keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

RoPS voittoon viime sekunneilla

RoPS juhlii Okkosen tekemää voitto-osumaa!
Rovaniemen Palloseura kohtasi tiistai-illan kauniissa, mutta koleassa pohjoisen kesäsäässä Vaasan Palloseuran 2111 katsojan edessä. Ottelun ratkaisu nähtiin lisäajan viimeisillä sekunneilla, jolloin kotijoukkueen kapteeni Antti Okkonen upotti pallon VPS:n verkkoon. Näin kaikki pisteet jäivät pohjoiseen numeroin 1-0 (0-0).

Sarjakolmonen RoPS lähti otteluun haasteellisessa tilanteessa, sillä joukkueen vahvuudesta ottelusssa puuttuivat Agnaldo Moraes, Juho Hyvärinen sekä kärkimiehet Filip Ivanovski ja Simo Roiha. Näin joukkue lähti otteluun kokoonpanolla, jossa kärjessä aloitti laituri Aapo Heikkilä. Topparina Leo Väisäsen parina hääri Jems Geffrard, Juuso Hämäläinen aloittaessa kamppailun vaihtopenkillä. Myös vasemmassa laidassa nähtiin "uusi" mies, kun japanilainen Fugo Segawa sai viimein liigakasteensa. Kapea pelaajamateriaali asetti näin jälleen omat haasteensa Toni Koskelalle kokoonpanoa mietittäessä. Huomioitavaa pelin alla oli myös kapteeni Antti Okkosen ilmoitus peliuran päättymisestä kauden päätteeksi. Hienon ja mittavan uran pelannut Okkonen on ollut koko seurassa oloaikansa yksi joukkueen tärkemmistä palasista, kentällä ja kentän ulkopuolella. Tiistaina kapteeni aloitti pelin vaihdossa, kuten usein tällä kaudella on totuttu näkemään. Seitsemäntenä Veikkausliigassa ennen illan kamppailua majaillut VPS matkasi pohjoiseen niin ikään hieman varamiehisenä, sillä Vepsun riveistä tiistai-illan kamppailussa puuttuivat Elhadji Ciss, aatu Kujanpää, Steven Morrissey sekä Joonas Vahtera.

Fugo Segawa tiukassa prässissä.
Ottelu alkoi Rovaniemen keskuskentällä melko tunnustellen. Kotijoukkue piti alkuminuuteilla enemmän palloa hallussaan, mutta sinipaitojen painostus oli melko vaisua niin ikään varovaisesti peliin tullutta Vaasan Palloseuraa vastaan. Seitsemännellä peliminuutilla nähtiin kuitenkin ensimmäinen supervaarallinen tilanne. Aapo Heikkilä jatkoi suoraan Leo Väisäsen avauksen eteenpäin Lassi Lappalaiselle, joka suoraviivaisen nousun päätteeksi laukoi, mutta VPS-vahti Marko Meerits onnistui jalkatorjunnalla estämään maalin synnyn. Jatkopalloon ehti vielä Heikkilä, mutta "kärkimiehen" suora jatko noin seitsemästä metristä viuhui selvästi yli maalin. Vieraat selvisivät näin tilanteesta pelkällä säikähdyksellä. Kymmenen minuuttia tästä ja Taye Taiwon keskitys löysi kimmokkeen kautta Segawan (kuvassa), joka jatkoi päätyrajalta takaviistoon Lucas Lingmanille. Keskikenttämiehen jatko kilpistyi kuitenkin VPS-puolustajaan. 23. minuutilla Lingmanin oikealta lähtenyt vapaapotku löysi Väisäsen pään ja pallo sen myötä maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Oliko tilanne paitsio vai ei on sitten asia erikseen. Pikkuhiljaa myös VPS alkoi päästä peliin paremmin mukaan. 32. minuutilla joukkue sai rikkeen jälkeen vapaapotkun noin 30 metristä. Pallon taakse asteli Sebastian Strandvall, jonka vedon RoPS-vahti Antonio Reguero pystyi kuitenkin torjumaan eteensä. Pari minuuttia tästä ja VPS hyökkäsi vasemman kautta. Palloi pelattiin kuudentoista rajalle Juha Hakolalle, joka pienen käännöksen jälkeen ampui vihaisesti, mutta hänen epäonnekseen maalin oikeaan tolppaan. Puoliajan lopulla ei enää huippupaikkoja nähty ja näin tauolle siirryttiin sopuisissa 0-0 lukemissa.

