maanantai 18. kesäkuuta 2012

Viikkarit kaatui heikollakin peliesityksellä

Rovaniemen Palloseura päihitti sunnuntain kotiottelussaan helsinkiläisen Viikingit maalein 2-0 (1-0). Ottelussa maaleista vastasivat Mika Lahtinen ja Ebrima Sohna.

Ottelu RoPS-Viikingit alkoi tuttuun tapaan tunnustellen ja ensimmäistä kohtalaista yritystä saatiin odottaa 9. peliminuutille, jolloin Jose Manuel Rivera laukoi ohi Viikinkien maalin. Ottelun alku näyttikin hyvin sekavalta, mutta peli oli hienokseltaan kotijoukkueen hallussa. Riveran laukauksen jälkeen pari seuraavaa tilannetta tulivat Viikingeille, mutta nämäkin yritykset menivät ohi RoPS:n maalin.

RoPS lähti otteluun tutusti yhdellä varsinaisella kärjellä, kun Mika Lahtinen pelasi piikissä. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla pisti myös silmään Mika Lahtisen ennakkoluuloton karvaus ja Tuomo Könösen rohkea karvauspeli. Ensimmäisen jakson tilanteista jäi mieleen ennen kaikkea kotijoukkueen Antti Peuran luja taklaus takaapäin, mistä Peura sai ansaitusti varoituksen.

Kotijoukkue vaihtoi 25. peliminuutin kohdalla kohtuullisen hyvin laidalla pelanneen Tuomas Tyystälän hyökkäävämpään Aleksandr Kokkoon. Reilut kymmenen minuuttia tämän vaihdon jälkeen jakoi Tuomo Könönen keskialueen keskeltä pallon vasemmalle rangaistusalueen laitaan Kokolle, joka jatkoi pallon suoraan keskellä vapaana olleelle Mika Lahtiselle, jolla oli helppo työ ohjata pallo Viikinkien tyhjään maaliin. Välittömästi maalin jälkeen tuli RoPS:n Emenikelle paikka ratkaista peli, mutta hän ei kuitenkaan onnistunut saamaan palloa vastustajan maalivahdin ohi. Ensimmäisen jakson loppu oli pitkälti päästä päähän peliä ja pallonhallinta oli suunnilleen tasan joukkueiden kesken. Tauolle mentiin tilanteessa 1-0.

Toinen puoliaika alkoi yhtä hermostuneesti kuin ensimmäinen jaksokin. Suurin ero oli se, että kotijoukkue antoi Viikingeille pelin hallinnan, kotijoukkueen keskittyessä puolustamiseen. Ensimmäinen tilanne tuli vierasjoukkueelle, kun kotijoukkueen keskuspuolustaja Alison antoi taaksepäin syötön, joka kotijoukkueen onneksi osui tolppaan, maalivahti Mikko Vilmusen katsellessa tilannetta ihmeissään. Tämän jälkeen kotijoukkue keskittyi lähinnä kyttäilemään vastahyökkäyksiä Viikinkien iskiessä päätä RoPS:n keskuspuolustukseen. RoPS hyökkäsi pääsääntöisesti Emeniken laidalta, valitettavasti syötöt olivat tällä kertaa sen verran epätarkkoja, ettei RoPS päässyt rankaisemaan Viikinkejä toistamiseen ottelussa

Ottelun 70. peliminuutin kohdalla kotijoukkue suoritti toisen vaihdon. Kentältä poistui toisella jaksolla suhteellisen näkymättömästi pelannut Rivera, joka teki tilaa ensimmäistä kertaa tällä divarikaudella kentälle juosseelle Victor Turciokselle. Samalla RoPS muokkasi pelijärjestystä niin, että puolustavan keskikenttämiehen roolissa hyvin uurastanut Ebrima Sohna siirtyi ylemmäksi keskikenttämieheksi, Turcioksen ottaessa Sohnan roolin. Peliin päästyään Turcios pelasi pariin otteeseen hyvin ylöpäin ja antaen hyvin syöttöjä eteenpäin. Turcios tarvitsee kuitenkin muutaman pelin alleen päästäkseen kunnolla sisään joukkueeseen. Toki tämäkin esitys oli jo lupauksia antava, vaikka kotijoukkueen esitys ei mitenkään häikäissyt kotijoukkueen faneja. Palloseuran toinen maali syntyi vastahyökkäyksen päätteeksi Kokon syöttäessä pallon toista kertaa keskelle, tällä kertaa viimeistelijänä oli Sohna. Ottelua oli pelattu tällöin jo 92. minuuttia. Ottelun lopulla sai myös Joonas Pennanen muutaman minuutin peliaikaa, kun hän korvasi Antti Peuran kentällä. Sohnan maali oli ottelun viimeinen osuma ja näin ottelu RoPS-Viikingit päättyi kotijoukkueen 2-0 (1-0) voittoon.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana keskiviikkona, jolloin se kohtaa vieraskentällä AC Oulun. Ottelu pelataan Raatin stadionilla klo 18:30 alkaen.

Paitsion ottelun vakuuttaja: Aleksandr Kokko -ottelun ratkaisupelaaja kahdella maalisyötöllään, pelasi muutenkin aktiivisesti läpi ottelun.