lauantai 9. toukokuuta 2015

RoPS:n voittokulku sai jatkoa

Mika Mäkitalo vastasi ottelun voitto-osumasta.
Rovaniemen Palloseuran tuloksekkaat otteet Veikkausliigassa saivat jatkoa perjantai-iltana, kun napapiiriläiset päihittivät vierasottelussa kovan kotijoukkueen maineessa olevan pietarsaarelaisen FF Jaron. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 1-2 (1-1). Voiton myötä RoPS on nyt jo kolmen ottelun voittoputkessa, mikä ei ole ihan jokapäiväistä joukkueen liigahistoriassa.

RoPS lähti otteluun maalivahtia lukuunottamatta samalla kokoonpanolla kuin voitokkaaseen Ilves-otteluun. Ville Iiskolan pätkäsopimuksen päättymisen myötä viikko takaperin joukkueen vahtuuteen saapunut brasilialaisvahti Ricardo sai tulikasteensa RoPS-maalissa. Keskuskentän muhkurainen alusta piti heti alusta alkaen huolen siitä, että pelinrakentelu maata pitkin oli haasteellista kummallekin joukkueelle. Toisaalta RoPS pelasi samantasoisella kentällä sunnuntaina Tammelassa Ilvestä vastaan, joten olosuhteet eivät olleet joukkueelle oudot, vaikka Rovaniemellä nykyisin ollaankin totuttu siihen, että kenttäolosuhteet ovat tekonurmen myötä kunnossa. Ottelun alku lähti käyntiin melko tasaisissa merkeissä, mutta vierailija RoPS oli lievästi hallitsevampi osapuoli kentällä. Ensimmäiset vaaralliset tilanteet tulivat kuitenkin kotijoukkue Jarolle. Ensimmäisen purki väljemmille vesille sinipaitojen Ville Saxman, mutta 24. peliminuutilla kotijoukkue onnistui tekemään ottelun avausmaalin. Vapaapotku suuntautui Jonas Emetin kautta Denis Lima de Assisille rangaistusalueen rajan tuntumaan ja tästä brassi nosti tyylikkäästi pelivälineen yli RoPS-vahti Ricardon ja suoraan maalin perukoille. Tilanne muuttui näin 1-0:aan.

RoPS ei tästä hätkähtänyt, vaan tuli ottelussa tasoihin jo 31. peliminuutilla. Tällöin nähtiin lähes viime sunnuntain maalin uusinto, sillä tälläkin kertaa Janne Sakselan oikealta lähtenyt keskitys tavoitti maalin edestä Aleksandr Kokon, josta kärkäs hyökkääjä pukkasi pelivälineen ohi Jaro-vahti Jesse Östin. Näin tilanne tasoittui 1-1:een. Jakson lopulla Jaro rakenteli vielä pari paikkaa, mutta kummastakaan niistä toppari Boris Kadio ei pystynyt viimeistelemään ja näin tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Vierailijat aloittivat terävästi toisen puoliajan ja Moshtagh Yaghoubi oli lähellä onnistumista jo 47. peliminuutilla. Tällöin keskikenttämiehen vapaapotku kilahti kuitenkin maalin tolppaan ja peliä jatkettiin tasatilanteesta. Ottelun voittomaaliksi jäänyt 1-2 osuma nähtiin 63. peliminuutilla, jolloin RoPS sai vapaapotkun kentän vasemmalta laidalta. Juha Pirisen antama vapaapotku suuntautui maalinedustalle, josta Jaro-vahti Öst nyrkkeili pallon eteen, suoraan Mika Mäkitalolle. Keskikenttämiehellä oli tästä tilanteesta helppo työ siirtää peliväline maaliin ja siirtää vieraat maalin johtoon hieman epäonnistuneellakin laukauksella. Ottelun lopussa Jaro sai aikaan vielä pari vaarallista paikkaa. Ensin Palloseurastakin tuttu Jani Virtanen keskitti maalille Denisille, mutta hänen jatkonsa Ricardo RoPS-maalissa liimasi varmasti näppeihnsä. Ja vielä ottelun 89. peliminuutilla Seth Paintsilin syöttö löysi maalin edustalta Denisin. Hänen laukauksensa Ricardo sai kuitenkin torjuttua tolpan kautta väljemmille vesille ja näin joukkue säilyi ilman toista takaiskua. Muutama minuutti tämän jälkeen tuomari Jani Laaksonen vihelsi ottelun päättyneeksi lukemiin 1-2 (1-1) ja näin kaikki kolme sarjapistettä matkasivat Rovaniemelle.

Seuraavan kerran hyvässä vireessä oleva RoPS pelaa helatorstaina, jolloin joukkue kohtaa Rovaniemen keskuskentällä Kuopion Palloseuran. Ottelu alkaa totutusti klo 18.30.

RoPS:n vaihdot ottelussa (in/out):