maanantai 18. toukokuuta 2015

RoPS hurjassa voittoputkessa

Kokko avasi RoPS:n maalihanat.
Rovaniemen Palloseuran muutos ns. alkukauden kriisijoukkueesta kuntopuntarin kärkijoukkueeksi sai jatkoa sunnuntaina Lahden Kisapuistossa, kun RoPS päihitti paikallisen FC Lahden Aleksandr Kokon (kuvassa) ja Vilim Posinkovicin maaleilla. Kotijoukkueen ainokaisesta vastasi brasilialainen kärkimies Matheus Alves. Alkuillan ottelua oli seuraamassa 1558 silmäparia.

RoPS lähti otteluruuhkassa peliin jälleen kerran samalla aloituskokoonpanolla kuin millä se on pelannut viime otteluissakin. Maalissa Ricardo pelasi näin jo kolmannen ottelunsa lyhyen ajan sisään ja näyttää istuvan joukkueeseen paremmin kuin hyvin. Valmentaja Juha Malinen näyttää myös löytäneen sopivan avauskokoonpanon joukkueelleen ja ei tee kuin pakon sanelemana muutoksia voittavaan joukkueeseen. Sunnuntain kamppailusta oli tiedossa tiukka taistelu ja tämä tulikin selväksi ottelun edetessä. Pelin alkoi kuitenkin melko tunnustellen ilman sen suurempia tilanteita. Pikkuhiljaa alkukaudesta vaisusti pelannut kotijoukkue FC Lahti alkoi saamaan pelistä hieman otetta ja reilun 20. minuutin pelin jälkeen Rafael pääsi testaamaan maanmiehensä Ricardon torjuntataitoja RoPS-maalissa. Tämän Ricardo torjui hyvin, mutta torjunnasta peliväline ajautui Mika Ääritalolle. RoPS-vahti osoitti oivaa virettään torjumalla myös Ääritalon laukauksen ja näin tilanne säilyi 0-0:ssa.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa 33. peliminuutilla, kun kotijoukkueen huono purkuyritys tuli suoraan RoPS:n kapteeni Antti Okkoselle maalivahdin alueen oikeaan laitaan. Okkonen jatkoi pallon suoraan eteen Aleksandr Kokolle, joka viimeisteli varmasti ohi maalivahti Henrik Moisanderin. Näin tilanne taululla oli 0-1. RoPS:n jo odotellessa puoliaikavihellystä, sai joukkue mustia pilviä ylleen. Ääritalo pääsi RoPS-puolustukselta osin karkuun ja Okkonen joutui alimpana miehenä repimään hänet kumoon. Seurauksena tilanteesta oli suora punainen ja ulosajo. Tilannetta seuranneen vapaapotkun kotijoukkueen Markus Joenmäki ampui kuitenkin suoraan kohti RoPS-vahti Ricardoa, jolla oli helppo työ liimata pallo näppeihinsä. Kohta tämän jälkeen ensimmäinen 45-minuuttinen vihellettiin Mattias Gestraniuksen toimesta päättyneeksi ja tauolle mentiin näin RoPS:n maalin johdossa.

Posinkovic teki voitto-osuman.
RoPS tuli toiselle puoliajalle uudistetulla taktiikalla joukkueen vetäytyessä suosiolla alemmas Malisen taktiikan mukaisesti. Lahden vahva painostus palkittiin viimein pelin 69. minuutilla, kun Henri Toivomäki pääsi kulman jälkitilanteesta keskittämään maalin edustalle. Tilanteeseen ensimmäisenä ehti kärkimies Alves, jonka pusku löysi tiensä RoPS-maaliin ja näin tilanne tasoittui 1-1:een. RoPS ei tästä hätkähtänyt, vaan meni johtoon jo 71. peliminuutilla. Kentälle aiemmin vaihdettu Vilim Posinkovic (kuvassa) pääsi laukomaan Janne Sakselan tarjoilusta ensimmäisen liigamaalinsa Veikkausliigassa. Veto lähti vasemmalta noin kymmenestä metristä suuntautuen maalin oikeaan takanurkkaan. Tämän jälkeen kotijoukkue rakensi vielä muutaman oivan paikan, mutta RoPS kesti kuin kestikin alivoimalla pelin loppuun asti ja näin ottelu päättyi lukemiin 1-2 (0-1) ja RoPS:n voitonjuhliin.

Voiton myötä RoPS on voittanut Veikkausliigassa jo viisi ottelua putkeen, mikä hakee vertaistaan joukkueen historiassa. Alkukauden pelilliset ja muut ongelmat on käsitelty läpi ja nyt joukkue pelaa hienosti yhteen taistellen pisteistä alkuvihellyksestä aina päätösvihellykseen asti. Tästä on hyvä jatkaa tuleviin koitoksiin!

Seuraavan kerran RoPS pelaakin jo tulevana keskiviikkona, kun joukkue matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi. Ottelu Wiklöf Holding Arenalla alkaa klo 18.30.

RoPS:n vaihdot ottelunsa:

Aleksandr Kokko – Michael Ibiyomi (59. min)
Mika Mäkitalo – Vilim Posinkovic (65. min)