Geffrard oli monessa mukana.
Toinen puoliaika alkoi vieraiden terävämmällä pelillä, kun taas RoPS:n peli näytti väsyneeltä. Kotijoukkueen ensimmäinen puolittainen paikka tuli 59. minuutilla, mutta Wato Kuaten kaukolaukaus meni selvästi VPS-maalin yli. 63. minuutilla vieraiden Hakola jatkoi hienosti boksiin Strandvallille, mutta hänen jatkonsa suuntautui ainoastaan maalin sivuverkkoon. Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja RoPS oli lahjoittaa maalin Vepsulle. Douglas Cae sai kuin varkain pallon, mutta Reguero ja Geffrard (kuvassa) saivat peitettyä maalin syntymisen ja kotijoukkueen kannattajat saivat huokaista helpotuksesta. Kotijoukkue suoritti ensimmäisen vaihtonsa 79. peliminuutilla, kun Antti Okkonen korvasi kentällä Heikkilän. 84. minuutilla vieraat saivat jälleen vaarallisen paikan vapaapotkun muodossa, kun Geffrard rikkoi aiemmin kentälle tullutta Ibrahima Gueyeta. Vasemmalta kenttäpuoliskolta lähtenyt Hakolan vapari kimposi kuudentoista ulkopuolelle Aatu Laatikaiselle, joka hyvän haltuunoton jälkeen laukoi hurjan pommin maalin ylähirteen. Jatkopalloon pääsi lopulta vielä Eero-Matti Auvinen, mutta hänen hieman epäonnistuneen laukauksen maaliviivalta putsasi väljemmille vesille Taiwo. Tämän jälkeen RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Juuso Hämäläinen korvasi puolustuslinjassa Geffrardin. Peli alkoi näyttämään jo siltä, että kamppailu päättyy maalittomana, vaikka VPS kovasti päälle painoikin. Pelin ollessa jo annetun lisäajan viimeisillä sekunneilla sai RoPS kuitenkin vapaapotkun noin 30 metristä, kun Lingmania rikottiin. Pallon taakse asteli Taiwo, jonka matala laukaus tuotti Meeritsille vaikeuksia ja hän ei saanut palloa haltuunsa, vaan sylki sen eteensä. Ensimmäisenä tilanteeseen menivät Hämäläinen ja Jerry Voutilainen. Pallo kimposi pelaajien kautta tilanteessa taustalla olleelle Okkoselle, joka maalin edestä pääsi ujuttumaan pelivälineen helposti maaliin ja taululla loistivat 1-0 lukemat! Heti maalin jälkeen ottelun tuominnut Atte Jussila vihelsi pelin päätyneeksi kotijoukkueen juhliessa voittoa ja Vepsun pelaajien protestoidessa rikettä tilanteessa. Näin kaikki pisteet jäivät pohjoiseen lukemin 1-0 (0-0).

Peli itsessään oli kotijoukkueelta melko heikko esitys ja toisella puoliajalla joukkueesta näytti virta loppuvan. Osin tuurilla ja osin taidolla joukkue kuitenkin kairasi kaikki kolme pistettä ja se lopulta ratkaisee. On myös todettava se, että esimerkiksi Lappalainen pelasi tiistaina osin vatsavaivaisena. Ja jos joku halusi peliin todellista draaman kaarta, niin sitä juuri Okkonen ja RoPS tarjosivat. Kapteeni aloitti pelin vaihdossa, tuli kentälle noin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa ja iski lisäajalla maalinedustalta ottelun ainoan osuman. Täydellinen sisääntulo siis kauden jälkeen pelaajauransa päättävältä Antti "Captain Fantastic" Okkoselta!

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana lauantaina, jolloin sinipaidat matkaavat IFK Mariehamnin vieraaksi "Saarelle." Ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 19.15. Tsemppiä peliin RoPS ja pisteet mukaan pohjoiseen!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Leo Väisänen - miehekkäitä otteita puolustuslinjassa jälleen kerran, osaa avata hyvin peliä.