torstai 3. lokakuuta 2013

RoPS vaisu isäntä, Inter vei pisteet

Rovaniemen Palloseura kohtasi kotonaan Turun Interin pimenevässä, mutta kauniissa keskiviikkoillassa voitokkaan cup-finaalinsa jälkeen. RoPS ei yltänyt reilun 1700 katsojan edessä pelatussa kamppailussa omalle tasolleen. Tämän huomioi myös RoPS:n kohta väistyvä käskyttäjä Kari Virtanen sekä joukkueen kapteeni Antti Okkonen. FC Interillä sen sijaan otteluun riitti vielä panosta, koska joukkue tarvitsi muutamia lisäpisteitä sarjapaikkansa lopulliseen varmistamiseen. Kotijoukkueella oli kyllä paikkoja tehdä useampikin maali, mutta joukkue kaipaa Aleksandr Kokon puuttuessa toista maalintekijää. Nälkäisempi FC Inter vei pisteet kuitenkin mukanaan Turkuun 1-2 (0-2) lukemin ilmeisesti cup-krapulaa poteneen kotijoukkueen edestä. Myös putoamispeikko on nyt poissa molempien joukkueiden harteilta, sillä JJK tippui Ykköseen hävittyään kotipelinsä KuPS:aa vastaan.

RoPS:n maalivahti Tomi Maanoja teki paluun ottelussa tolppien väliin. RoPS:in poissaolijoihin kuului siis loukkaantunut Kokko. Muutenkin RoPS oli muokannut kokoonpanoaan. Emenike Mbachu aloitti ottelun vaihtopenkiltä, samoin kuin Tuomo Könönen. Täten Albin Granlund ja Akeem Priestley saivat paikan ottelun avauskokoonpanossa. FC Interiltä ottelusta puuttuivat mm. Magnus Bahne, Babacar Diallo, Tuomo Turunen sekä Kalle Parviainen. Itse ottelussa RoPS keskittyi perinteiseen tapaan vastahyökkäyspeliin. Inter puolestaan aiheutti kotijoukkueelle painetta hyökkäämällä rohkeasti. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 22. minuutin kohdalla Guy Gnabouyoun toimesta. Hänen kova laukaus ilmeisesti muutti kotijoukkueen pelaajasta suuntaa ja teki täten laukauksesta Tomi Maanojalle hankalan. Vielä ensimmäisen jakson lopussa Inter Turun Severi Paajanen rokotti kotijoukkuetta maalilla. Kumpaankin maaliin esityön teki Ville Nikkari. Näin tauolle siirryttiin 0-2 lukemissa.

Toisen jakson alkajaiseksi RoPS vaihtoi kentälle kokeneen sotaratsun Tuomo Könösen, joka tuli paikkaamaan Antti Peuraa. Yllättäen penkillä aloittanut Emenike Mbachu tuli myös kentälle korvaten Joonas Pennasen. Näillä vaihdoilla RoPS yritti saada muutosta pelin kulkuun. Noin tunnin pelin kohdalla RoPS:n Akeem Priestley pääsikin tuhannen taalan paikkaan, mutta hän puski täysin vapaasta paikasta ohi Inter-maalin. Kun pelikello lähestyi 70. minuuttia RoPS antoi vielä tilaa nuorelle Olli Pöyliölle, joka puolestaan korvasi Nicholas Otarun. Ottelun jo lähestyessä loppua kotijoukkueen Albin Granlund onnistui laukauksellaan tekemään kavennusmaalin, mutta tämä jäi kamppailun viimeiseksi onnistumiseksi. Pisteet matkasivat näin Turkuun 1-2 (0-2) lukemin. Jäljellä olevissa otteluissa olisikin suotavaa, että Rovaniemen Palloseura antaisi nuorille pelaajille tilaisuuksia pelata ja saada näin ollen kokemusta Veikkausliigan kovuudesta.

Rovaniemen Palloseura pelaa seuraavan kerran jo tulevana sunnuntaina klo 16:00 alkaen vierasottelun HJK:a eli tulevaa Veikkausliigan mestaria vastaan. Näin RoPS tekee nopean paluun Sonera Stadiumille. Ottelu on samalla TV5:n tv-ottelu.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Albin Granlund -pelasi ok ottelun, jonka kruunasi hänen tekemänsä kavennusmaali.