lauantai 22. syyskuuta 2018

RoPS tappioon kärkikamppailussa

RoPS puolustuskannalla ottelussa.
Rovaniemen Palloseuran kiivas pelitahti sai jatkoa perjantaina Töölön jalkapallostadionilla, missä RoPS kohtasi kolmannessa pelissään kahdeksaan päivään liigakärki HJK:n. Sarjassa heti Klubin perässä toisena oleva Palloseura jäi tällä kertaa pisteittä, sillä ottelun loppulukemiksi 4021 katsojan edessä kirjattiin 3-0 (1-0) lukemat. Maalinverkkoja heiluttivat Eetu Vertainen kahdella osumallaan sekä Veikkausliigan maalipörssiä johtava Joao Klauss.

Rovaniemen Palloseura matkasi vieraspeliin hyvässä terveystilanteessa. Ottelun alla joukkue sai kuitenkin jobinpostia, kun sekä Taye Taiwo että Agnaldo Moraes jäivät pelaavasta kokoonpanosta sivuun. Lassi Lappalainen oli niin ikään ottelusta sivussa, koska hän on lainapelaaja Klubista. HJK lähti otteluun tutusti vahvalla miehityksellä. Poissa vahvuudesta olivat vaihteeksi pelikiellossa oleva Moshtagh Yaghoubi, Mikko Sumusalo sekä pitkäaikaispotilaat Akseli Pelvas, Evans Mensah ja Daniel O'Shaughnessy.

Reguero pallossa.
Ottelu alkoi RoPS:n melko terävällä pelillä kotijoukkueen hakiessa vielä kuvioitaan. Ottelun edetessä kotijoukkue alkoi saamaan ottelua kuitenkin haltuunsa. 19. peliminuutilla helsinkiläiset rakensivat oikealta tilanteen, jossa pallo tuli lopulta keskelle Riku Riskille, jonka laukauksen RoPS-vahti Antonio Reguero (kuvassa) onnistui kuitenkin torjumaan eteensä ja napapiiriläiset selvisivät tilanteesta säikähdyksellä. 25. minuutilla puolestaan Rafinha pääsi laukomaan kulman jälkitilanteesta, mutta puolustajan tykki noin 18 metristä meni aavistuksen yli RoPS-maalin. Kauaa ottelun avausmaalia ei kuitenkaan tarvinnut enää odottaa. 30. minuutin kohdalla Klauss katkaisi Antti Okkosen syötön ja harhautti täysin Lucas Lingmanin. Tämän jälkeen brassihyökkääjä laukoi 16 metristä pallon vastustamattomasti maalin oikeaan ylänurkkaan. Tilanne oli näin 1-0. Puoliajan lopulla ei enää huippupaikoille päästy ja näin vartin tauolle siirryttiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Geffrardin peli päättyi ulosajoon.
Toinen 45-minuuttinen alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi eli kotijoukkueen hallinnalla. 55. minuutilla kotijoukkue katkaisi Juuso Hämäläisen heikon avauksen ja pallo pelattiin Juha Pirisen toimesta keskelle nuorelle Vertaiselle. Tilanteessa Vertainen nousi ja laukoi tarkasti pallon noin 20 metristä maalin vasempaan alakulmaan. Peli oli näin jo 2-0 ja kotijoukkue matkalla mestaruuskamppailun kannalta arvokkaaseen voittoon. Heti maalin jälkeen RoPS teki ottelussa ensimmäisen vaihtonsa, kun Simo Roiha korvasi kentällä melko näkymättömästi esiintyneen Giorgi Gorozian. 61. minuutilla Lingmanin oiva syöttö keskelle tavoitti Aleksandr Kokon, mutta hyökkääjän venytys oli helppo torjuttava Klubi-vahti Maksim Rudakoville. Tämän jälkeenkin vieraat saivat rakennettua pari puolittaista paikkaa, mutta tosi vaarallisia tilanteita ei Palloseuralta nähty. 75. minuutilla sen sijaan nähtiin toinen vaihto, kun viime pelistä loukkaantumisen takia sivussa ollut Eetu Muinonen korvasi keskikentällä kapteeni Okkosen. 89. minuutilla Vertainen oli pääsemässä keskeltä läpi ja Jems Geffrard (kuvassa) joutui repimään pelaajan maahan. Tilanteesta ottelun tuominnut Atte Jussila näytti topparille ehkä hieman yllättäen suoraa punaista korttia ja RoPS joutui pelaamaan ottelun viimeiset hetket alivoimalla. Vertainen meni itse pallon taakse ja laukoi 18 metristä pallon maalin vasempaan yläkulmaan. Tilanne oli 3-0 ja peli näin taputeltu kotijoukkueelle. Kolme pistettä ja mitä todennäköisimmin myös mestaruus jäivät tuloksen myötä Helsinkiin.

Ottelussa RoPS jäi lopulta selväksi vastaantulijaksi HJK:n iskiessä kolme hienoa maalia Palloseuran verkkoon. Samalla Klubi käytännössä varmisti mestaruutensa. RoPS sen sijaan jatkaa edelleen sarjakakkosena, mutta taistelu himmeämmistä mitaleista kiihtyy, sillä joukkueille on enää 4-6 ottelua jäljellä. Jos tuloksen lisäksi negatiivisiä asioita haetaan perjantai-illan ottelusta, niin Geffrardin punainen ja Hämäläisen korttitilin täyttyminen kuuluvat tähän kategoriaan. Sen seurauksena joukkueen topparipari on sivussa seuraavasta ottelusta. Näin toppareina nähtäneen Taiwo ja Järvenpää, jotka tutummin nähdään laitapakkiosastolla. Ei siis ideaali tilanne mitallikamppailun suhteen. Positiivista ottelussa oli nähdä jälleen kerran suurilukuinen RoPS-kannattajien pääty, jossa oli satamäärin RoPS-faneja kannustamassa omaa joukkuettaan.

Seuraavan kerran RoPS pelaa ensi viikon sunnuntaina (30.9.), jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu sarjassa yhdeksäntenä oleva seinäjokelainen SJK. Ottelu pelataan klo 18.30 alkaen. Silloin kaikki keskarille näyttämään tukensa joukkueelle ja kannustamaan Palloseura kotivoittoon!