tiistai 26. kesäkuuta 2012

Perussuorituksella selkeään voittoon

Rovaniemen Palloseura vankisti sarjajohtoaan, kun joukkue kaatoi kotiottelussaan sarjajumbo FC Hämeenlinnan maalein 3-0 (1-0). Maanantai-illan peliä oli seuraamassa mukavat 1246 katsojaa.
Ottelun ennakkoasetelma oli selvä, sarjajohtaja vastaan sarjan peränpitäjä. Tämä ei kuitenkaan näkynyt kovinkaan selvästi ensimmäisellä puoliajalla, vaikka RoPS peliä näennäisesti hallitsikin. Kotijoukkue RoPS sai itse asiassa ensimmäisen kunnon laukauksen vasta ottelun 20. peliminuutilla, kun toppari Faith Friday Obilor ampui tulisesti, mutta ohi Hämeenlinnan maalin. Ottelun 33. minuutilla Emenike Uchennna Mbachu keskitti maalille, mutta Aleksandr Kokon ohjaus meni ohi maalin. Minuutti tästä ja Emenike pääsi laukomaan, mutta tämän laukauksen FC Hämeenlinnan maalivahti Ville Kalervo onnistui torjumaan. Ottelun 38. peliminuutilla RoPS kuitenkin onnistui. Emenike nousi hyvin vasemmalta laidalta ja antoi oivan keskityksen maalin edustalle, mistä Kokko pääsi voimalla puskemaan pallon maalin perukoille ja taululle 1-0 lukemat. Tässä tilanteessa mentiinkin ottelun puoliajalle.
Toinen puoliaika alkoi niin ikään RoPS:n lievässä hallinnassa ja jo 47. peliminuutilla Ndukaku Alison pääsi puskemaan kulmatilanteessa, mutta valitettavasti pusku suuntautui hieman ohi maalin. Tämän jälkeen FC Hämeenlinnakin sai aikaan pari laukausta, mutta RoPS:n maalissa ensimmäistä kertaa sarjapelissä pelannut Pauli Tuisku hoiti tilanteet varmasti. Ottelun 64. peliminuutilla Alison pääsi jälleen puskemaan kulmatilanteessa, mutta tällä kertaa pallo osui maalin ylähirteen. Kaksi minuuttia tästä ja Jose Manuel Riveran nosto maalille leijaili helpon näköisesti ohi FC Hämeenlinnan maalivahdin ja tilanne muuttui 2-0:aan. Heti maalin jälkeen RoPS suoritti ensimmäisen vaihdon, kun Victor Turcios korvasi kentällä Emeniken. Turcios tulikin hyvin pelin mukaan ja pelasi mallikkaasti niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan.
FC Hämeenlinna oli lähellä maalintekoa ottelun 76. peliminuutilla RoPS:n puolustuksen ja maalivahdin pienen kommunikaatiokatkon jälkeen, mutta tämän tilanteen maaliviivan tuntumasta puski väljemmille vesille RoPS:n vasen puolustaja Antti Peura. Melkein heti tämän tilanteen jälkeen RoPS:n toinen laitapuolustaja Albin Granlund pääsi laukaisupaikkaan ja tilanne muuttui onnistuneen vedon jälkeen 3-0:aan. Vielä ottelun loppupuolella RoPS vaihtoi kentältä pois kapteeni Tuomo Könösen, jonka korvasi Jukka Yrjänheikki sekä Ebrima Sohnan, jonka korvasi Mika-Matti Maisonvaara. Vaihtojen jälkeen ottelun painopiste pysyi vakaasti FC Hämeenlinnan maalilla, mutta enempiä onnistumisia ei kotijoukkueelta nähty. Näin ottelu päättyi selkeisiin 3-0 (1-0) lukemiin.
Kaiken kaikkiaan ottelu oli kotijoukkueen hallussa, vaikka aina kentällä ei huomannutkaan, että Ykkösen kärkijoukkue pelasi sarjajumboa vastaan. Toinen huomionarvoinen asia oli Pauli Tuiskun pelaaminen maalissa. Mikko Vilmunen oli vammojen takia pelistä pois ja Tuisku korvasi hänet hyvin maalilla. Silti Vilmusen nopea paluu on erittäin tärkeää RoPS:lle, koska kyseessä on eittämättä sarjan paras maalivahti. Victor Turcios alkaa myös osoittaa merkkejä siitä, miksi pelaajasta on puhuttu niin paljon ja miksi pelaaja on El Salvadorin maajoukkueen vakiohahmoja. Ja vaikka RoPS tekikin ottelussa kaikki kolme sallittua vaihtoa, olisi RoPS:n käskyttäjä Kari Virtanen voinut tehdä ne jo aiemmin ja antaa näin enemmän palautumisaikaa paljon alkukaudesta pelanneille runkopelaajilleen.
Paitsion ottelun vakuuttaja: Aleksandr Kokko -alati vaarallinen maalin edustalla, jakoi myös palloa hyvin kanssapelaajilleen läpi ottelun.