torstai 26. huhtikuuta 2018

RoPS voittoon kotikentällä

Rovaniemen Palloseuran huima alukausi sai pisteiden muodossa jatkoa keskiviikkoiltana, kun sinipaidat päihittivät 1721 katsojan riemuksi FC Lahden numeroin 2-0 (1-0). Voitto oli Palloseuralle jo viides perättäinen täysi pistepotti yhtä monessa ottelussa ja näin monissa ennakkoarvioissa sarjan tyvipäähän rankatut napapiiriläiset ovat nyt viiden pisteen johdossa sarjan piikkipaikalla.

300. liigaottelun mies.
RoPS lähti otteluun keskellä pahinta otteluruuhkaa. En tiedä mitä Veikkausliigan toimistolla on otteluohjelmaa tehdessä mietitty, mutta erikoisen kiivas ottelutahti on jo näin kauden alussa. Tästä ja pienistä kolhuista johtuen kotijoukkueen käskyttäjä Toni Koskela muokkasi hieman joukkueensa aloituskokoonpanoa. Tällä kertaa uusina miehinä avauksessa nähtiin toppati Jems Geffrard, keskikentällä kapteeni Antti Okkonen (kuvassa) sekä hyökkäyspäässä Aapo Heikkilä ja Simo Roiha. Näin mm. kaksikko Lassi Lappalainen - Lucas Lingman aloitti ottelun vaihtopenkillä. Juuso Hämäläinen puolestaan puuttui kokonaan kokoonpanosta. Okkonen pelasi samalla 300 liigaottelunsa, upea saavutus joukkueen kipparilta. FC Lahti puolestaan matkusti pohjoiseen joukkueella, josta puuttuivat pelikieltoinen Henri Anier sekä loukkaantuneet Xhevdet Gela, Stênio, Nuutti Laaksonen ja Fareed Sadat. Tämän lisäksi Santeri Pakkanen ja Joona Tiainen ovat pitempään sivussa.

Taiwo taiteilee pallon kanssa.
Ottelun alussa toisella peliminuutilla pallo pelattiin boksiin kohti Roihaa, mutta tähän tilanteeseen Lahden puolustus ehti viime hetkillä väliin. 11. minuutilla nähtiin toinen vaarallinen tilanne, kun Agnaldo syötti ylös Roihalle, jonka yritys kuitenkin blokattiin jälleen vieraiden puolustuksen toimesta. Minuutti tästä ja RoPS onnistui. Aapo Heikkilä pääsi laukomaan tulisesti Wato Kuaten loisteliaan pystysötön jälkeen, mutta lahtelaisten maalivahti Damjan Siskovski onnistui torjumaan pelivälineen eteensä. Pallo tuli kuitenkin pelaajien välistä suoraan Agnaldolle noin 14 metriin, josta laiturin veto meni upeasti maalin vasempaan yläkulmaan ja tilanne ottelussa oli 1-0! 19. minuutilla vieraiden Santeri Hostikka tykitti noin 18 metristä, mutta RoPS-vahti Antonio Reguero torjui yrityksen kulmapotkuksi. Tämän jälkeen pelin tempo tasaantui ja paikoilla ei herkuteltu. Noin puolen tunnin kohdalla Taye Taiwo (kuvassa) syötti kuitenkin pystyyn Roihalle, jonka yrityksen Lahden puolustus pystyi kuitenkin putsaamaan väljemmille vesille. Puoliajan loppuosa mentiin lahtelaisten hallinnassa, mutta vaarallisiin paikkoihin joukkue ei päässyt. Näin tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Lappalainen onnistui jälleen.
Toinen puoliaika alkoi niin ikään vierasjoukkueen pitäessä palloa ja RoPS:n vetaytyessä entistä alemmas. Kotijoukkue teki 45-minuuttisen alkuun myös ensimmäisen vaihtonsa, kun Lappalainen (kuvassa) korvasi kentällä Agnaldon. 55. minuutilla RoPS rakensi tilanteen vasemmalta laidalta, mutta Heikkilän yritys Taiwon syötön jälkeen meni lahtelaispuolustajan kautta päätyrajasta yli. 59. peliminuutilla Hostikka tarjoili vapaapotkusta hyvän paikan Kalle Taimille, mutta puolustaja ei aivan ehtinyt palloon maalin kulmalta. Näin todellinen maalipaikka kuivui kasaan. 64. minuutilla RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Eetu Muinonen siirtyi vaihtopenkille. Näin kentälle pääsi viime pelissä aloituskokoonpanossa ollut Lassi Järvenpää. Vaihdot eivät oleellisesti kotijoukkueen peliä parantaneet, sillä FC Lahti hallitsi selvästi kenttätapahtumia. 74. minuutilla nähtiin kotijoukkueen kolmas vaihto, kun Lucas Lingman tuli kentälle Roihan tilalle. Pari minuuttia tästä ja Lappalainen ja Lingman pääsivät vastahyökkäykseen yhtä puolustajaa vastaan. Lappalaisen syöttö meni kuitenkin hieman sivuun ja näin tilanne kuivui kasaan. Loppua kohti RoPS puolusti tiiviisti ja lahtelaiset vyöryttivät peliä kohti Regueron vartioimaa maalia. RoPS kuitenkin selvisi paineesta ja kun peli oli jo lisäajalla, pääsi Lappalainen palloon hyökkäysalueella Waton purkupallon jälkeen. Lappalainen voitti juoksun päätteeksi kaksinkamppailussa Artjom Dmitrijevin 100-0 ja pääsi nousemaan yksin maalivahtia vastaan. Nuoren laiturin kylmä viimeistely ohi Siskovskin ratkaisi pelin ja taululla paistoivat 2-0 lukemat. Maalin jälkeen ottelun vaihtelevasti tuominnut Marko Grönholm vihelsi pelin päättyneeksija kotijoukkueen kannattajat pääsivät jälleen juhlimaan voittoa keskuskentällä.

Voiton ansiosta RoPS vankisti johtoaan sarjan kärjessä, sillä joukkue on nyt peräti viiden pisteen johdossa ennen Helsingin Jalkapalloklubia. Viiden voiton putki sarjakauden alkuun on samalla joukkueen historian paras startti kauteen. Itse ottelu ei otteluruuhkan keskellä noussut spektaakkelien joukkoon, mutta sinipaidat pystyvät nyt raapimaan täysiä pistepotteja, vaikka joukkue ei täydellistä peliä esittäisikään. Antonio Regueron nollaputki maalilla alkaa olemaan jo todella vakuuttava, sillä RoPS ei ole päästänyt kauden aikana vielä maaliakaan. Tehtyjä maaleja sen sijaan on jo yhdeksän kappaletta. Ensimmäisellä puoliajalla monet muutokset kokoonpanossa eivät juuri näkyneet, sillä RoPS pystyi pelaamaan hyvin organisoidusti ja rakentamaan useampia vaarallisia paikkoja. Toisella puoliajalla joukkueen hyökkäyspeli takkuili, mutta puolustus pysyi tiiviinä. Lahtelaiset pitivät kyllä palloa hallussaan, mutta viimeiset syötöt ja todelliset maalipaikat jäivät vähiin.

Seuraavan kerran sinipaidat pelaavat jo tulevana lauantaina, jolloin RoPS matkaa Turkuun. Ottelu TPS-RoPS pelataan Veritas Stadionin luonnonnurmella klo 17.00 alkaen. Samalla sykkeellä peliin ja kauden kuudes voitto on mahdollinen, tsemppiä peliin RoPS!