maanantai 7. lokakuuta 2013

RoPS seurasi sivusta mestaruusjuhlia

Tomi Maanojalla piti kiirettä
ottelun toisella puoliajalla.
Viikko sitten Suomen Cupin voittoa Sonera Stadiumilla juhlinut Rovaniemen Palloseura sai samaisella kentällä seurata vastustajan voitonjuhlia, kun HJK varmisti 3-0 (0-0) voitollaan Veikkausliigan mestaruuden itselleen. Ottelu ratkesi lopullisesti toisella puoliajalla, jolloin kotijoukkue HJK löysi tarvittavat tehot erittäin varamiehistä RoPS:aa vastaan. Vierasjoukkueen riveistä ottelusta puuttuivat mm. Victor Turcios, Aleksandr Kokko, Tuomo Könönen, Ville Saxman, Oskari Forsman ja Emenike Mbachu. Näin avaukseen oli noussut mm. Olli Pöyliö, joka pelasikin oivan ottelun keskikentällä. Vaihtopenkillä RoPS:lla ottelussa olivat Jarkko Lahdenmäki, Eetu Soppela, Ataulla Guerra, Pauli Tuisku sekä Jarkko Niskajärvi. HJK:lta ottelusta oli poissa ainoastaan Rasmus Schuller sekä pitkäaikaispotilas Mika Väyrynen, joten Klubi pääsi peliin lähes optimaalisella kokoonpanolla.

Ottelun alku alkoi kotijoukkueen lievällä painostuksella, mutta RoPS pysyi hyvin verkkaisessa pelitempossa mukana. Kotijoukkue HJK pisti painetta lähinnä RoPS:n laitapakeille eli Albin Granlundille ja Antti Peuralle, jotka hetkittäin olivatkin pienissä vaikeuksissa Erfan Zeneliä ja Demba Savagea vastaan, mutta petrasivat otteitaan pelin edetessä. Ottelun alkuminuuteilla Savage pääsi laukomaan kulmatilanteessa, mutta veto suuntautui sivuverkkoon ja näin tilanne pysyi maalittomana. Kun peli oli edennyt jo 16. minuutilla oli Antti Pauran vuoro laukoa kulman jälkitilanteesta, mutta 25 metristä lähtenyt hurja veto meni hieman ohi Ville Wallenin vartioiman Klubi-maalin. Tämän jälkeen tilanteita oli kummallakin joukkueella, mutta mitään tuhannen taalan maalipaikkoja ei kentällä ensimmäisellä 45-minuuttisella nähty. RoPS:lle jobinpostia toi Nicholas Otarun loukkaantuminen 43. peliminuutilla ja näin Ataulla Guerra pääsi peliin mukaan jo ensimmäisellä puoliajalla. Koska onnistumisia ei nähty, mentiin puoliajalle 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen hallitessa pelitapahtumia. Ehkä suurin muutos peliin tuli kuitenkin 54. minuutilla, kun Albin Granlund joutui jättämään kentän loukkaantumisen johdosta. Vahvasti teipattu reisi ei enää kestänyt ja näin Jarkko Lahdenmäki korvasi hänet kentällä. Samalla Mika Lahtinen putosi kärjestä oikeaksi pakiksi Lahdenmäen mennessä piikkipaikalle. HJK rokotti heti seuraavasta tilanteesta, kun Zenelin antama kulma löysi lopulta maalin edustalta Mikael Forssellin, jonka kevyt ohjaus meni vastustamattomasti maalin perukoille. Näin tilanne muuttui 1-0:aan. Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja Demba Savage lisäsi niin ikään maalin edustalta sijoituksellaan tilanteeksi jo 2-0, mikä lopullisesti katkaisi vierailijoiden pyristelyt ottelussa. Kruununa Klubin mestaruudelle oli Sebastian Mannstömin tekemä maali suoraan Zenelin antamasta kulmasta, mikä muutti lukemat 3-0:aan. Tilanteessa RoPS unohti Mannströmin täysin yksin kuudentoista rajalle ja klubipelaaja pääsi ampumaan täysin ilman estelyitä taululle ottelun päätöslukemat. RoPS:n viimeinen tilastomerkintä pelissä oli Eetu Soppelan vaihto kentälle 84. peliminuutilla. Hän korvasi kentällä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa pelanneen Lahtisen. Näin ottelu päättyi selviin kotijoukkueen 3-0 (0-0) voittolukemiin ja Veikkausliigan mestaruuspytty pysyy näin jo viidettä vuotta peräkkäin pääkaupunkiseudulla HJK:n hallussa.
RoPS sen sijaan jatkaa kauden kahteen viimeiseen otteluun sarjasijalta 11. Seuraavaksi RoPS pelaa kotonaan, kun se kauden viimeisessä kotiottelussa kohtaa Myllykosken Pallon. Ottelu pelataan maajoukkuetauon johdosta vasta sunnuntaina 20.10. Ottelu alkaa Rovaniemen keskuskentällä poikkeuksellisesti jo klo 14:00.