lauantai 1. syyskuuta 2018

RoPS voittoon kärkikamppailussa

Giorgi Gorozia avasi ottelussa maalihanat!
Rovaniemen Palloseura kohtasi perjantai-iltana kotikentällään espoolaisen FC Hongan ottelussa, jota todella voitiin tituleerata ns. kuuden pisteen otteluksi. 2879 katsojan edessä pelattu kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen 2-1 (2-0) voittolukemiin, joiden ansiosta sinipaidat vahvistivat toista sijaansa Veikkausliigassa. Honka jatkaa tappion myötä sarjakolmosena, mutta jo kahdeksan pistettä RoPS:n perässä.

RoPS lähti otteluun hyvässä terveystilanteessa, sillä joukkue sai jalkeille lähes parhaan kokoonpanonsa. Poissaolijoista Juho Hyvärinen ja Aleksandr Kokko ovat jo treenanneet joukkueen mukana ja Lassi Järvenpää on myös päässyt jo harjoittelun makuun. Vierasjoukkue FC Honka matkasi pohjoiseen lukuisten poissaolojen sävyttämänä. Nousijajoukkue on pelannut vahvan kauden ja saanut vahvistettua joukkuetta vielä loppukautta ajatellen, mutta perjantain kamppailusta keltamustapaidasta puuttuivat pidempään poissa olevien pelaajien lisäksi Macoumba Kandji, Demba Savage, Davor Taleski ja Jonas Levänen.

Väisänen siirtyy Hollantiin.
Ottelu alkoi Rovaniemen keskuskentällä melko tasaisissa merkeissä. Jo neljännellä peliminuutilla Eetu Muinonen pääsi laukomaan, mutta veto suuntaui kohti Honka-vahti Timothy Murrayta. Seitsemännellä peliminuutilla vieraat rakensivat Lucas Kaufmanin kautta tilanteen, jonka päätteeksi Borjas Martin pääsi laukomaan. RoPS-vahti Antonio Reguero torjui kuitenkin tämän yrityksen kulmapotkuksi. Tämän jälkeen kotijoukkue sai rakennettua pari hyvää paikkaa mm. Lassi Lappalaiselle, mutta näistä ei onnistumisia nähty. 23. peliminuutilla nähtiin kuitenkin jo ottelun avausosuma. Tilanteessa pallo kulki Leo Väisäsen (kuvassa) pitkän pystysyötön päätteeksi oikeaan laitaan Lassi Lappalaiselle, jonka tarkka keskitys löysi keskeltä Giorgi Gorozian. Keskikenttämiehen suora jatko meni vastustamattomasti maalin vasempaan alakulmaan ohi Honka-vahti Murrayn ja tilanne oli 1-0! Kolme minuuttia tästä ja kotijoukkue iski toistamiseen. Hyvään vauhtiin päässyt Erfan Zeneli keskitti millintarkasti maalille ja Vahid Hambo jatkoi kahden Honka-pelaajan keskeltä päällään pallon varmasti ohi Murrayn. Näin tilanne oli jo 2-0! Ensimmäisen 45-minuuttisen loppua kohti FC Honka pääsi peliin paremmin mukaan, mutta huippupaikkoja eivät espoolaiset saaneet rakennettua. Näin tauolle poistuttiin kotiyleisöä miellyttävissä 2-0 lukemissa.

Hambo oli mukana hyvässä ja pahassa.
Toisen puoliajan alkuun RoPS joutui tekemään kaksi vaihtoa, kun Agnaldo Moraes tunsi itsensä kipeäksi ja Muinosella oli tuntemuksia jalassa. Näin kentälle tulivat sekä Antti Okkonen että Jems Geffrard. Vaihdot osin sekoittivat kotijoukkueen peliä ja FC Honka pääsi entistä paremmin pelin ohjaksiin. 49. minuutilla kulmatilanteessa Martin oli jo sutia kavennuksen joukkueelleen, mutta Väisänen onnistui siivoamaan pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Kavennus oli kuitenkin tosiasiaa, kun ottelua oli pelattu 52. minuuttia. Pallo kulki hienosti pelaajalta pelaajalle ja loppujen lopuksi Youness Rahimi onnistui tuikkaamaan pallon maaliin lähes maaliviivalta. Tilanne kaventui 2-1:een ja katsomossa nähtiin huolestuneita ilmeitä. Heti seuraavalla minuutilla Hambolla (kuvassa) oli tilaisuus sinetöidä peli RoPS:lle, mutta hyökkääjän sijoitus puolittaisen läpiajon päätteeksi meni kuitenkin vasemmalta maalin ohi. 57. minuutilla Hambo tarjoili puolestaan boksiin Lappalaiselle, jonka hieno nosto osui kuitenkin ainoastaan maalin ylähirteen ja vieraat selvisivät tilanteesta säikähdyksellä. Nämä tilanteet herättivät taas espoolaisia, jotka saivat käännettyä peliä kotijoukkueen kenttäpuoliskolle, mutta huippupaikat, ne jäivät uupumaan. 76. minuutilla RoPS teki kolmannen vaihtonsa, kun Simo Roiha juoksi kentälle Lappalaisen tilalle. Ottelun ollessa jo lisäajalla FC Honka sai myllytystä kotijoukkueen maalille, mutta näistä kotijukkue selvisi Regueron johdolla. Lukuisten lisäaikaminuuttien aikana Hambo haki itselleen myös kaksi varoitusta ja tätä myötä punaisen kortin, jonka johdosta kärkimies huilaa tulevan pelin. Kun peliä oli pelattu jo reilut 99. minuuttia, muisti ottelun tuominnut Mikko Leino viimein viheltää pelin päättyneeksi. Näin kaikki kolme sarjaspistettä jäivät pohjoiseen lukemin 2-1 (2-0).

Ottelun tulos oli se, mitä pelistä lähdettiin hakemaan eli täydet kolme sarjapistettä. Toisen puoliajan alkuun tehdyt ns. "pakkovaihdot" selkeästi sekoittivat joukkueen peliä. Toisaalta Honkakin pelasi Rovaniemellä varamiehisenä, joten kumpikin joukkue joutui muokkaamaan pelikoostumustaan otteluun ja ottelun aikana. Hambon kaksi loppuminuuttien varoitusta olivat täysin turhia ja tästä RoPS:n käskyttäjä Toni Koskela varmasti hyökkääjän kanssa sanan tai pari keskusteleekin. Ottelun jälkeen kuultiin myös, että Leo Väisänen jättää seuran ja siirtyy Hollantiin, toisella sarjatasolla pelaavan FC Den Boschin riveihin. Harmittava menetys joukkueelle, sillä Väisänen on parin kauden aikana kehittynyt huimin askelin yhdeksi Veikkausliigan parhaista toppareista. Kiitokset Leolle hienoista otteista sinipaidassa ja tsemppiä jatkoon!

Seuraavan kerran RoPS pelaa maaottelutauon jälkeen perjantaina 14.9., jolloin sinipaidat matkaavat PS Kemin vieraaksi. Ottelu kynsin ja hampain liigapaikastaan taistelevia kemiläisiä vastaan pelataan Sauvosaaressa klo 17.30 alkaen. Vaikka toivomuksena on kemiläisten sarjapaikan uusiminen, tästä pelistä pisteitä ei Meri-Lappiin jätetä! C'mon RoPS!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Leo Väisänen - varmaa peliä puolustuksessa ottelusta toiseen, avaa hienosti peliä, matka jatkuu Euroopan kentille!