin hellepäivä ja toivottavasti myös erittäin taisteleva RoPS. Eli nyt jos koskaan kaikki keskarille kannustamaan "oman kylän pojat" voittoon!