Kausi pakettiin talven kynnyksellä

RoPS:n kapteeni Antti
Okkonen pelasi jälleen
vahvasti keskikentällä.
Veikkausliigan 33. ja viimeinen pelikierros saatiin pelattua päätökseen lauantaina, jolloin Rovaniemen Palloseura kohtasi vieraskentällä FF Jaron. Ottelu pelattiin Pietarsaaren Länsikentällä, koska varsinainen peliareena eli Keskuskenttä ei enää tähän aikaan vuodesta ollut täydessä pelikunnossa ja kenttää haluttiin säästää ensi kauden alkua ajatellen. Oliko kyse kenttämuutoksesta, melko merkityksettömästä pelistä vai koleasta säästä, koska peliä paikan päälle saapui katsomaan ainoastaan 652 katsojaa. He näkivät lopulta kotijoukkueen 2-0 (2-0) kotivoiton, vaikka vierailija RoPS:lla oli omat paikkansa muuttaa lopputulosta itselleen suotuisammaksi.

Kyseinen ottelu oli kahden syyskaudella parhaan pelivireensä menettäneen joukkueen kohtaaminen, jossa kamppailtiin sarjan kymmenennestä sijasta. Sinänsä loppusijoituksella ei ollut sen suurempaa merkitystä, koska paremmasta sijoituksesta ei joukkueen tilille lisäeuroja kilahda. RoPS lähti otteluun tuttuun tapaan varamiehisenä ja sama oli tilanne kotijoukkue Jaro:lla, jolta ottelusta puuttui liuta avauksen pelimiehiä. Itse ottelu sai kotijoukkueen kannalta räjähtävän lähdön, sillä jo 6. peliminuutilla Mike Banner puski pallon Frank Jonken syötöstä ohi viimeistä kertaa RoPS:n maalia vartioineen Tomi Maanojan. Ottelun seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kuin reilut kymmenen minuuttia, sillä jo 18. minuutilla Jonas Emet vei rangaistuspilkulta kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Rangaistuspotku vihellettiin ottelun tuomaroineen Ville Nevalaisen toimesta tilanteessa, jossa Faith Friday Obilor rikkoi hänen mukaansa rangaistuspotkun arvoisesti Jonkea. Tämän jälkeen RoPS alkoi päästä peliin viimein paremmin mukaan ja hieman jo hallitsemaan pelitapahtumia, mutta maalinteko oli joukkueella tutun hankalaa. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen selvissä 2-0 johtolukemissa. RoPS joutui ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä tekemään myös vaihdon, kun Eetu Soppela korvasi kentällä Mika Lahtisen.

Ottelun toinen puoliaika alkoi RoPS:n kannalta terävästi ja 53. peliminuutilla Ataulla Guerra oli lähellä tehdä kavennusmaalin joukkueelleen. Guerra pääsi yrittämään maalintekoa kurotuksellaan muutamasta metristä, mutta jollain ihmeellä pallo meni tilanteessa yli tyhjän Jaro-maalin. Pari minuuttia tämän jälkeen Banner yritti maalintekoa lähes puolesta kentästä, mutta maaliltaan vastassa ollut Maanoja sai vaivoin torjuttua pallon väljemmille vesille. RoPS:n toinen huipputilanne tuli laitapakki Antti Peuralle, mutta hänen kaukolaukauksensa osui maalipuihin ja näin taululla säilyivät 2-0 lukemat. Tämän jälkeen RoPS:n parhaat maalipaikat tulivat Emenike Mbachulle, mutta hänen ruutinsa oli tuttuun tapaan märkää ja onnistumia ei hänenkään osalta kentällä nähty. Näin ottelu päättyi kotijoukkueen 2-0 (2-0) voittolukemiin, jonka ansiosta FF Jaro sijoittui sarjassa 10. sijalle juuri ennen RoPS:aa.

Ottelu kuvasi hyvin RoPS:n koko kautta, tilanteita saadaan rakennettua vastustajan maalille ja vetopaikkoihin päästään, mutta onnistumiset karttavat joukkuetta. RoPS:n valmentajana viimeistä kertaa toiminut ja Valioerotuomarikerhon vuoden herrasmiesvalmentajaksi valittu Kari Virtanen totesikin oivasti pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että maalinteko on tuottanut joukkueelle ongelmia koko kauden, varsinkin Aleksandr Kokon ollessa sivussa tositoimista. RoPS sijoittui kaudella 2013 Veikkausliigassa sijalle 11. ja pelaa näin liigassa myös ensi kaudella. Jyväskyläläinen JJK ottaa ensi kaudella vauhtia Ykkösestä ja samalla yrittää tervehdyttää talouttaan alemmalla sarjatasolla, josta Veikkausliigaan nousee paljon satsauksia tehnyt seinäjokelainen SJK.

Palloseura -blogi kiittää kaudesta 2013 kaikkia lukijoitaan sekä hienon cup-voiton saavuttanutta joukkuetta ja sen taustavoimia. Ensi kaudella nähdään niin kotimaan kuin Euroopan kentillä!