maanantai 23. huhtikuuta 2018

RoPS jatkoi voittokulkuaan PS Kemin kustannuksella

Agnaldo ohittaa varmasti Vilmusen.
Rovaniemen Palloseuran hurja kevätvire sai sunnuntaina jatkoa, kun sinipaidat päihittivät PS Kemin Lapin derbyssä selvin 3-0 (2-0) lukemin. Ottelua lumisen hyisessä kevätsäässä oli seuraamassa peräti 2922 silmäparia. Täyden pistepotin myötä RoPS on voittanut peräti neljä ensimmäistä liigaotteluaan, mikä sivuaa seuran historian parasta kauden avausta viime vuosikymmenillä.

RoPS pääsi jänkäderbyyn hyvässä terveystilanteessa, sillä sivussa oli ainoastaan kuumeesta viime päivinä kärsinyt Juho Hyvärinen. Hänet oikeana laitapuolustajana ottelussa korvasi Lassi Järvenpää. Kärjessä puolestaan aloitti ensimmäistä kertaa Filip Ivankovski, näin Simo Roiha oli vaihteeksi vaihtopenkin puolella. PS Kemi matkasi Napapiirille mielessään kolme pistettä. Joukkueen pelivahvuudesta puuttuivat syystä tai toisesta Hakeem Araba sekä loukkaantuneet Jorginho, Aleksi Isämäki ja Henrik Ölander. Sunnuntaina vieraiden maalilla pelasi Mikko Vilmunen, kun Oskari Forsman seurasi peliä vaihtopenkiltä.

Kuate hallitsi keskikenttää.
Sunnuntain liigakamppailu alkoi kotijoukkueen pitäessä palloa enemmän hallussaan. Ensimmäisen laukauksen maalia kohti esitti kuitenkin PS Kemi, kun Kevin Tano pääsi 11. peliminuutilla laukomaan vajaasta 20 metristä, mutta hänen yrityksensä suuntautui suoraan kohti RoPS-vahti Antonio Regueron näppejä ja näin tilanteesta ei syntynyt mitään vaarallista. Kohta perään kotijoukkueen Lucas Lingman esitti upean nousun pallon kanssa, mutta PS Kemin puolustus ehti blokkaamaan keskikenttämiehen laukaisuyrityksen. 20. minuutilla nähtiin sitten ottelun avausmaali. Wato Kuate (kuvassa) syötti hyvin pystyyn Lassi Lappalaiselle, joka kääntyi pallon kanssa, nousi vastustamattomasti kohti PS Kemin maalia ja laukoi kuudentoista rajalta pelivälineen varmasti maalin vasempaan alakulmaan. Näin tilanne oli 1-0. Hieno maali nuorelta laiturilta. 35. minuutilla Tano keskitti vasemmalta maalille, jossa palloon liukuivat sekä Juuso Hämäläinen että Juho Mäkelä. Pallo osui Hämäläisen jalkaan, josta se kuitenkin kimposi suoraan Regueron näppeihin. Kolme minuuttia tästä ja RoPS juhli toista maalia. RoPS sai ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa, jonka Eetu Muinonen antoi lyhyenä Lingmanille. Keskikenttämiehen upea kierteinen jatko osui takatolppaan, josta se kimposi suoraan Ivanovskin ulottuville. Hyökkääjä nikkasi lähietäisyydeltä pallon varmasti verkon perukoille ja tilanne oli jo 2-0! Näissä numeroissa siirryttiin myös ottelussa vartin tauolle.

Onnistumisen juhlaa.
Toinen 45-minuuttinen alkoi siitä mihin viimeksi jäätiin eli RoPS:n painostuksella. Kun pari minuuttia oli pelattu, nousi Agnaldo hienosti ylös hankkien joukkueelleen kulmapotkun. Muinosen kulmapotkusta pallo kulkeutui lopulta Taiwolle, joka ampui noin 14 metristä tulisen laukauksen hieman yli kemiläisten maalin. 56. minuutilla nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. Ivanovski jatkoi tilanteessa pelivälineen Lappalaiselle, joka nousi maalia kohti vetäen vastustajan puolustajat luokseen. Laituri kuitenkin syötti oikealle vapaaseen tilanteeseen Agnaldolle, jonka veto meni upeasti vastaan tulleen Vilmusen jalkojen välistä maaliin. Näin tilanne oli jo 3-0! Minuutti tästä ja Toni Koskela teki joukkueensa ensimmäisen vaihdon. kolhuja pelissä saanut Hämäläinen siirtyi vaihtopenkin puolelle ja tulikasteensa Veikkausliigassa sai Jems Geffrard. Viisi minuuttia tästä ja toinen kolhuja pelissä saanut pelaaja sirtyi vaihtoon, kun Aapo Heikkilä korvasi laidassa Agnaldon. Heti perään 64. minuutilla Antti Okkonen kirmasi kentälle Lappalaisen tilalle.

Reguero piti jälleen maalinsa puhtaana.
68. minuutilla vierasjoukkueen Julia Guevara pääsi tykittämään vaarallisesti, mutta veto meni metrin pari yli Regueron (kuvassa) vartioiman RoPS-maalin. 73. minuutilla oli Ville Moilasen tilanne vasemmalta sivulta, mutta Reguero liimasi tämänkin vedon helposti käsiinsä. Pienen kemiläisten "hetken" jälkeen RoPS alkoi taas pitämään ohjaita käsissään ja pallo liikkui pelaajalta pelaajalle helpon näköisesti. Parhaimmillaan joukkue liikutti lähes 40 syötön verran palloa ympäri kentän kemiläisten joutuessa vain seuraamaan pallorallia sivusta. Sen suurempia paikkoja kotijoukkueelta ei enää kuitenkaan nähty, sillä joukkue hölläsi jo vähän kaasua ja säästi voimia tulevan keskiviikon otteluun. Näin kolmen lisäaikaminuutin jälkeen ottelun tuominnut Mikko Leino vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 3-0 (2-0).

Alkujaan tiukaksi povattu Lapin derby oli lopulta selvää kotijoukkueen hallintaa ja numerot taululla eivät jättäneet selittelyille varaa. Koskelan suojatit pelaavat erittäin järkevästi kentän joka osa-alueella ja tähän kemiläiset eivät hajanaisella pelillään pystyneet vastaamaan. Kauden neljäs voitto tulikin lopulta joukkueelle suht helposti ja ottelusta jäi kuva, että sinipaitojen ei tarvinnut laittaa aivan kaikkea koko ajan peliin eli reservistä löytyy lisää draivia tarpeen tullen. Toivoa sopii, että pienet pelissä tulleet kolhut paranevat nopeasti, sillä kevään ottelutahti on hurja. Kauaa RoPS ei tosiaan ehdi tämänkään pelin jälkeen hengähtää, sillä sarja jatkuu jo keskiviikkona, jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu aina vaarallinen FC Lahti. Ottelu pelataan klo 18.30 alkaen. Samalla tsempillä tähänkin peliin RoPS ja voittosarakkeeseen seuraava merkintä!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Wato Kuate - keskikentän voimapesä, joka rytmittää hyvin peliä ja on erittäin pallovarma tilanteessa kuin tilanteessa. Pelipaikkansa ehdotonta eliittiä sarjassa.