sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

RoPS jatkoon Suomen Cupissa

Jarkko Lahdenmäki osui
Ilvestä vastaan.
Rovaniemen Palloseuran jo kauden toinen Tampereen cupvierailu oli jälleen menestyksekäs, sillä pienellä Pirkkalan keskuskentällä pelattu ottelu päättyi lukemiin 0-3 (0-1) ja näin RoPS eteni cupin 6. kierrokselle. Ottelua oli seuraamassa lähes tuhat katsojaa. Seuraavan kierroksen otteluparit arvotaan reilun viikon päästä (1.4.).

RoPS lähti peliin melko vahvalla kokoonpanolla, ainoastaan Jarkko Lahdenmäki ja Juuso Majava olivat pieniä yllätyskortteja avauskokoonpanossa. Muuten joukkue luotti pitkälti tuttuihin pelimiehiin hyväksi joukkueeksi tiedettyä Ilvestä vastaan. Ottelu lähtikin käyntiin vierailijoiden komennossa ja jo 7. peliminuutilla RoPS siirtyi johtoon Lahdenmäen puskumaalilla. Tilanne lähti sivurajaheitosta, jonka jälkitilanteesta "Japi" pääsi pukkaamaan pelivälineen ohi Ilves-vahti Mika Hilanderin. Pari minuuttia tämän jälkeen Ilves sai ensimmäisen tilanteensa, mutta Tomi Petrescun vapaapotku kilpistyi kuitenkin RoPS:n muuriin. Jakson lopulla kotijoukkue Ilves sai painostusta RoPS:n maalille, mutta RoPS:n varma maalivahti Oskari Forsman hoiti tilanteet varmasti ja näin tauolle siirryttiin 0-1 lukemissa.

Toiselle jaksolle RoPS sai niin ikään hyvän lähdön, sillä 53. peliminuutilla Aleksandr Kokko vei vierailijat jo kahden maalin johtoon. Maalia edelsi tilanne RoPS:n päädyssä, jossa kotijoukkueen pelaajat jäivät odottamaan vihellystä Faith Friday Obilorin taklatessa Jonne Hjelmiä. Tuomari ei  tilanteessa virhettä kuitenkaan nähnyt ja näin RoPS pääsi iskemään nopeasti vastaan. Tilanteessa Jani Virtanen tarjoili Kokolle maalin eteen nappikeskityksen, josta RoPS:n tehohyökkääjän oli helppo puskea pallo ohi voimattoman Hilanderin. Ottelun lopullinen sinetti nähtiin 83. peliminuutilla, jolloin parikymmentä minuuttia aiemmin kentälle kirmannut Simo Roiha viimeisteli nousun päätteksi taululle 0-3 lukemat. Nämä olivat myös ottelun loppulukemat, jotka siivittivät napapiiriläiset tyytyväisinä pitkälle kotimatkalle ja Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle.

Seuraavan kerran RoPS pelaa lauantaina 29.3., jolloin joukkue kohtaa Luulajassa pelattavassa harjoitusottelussa paikallisen IFK Luleån. Kyseisessä ottelussa joukkueen mukana ovat testihyökkääjät Isah Eliakwu (NGR) ja Jamal Gay (T&T).