perjantai 22. kesäkuuta 2018

RoPS jatkoi voittokulkuaan Kemissä

Ivanovski ratkaisi voiton puskumaalillaan.
Rovaniemen Palloseuran ja joukkueen kannattajien juhannus käynnistyi todenteolla torstai-iltana Kemissä, kun RoPS päihitti PS Kemin Sauvosaaren kentällä loppulukemin 0-1 (0-0). Lapin hegemoniaottelua oli seuraamassa 3650 katsojaa, jotka todistivat sinipaitojen voittoa Filip Ivanovskin (kuvassa) onnistuttua maalinteossa. Voitolla joukkue vankisti asemaansa Veikkausliigan kärkipäässä. Kemiläisten asema sarjassa on edelleen tukala, sillä joukkue majailee vasta 11. sijalla. 

RoPS matkasi kerrankin lyhyelle vieraspelireissulle Kemiin kokoonpanolla, josta puuttuivat vammoistaan toipuvat Juho Hyvärinen ja Agnaldo Moraes. Paluun kokoonpanoon loukkaantumisten jäljiltä olivat tehneet sekä Ivanovski (avauksessa) että Simo Roiha (vaihdossa). Positiivista joukkueen ympäriltä kuului muutenkin, sillä RoPS julkisti ottelun alla Aleksandr Kokon palaavan joukkueeseen kauden 2019 loppuun käsittävällä sopimuksella. Pelivahvuudessa Borre lienee jo 30.6. FC Honkaa vastaan pelattavassa vierasottelussa. Tämän lisäksi ilonaihetta toi Antonio Regueron jatko seuran väreissä niin ikään ensi kauden loppuun asti. Sopimuksessa on optio myös jatkosta kaudelle 2020. Kotijoukkue PS Kemin riveistä ottelusta puuttuivat pelikieltoinen kärkimies Justus Lehto sekä vammoista kärsivä Kevin Mombilo. Keaton Isaksson sen sijaan teki paluun aloituskokoonpanoon ja Victor Shevchenko penkkivahvuuteen.

Reguero piti maalinsa jälleen puhtaana.
Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta melko perusvarmalla pelillä, sillä Sauvosaaren epätasainen ja pieni luonnonnurmikenttä ei hienoille syöttösommitelmille antanut mahdollisuutta. Sen sijaan yksinkertainen ja suoraviivainen peli oli avainasemassa torstai-iltana. Ensimmäiset tilanteet ottelussa rakentuivat Regueron (kuvassa) vartiomaille RoPS-maalille, mutta Juho Mäkelän ja Kevin Tanon yritykset eivät tuottaneet lopulta vaaratilanteita espanjalaisvahdin maalinsuulle. Palloseura ei huippupaikkoihin ottelun alkupuolella päässyt ja joukkue keskittyihin pitämään pakkansa koossa ja hakemaan ratkaisua lähinnä erikoistilanteiden kautta. Myöskään kotijoukkueen pelissä ei hienouksia nähty ja maalipaikat loistivat ensimmäisellä puoliajalla poissaolollaan. Näin tauolle poistuttiin lopulta pyöreissä 0-0 lukemissa.

Lingman pelasi vahvasti.
Toisen puoliajan alkuun RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Simo Roiha korvasi kentällä flunssaisen Lassi Lappalaisen. 52. peliminuutilla vieraiden Lucas Lingmania (kuvassa) rikottiin kentän oikealla puolella, melko lähellä kuudentoista rajaa. Nuori keskikenttämies pyysi, että saisi itse laukoa vapaapotkun ja tämä hänelle suotiin. Lingmanin millintarkka vapaapotku löysi maalin etukulman tuntumasta kärkimies Ivanovskin pään ja makedonialainen puski varmasti pallon ohi PS Kemin maalivahdin Oskari Forsmanin ja näin pallo painui vastustamattomasti maalin perukoille. Tilanne taululla oli 0-1 ja RoPS:n lukuisat paikalle saapuneet kannattajat saivat aloittaa maalin juhlinnan! Maali oli samalla Ivanovskin kauden viides osuma, millä hän johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä. Kolme minuuttia maalista ja RoPS sai jälleen vapaapotkun hyvästä paikasta. Vetovastuun otti tälläkin kertaa Lingman, mutta hänen epäonnekseen hieno laukaus osui ainoastaam tolppaan ja kotijoukkue sai huokaista tilanteessa helpotuksesta. Tämän jälkeen peli oli melko tasaista puolin ja toisin, mutta muhkuraisella kentällä ei hienouksia tai liikoja maalitilanteita nähty. 74. peliminuutilla RoPS:n käskyttäjä Toni Koskela teki toisen vaihtonsa, kun maalintekijä Ivanovski siirtyi vaihtoon ja hänen tilalleen kentälle puolustavampaan rooliin juoksi Jems Geffrard. Loppua kohti RoPS keskittyi pitämääm pakkansa tiiviinä ja maalinsa koskemattomana. Viimeinen vaihto nähtiin pelin kääntyessä jo lisäajalle. Tällöin nuori Rasmus Degerman kirmasi kentälle Aapo Heikkilän tilalle. Kohta tämän jälkeen ottelu vihellettiin ottelun tuominneen Petri Viljasen toimesta päättyneeksi ja rovaniemeläisten voittojuhlat saivat alkaa.

Voiton myötä RoPS vankisti toista sijaansa Veikkausliigassa. Klubi on kuuden pisteen päässä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Takana sen sijaan KuPS on viiden pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneena. Voidaankin todeta, että Palloseura on mitä mainioimmassa tilanteessa kauden puolivälissä, varsinkin kun Kokko liittyy nyt seuran vahvuuteen lisäämään kärjen tulivoimaa. Vain yhdeksän päästettyä maalia 15 peliin on myös saldo, joka hakee vertaistaan. RoPS:n peli on rajallisista resursseista ja kapeasta pelaajamateriaalista huolimatta ollut tällä kaudella lähes ideaalista. Joukkue pelaa omilla vahvuuksillaan ja minimoi tehokkaasti heikkoutensa. Seuraavan kerran sinipaidat pääsevät pisteiden metsästykseen tulevana tiistaina (26.6.), jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu sarjajumbo TPS. Ottelu pelataan tuttuun tapaan klo 18.30 alkaen. Silloin kaikki "keskarille" kannustamaan RoPS kotivoittoon!

Teksti: M.N.
Kuvat: M.N. & M.L.