sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Harjoituskausi päättyi voitokkaasti

Rovaniemen Palloseuran kauteen valmistavat pelit saivat mukavan päätöksen, kun joukkue päihitti vierasottelussa IFK Luleån. Ottelun loppulukemina taululla olivat 1-3 (1-2). Viikon päästä sunnuntaina RoPS pelaa jo Veikkausliigaa, minkä alkamista sekä joukkue että sen kannattajat ovat pitkän talven ajan odottaneet.

Lauantaina Juha Malisen käskyttämä joukkue kohtasi Ruotsissa pelatussa harjoitusottelussa paikallisen IFK:n. Otteluun RoPS tuli muokatulla kokoonpanolla, jos vertailukohtana käytetään Ilvestä vastaan pelattua Suomen Cupin ottelua. Aloituksessa kirmasivat tällä kertaa mm. Petteri Pennanen, Antti Peura, Emenike Mbachu, Santeri Kumpula sekä testimies Jamal Gay. Ottelu sai RoPS:n kannalta hyvän alun, kun jo 18. peliminuutilla RoPS:n nuori Santeri Kumpula vei joukkueensa johtoon. Maali syntyi puskulla lyhyenä annetun kulman jälkitilanteesta. RoPS:n toinen osuma näki päivänvalon jo viitisen minuuttia ensimmäisen jälkeen, kun Emenike onnistui kovalla vedollaan ohittamaan IFK:n maalissa torjuneen Malik Faiqin. Maalia edelsi Mika Mäkitälon hyvä esityö. Kun peli oli edennyt 28. minuutilla, onnistui kotijoukkue kavennuksessa Ibrahim Kallayn toimesta. Näissä 1-2 lukemissa siirryttiin myös ottelussa tauolle.

Toisella 45-minuuttisella RoPS rakenteli kuvioitaan hyvin, mutta myös kotijoukkue IFK pääsi muutamin vaarallisiin tilanteisiin nopeilla vastaiskuilla. Ottelun seuraavaa maalia saatiin odotella kuitenkin aina 84. peliminuutilla saakka. Tällöin RoPS sai epäsuoran vapaapotkun kotijoukkueen rangaistusalueelta. Tilanteessa Luleån maalivahti Faiqi otti pelivälineen sääntöjen vastaisesti käsiinsä amerikkalaisen Kevin Garcian syötöstä. Vapaapotkua antamaan mennyt Mäkitalo syötti laituri Nicholas Otarulle, joka ohitti alanurkkalaukauksellaan hieman huonosti sijoittuneen IFK-maalivahdin. Näin tilanne muuttui 1-3:een ja nämä olivat myös ottelun loppulukemat.

Ottelu oli siis Rovaniemen Palloseuran viimeinen harjoituspeli ennen viikon päästä alkavaa Veikkausliigakautta. RoPS kohtaa ensi suununtaina kotikentällään klo 16:00 alkavassa ottelussa viime kauden pronssijoukkueen eli Vaasan Palloseuran. Sitä ennen tullaan kuulemaan mitä todennäköisemmin se, että tekeekö RoPS testissä olevien Gayn tai Isah Eliakwun kanssa sopimuksia.