keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Yllätysvoitto RoPS:lle

Rovaniemen Palloseura otti Olli Pöyliön tekemällä maalilla 1-0 (1-0) kotivoiton Kuopion Palloseurasta tiistai-iltana Ounashallissa 430 katsoja edessä pelatussa Liigacupin kotiottelussa. Vasta 17-vuotias keskikentällä viihtyvä oma kasvatti Pöyliö viimeisteli ottelun ainoan maalin tyylikkäästi vapaapotkusta. Yllätyksellisen voitosta teki sen, että RoPS pelasi ottelussa vahvasti varamiehisenä, koska noin puolet aloituskokoonpanon miehistä oli ottelusta sivussa.

Tiistaina pelattu ottelu RoPS-KuPS oli ennakkokaavailuiden mukaan menossa nimivahvalle vierailijalle, koska kotijoukkue RoPS lähti peliin hyvin varamiehisenä. Joukkueen kokoonpanosta puuttuivat tällä kertaa mm. Tuomo Könönen, Antti Okkonen, Victor Turcios, Faith Friday Obilor, Aleksandr Kokko, Tuomas Tyystälä ja Albin Granlund. Tästä johtuen kentällä nähtiin omista junioreista Pöyliön lisäksi myös Arttu Härkönen, joka pelasi koko ottelun toisena topparina. Testimiehenä kentällä viiletti ikäviä perheuutisia viime viikolla kuullut Trinidad ja Tobagon maajoukkuemies Ataullah Guerra.

Avausjaksolla RoPS pelasi hyvää peliä ja 20. peliminuutin kohdalla RoPS siirtyi 1-0 johtoon Pöyliön viimeisteltyä johtolukemat suoraan vapaapotkusta. RoPS:lla oli myös muita hyviä maalintekopaikkoja, mutta Mika Lahtisen ylärimaan osunutta laukausta lähemmäksi joukkue ei päässyt ja näin tauolle siirryttiin lukemissa 1-0, koska KuPS ei juurikaan kotijoukkueen maalia ensimmäisellä puoliajalla hätyytellyt. Toisella puoliajalla peli alkoi kääntymään vierailijoiden hallintaan ja Tomi Maanoja RoPS:n maalilla olikin täystyöllistetty läpi toisen 45 minuuttisen. Lisää osumia pelissä ei kuitenkaan enää nähty ja näin kaikki kolme pistettä jäivät kotijoukkueelle lukemin 1-0 (1-0).

Voiton ansiosta RoPS on lohkossaan nyt toisena, kun joukkueella on vielä kaksi Liigacupin ottelua pelaamatta. Seuraavan kerran pohjoisen ylpeys RoPS pelaa tulevana lauantaina, jolloin se kohtaa vierasottelussa pietarsaarelaisen FF Jaron. Ottelu pelataan klo 16:30 alkaen Tellushallissa.