torstai 7. helmikuuta 2013

Otarun onnistuminen toi pisteet RoPS:lle

Rovaniemen Palloseuran otteet kevään Liigacupissa saivat onnistuneen lähdön, sillä joukkue kukisti Botnia-hallissa pelatussa vierasottelussa VPS:n maalein 0-1 (0-0). Ottelun ainoasta maalista vastasi RoPS:n Nicholas Otaru ensimmäisessä virallisessa pelissään sinipaidoissa.

Viime aikoina RoPS:aan on yhdistetty monia positiivisia uutisia ja sama uutisvirta sai jatkoa keskiviikkona, kun napapiiriläiset voittivat Liigacupin avausottelunsa. Itse ottelussa RoPS oli hyvin hereillä alusta alkaen, vaikka kyseessä olikin joukkueen ensimmäinen ottelu ns. täysikokoisella kentällä. Vaikka vierailijat hienokseltaan ottelutapahtumia ensimmäisellä puoliajalla hallitsivatkin, tauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue VPS tuli terävämmin peliin mukaan, mutta ilman sen näkyvämpää tulosta. RoPS puolestaan haki muutosta peliryhmittymään vaihtamalla Joonas Pennasen tilalle Aleksandr Kokon. Myös Emenike Mbachu ja Ville Saxman tulivat vaihtoon toisella puoliajalla ja heidät kentällä korvasi Mika-Matti Maisonvaara sekä Olli Pöyliö. RoPS:n ratkaisijaksi nousi kuitenkin harjoituskaudella vahvasti esiintynyt Nicholas Otaru, joka latasi ottelun 74. peliminuutilla pelin ainoan maalin. Näin ottelu VPS-RoPS päättyi lukemiin 0-1 (0-0) ja kaikki kolme pistettä matkasivat Rovaniemelle. RoPS sen sijaan ei vielä kääntänyt bussiaan pohjoista kohti, vaan matkasi yöksi Seinäjoelle, josta se jatkaa matkaa Kuopioon ja kohti perjantaina pelattavaa Liigacupin ottelua, jossa vastaan asettuu Kuopion Palloseura.

RoPS:n maalissa ottelussa pelasi Oskari Forsman, koska maanantaina joukkueen kanssa sopimuksen tehnyt Tomi Maanoja seurasi peliä vielä katsomosta käsin. Nollapeli oli Forsmanilta hyvä työnäyte ja RoPS:ssa onkin luvassa tervettä kilpailua aloittavan maalivahdin paikasta oikeastaan ensimmäistä kertaa vuosiin. Testimiehistä aloituksessa olivat sekä Janne Turpeenniemi ja Ville Saxman, jotka ovat lähellä sopimusta Palloseuraan.