torstai 21. kesäkuuta 2012

RoPS tasasi pisteet AC Oulun kanssa

Rovaniemen Palloseuran erittäin hyvin alkanut sarjakausi jatkui maalittomalla tasapelillä AC Oulua vastaan pelatussa ottelussa ja näin joukkue on pelannut kauden kymmenen ensimmäistä peliä ilman tappioitta tilillään 8 voittoa ja 2 tasapeliä, jotka nekin ovat tulleet vieraspeleistä.
Yhdeksi kauden vaikeimmista vierasotteluista tituleerattu vierailu Raatin Stadionilla alkoi RoPS:n kannalta hyvin, koska joukkue hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa. Rovaniemen Palloseuran pelaajien osumatarkkuudessa oli kuitenkin toivomisen varaa, sillä palloa ei saatu tolppaa lähemmäksi AC Oulun maalia. Kotijoukkue AC Oulun maalipaikat olivat kortilla ottelun alkupuoliskolla ja RoPS:n maalivahti Mikko Vilmunen saikin olla melko rauhassa ensimmäisen 45-minuuttisen. Näin tauolle siirryttiin tilanteessa 0-0.
Toiselle puoliajalle kentälle tuli sisuuntunut AC Oulu, joka ottelun loppua kohti sai pelin haltuunsa. RoPS otti ottelun 76. peliminuutilla Aleksandr Kokon vaihtoon ja hänen tilalleen kentälle tuli Joonas Pennanen. Tämä vaihto ei kuitenkaan merkittävästi muuttanut pelin tapahtumia ottelun lopussa. RoPS:n puolustus viimeisenä lukkonaan maalivahti Mikko Vilmunen kesti lopussa kotijoukkueen yritykset ja näin ottelu päättyi maalittomaan 0-0 (0-0) tasatulokseen.
Huomioitavaa ottelussa oli se, että peli oli RoPS:lle jo kauden kymmenes ilman tappiota ja näin joukkue siirtyy juhannustauolle selvässä sarjajohdossa. Myös Victor Turcioksen ensimmäinen täysi peli Palloseuran paidassa on huomioitava asia. Keskikenttämiehestä tullee olemaan vielä paljon hyötyä joukkueelle kauden edetessä. Tuomo Können sen sijaan oli pelistä poissa pienen kuumesairastelun johdosta, mutta kuntoutunee mukaan jo seuraavaan peliin.

Seuraavan kerran Rovaniemen Palloseura pelaakin jo juhannuksen jälkeisenä maanantaina, jolloin se kohtaa kotikentällään sarjajumbo FC Hämeenlinnan. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä klo 18:30 alkaen.

Ottelukooste: AC Oulu-RoPS