sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

RoPS haki otteluruuhkassa tasapelipisteen Turusta

Antti Okkonen oli lähellä onnistua vapaapotkusta.
Rovaniemen Palloseuran huikea voittoputki päättyi tasapelin myötä lauantaina Turussa, kun sinipaidat tasasivat Veritas Stadionille 3009 katsojan edessä pelatussa ottelussa pisteet TPS:n kanssa lukemin 0-0. Tasapelin myötä RoPS jatkaa Veikkausliigan kärkipaikalla, kävipä kierroksen muissa otteluissa miten tahansa.

Lauantain liigakamppailuun RoPS lähti haasteellisessa tilanteessa, sillä ottelu oli joukkueelle jo viides parin viikon sisällä ja peräti kolmas viikon aikana! TPS sen sijaan sai valmistautua peliin rauhassa, sillä joukkueella ei ollut pelejä viikolla. Tästä syystä esimerkiksi Lucas Lingman ja Agnaldo Moraes huilasivat tämän ottelun. Myös Juuso Hämäläinen puuttui pelivahvuudesta kolhujen takia. Hänet kentällä jo toisessa ottelussa peräkkäin korvasi Jems Geffrard. Poissaolojen myötä Lassi Järvenpää oli mukana aloituskokoonpanossa ylempänä oikeassa laidassa. Kotijoukkue Turun Palloseura pääsi otteluun hyvässä terveystilanteessa, sillä raitapaitojen vahvuudesta puuttui ainoastaan Rasmus Holma.

Geffrard luuti puolustuksen keskellä.
Ottelu alkoi melko tunnustellen kummankin joukkueen osalta. 13. minuutilla kotijoukkueen Ben Mckendry rikkoi RoPS:n Filip Ivanovskia vajaan 25 metrin päässä maalista vapaapotkun arvoisesti. Pallon taakse asteli Taye Taiwo, jonka painava veto meni vain hieman oikealta Jonathan Viscosin vartioiman TPS-maalin ohi. 27. minuutin kohdalla Taiwo kokeili onneaan oikealta reunalta noin 25 metristä, mutta tällä kertaa pallo viuhui selvästi maalin yli. Pari minuuttia tästä ja TPS:n Sami Rähmönen keskitti oikealta maalille, jossa ensimmäisenä päineen palloon pääsi Mckendry. Keskikenttämiehen pusku meni kuitenkin reilut pari metriä vasemmalta ohi maalin. 40. minuutilla kotijoukkue rakensi jälleen Rähmösen kautta laidalta hyvän paikan, joka lopulta kimposi Geffrardin (kuvassa) päästä kohti RoPS-maalia. Tämän joukkueen maalivahti Reguero onnistui torjumaan yli maalin ja tuloksena ei ollut mitään kulmapotkua vaarallisempaa. 45. minuutilla nähtiin puoliajan vaarallisin tilanne. Kaksikko Lassi Lappalainen - Ivanovski pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla ja TPS:n Miro Tenho joutui rikkomaan Lappalaista kortin arvoisesti. Tuloksena vapaapotku reilusta 20 metristä. Pallon taakse asteli kapteeni Antti Okkonen, jonka kierteinen vapaapotku kolahti suoraan maalin vasempaan tolppaan. Tilanteessa palloon pääsivät vielä Eetu Muinonen ja Leo Väisänen, mutta kummankaan yritys ei löytänyt tietään maalin perukoille. Näin tauolle poistuttiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Roiha pelasi viimeisen puolituntisen.
Toisen 45-minuuttisen alkupuolella ei huippupaikoilla mässäilty. RoPS pyrki pitämään palloa ja löytämään avaimet avausmaalin tekoon. Kotijoukkueen tilanteet rakentuivat lähinnä erikoistilanteiden kautta. Ensimmäisen vaihtonsa sinipaidat tekivät 62. peliminuutilla, kun Simo Roiha (kuvassa) korvasi kenttäkoostumuksessa Järvenpään. 78. minuutilla TPS sai vapaapotkun noin 19 metristä, mutta tilanteessa aiemmin vaihdosta kentälle tulleen Jani Virtasen yritys leijaili pari metriä yli vierasjoukkueen maalin. 85. minuutilla RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Aapo Heikkilä juoksi kentälle Wato Kuaten tilalle. Alkukaudesta täydet minuutit pelannut keskikenttämies sai näin pienen huilin ennen tulevia kamppailuja. Vielä loppuminuuteilla TPS sai pari hyvää vapaapotkutilannetta, mutta ensimmäisen Virtasen yrityksen Reguero torjui väljemmille vesille ja toinen meni vain aavistuksen maalin yli. Näin kolmen lisäaikaminuutin jälkeen ottelun tuominnut Jari Järvinen vihelsi pelin päättyneeksi tasapeliin numeroin 0-0 (0-0).

Itse ottelu ei temmoltaan tai tasoltaan erikoiseksi noussut. Tasapelipiste kesken kiivaimman otteluruuhkan oli kuitenkin hyvä tulos rovaniemeläisille. Vaikka joukkue ei pystynyt voittotiliään ottelussa kartuttamaan, pystyi se silti raapimaan pelistä itselleen tärkeän sarjapisteen, poissaoloista huolimatta. Samalla on huomioitava myös se, että RoPS-vahti Antonio Reguero piti ottelussa maalinsa puhtaana jo kuudennessa pelissä peräkkäin. Tästä osakiitos myös hyvin organisoidusti puolustavalle ja muutenkin pelaavalle joukkueelle, jonka ansiosta espanjalaisen ei ole juurikaan tarvinnut esittää huippupelastuksia.

Kovin pitkään tämänkään ottelun jälkeen RoPS ei saa hengähtää, sillä tulevana torstaina (3.5.) sinipaidat saavat Rovaniemen keskuskentälle vieraakseen FC Hongan. Ottelui pelataan "keskarilla" klo 18.30 alkaen. Silloin kaikki mukaan kannustamaan RoPS jälleen voittoon!