lauantai 9. syyskuuta 2023

RoPS vakuuttavaan kotivoittoon JBK:sta

RoPS juhlii Varhin tekemää 3-0 osumaa.
Rovaniemen Palloseura kohtasi lauantaina kotikentällään pietarsaarelaisen sarjajumbo JBK:n peräti 771 silmäparin edessä. Varsin lämpimässä syyssäässä pelattu Kakkosen kamppailu päättyi lopulta 4-0 (4-0) lukemiin, joiden myötä RoPS vankisti neljättä sijaansa sarjassa ja on voiton myötä 33 pisteellään vain kahden pisteen päässä sen piikkipaikasta. JBK sen sijaan jatkaa sarjan hännillä 11 pisteellään.

Sinipaidat lähtivät otteluun kokoonpanolla, josta puuttuivat loukkaantumisen takia sivussa ollut Samuel Olabisi sekä Aapo Savolainen. Muuten Ville Ulanen sai kentälle tutun vahvan ryhmittymän. Pietarsaarelaiset matkasivat pohjoiseen joukkueella, josta mainittakoon mm. Benjamin Sandnäs, Axel Sandstedt sekä Isak Löv.

Tattu Lakela onniteltavana ottelun avausmaalin jälkeen.
Ottelu starttasi kotijoukkueen ottaessa ohjat heti avauspotkusta lähtien käsiinsä. Jo viidennellä minuutilla nähtiin kamppailun avausmaali, kun kulman jälkitilanteessa pallo tuli suoraan Tatu Lakelalle, joka sijoitti pelivälineen varmasti ohi JBK-vahti Hannes Käldströmin. Näin tilanne oli hetkessä 1-0! Kolme minuuttia tästä ja RoPS rakensi vasemman laidan kautta hyvän hyökkäyksen, joka päättyi Riku-Veli Niskan laukaukseen kuudentoista rajan tienoilta. Veto suuntautui kuitenkin kohti Käldströmiä, jolla oli helppo työ poimia pallo näppeihinsä. 16. minuutilla Mikke Kiljusen matala keskitys oikealta tavoitti maalin edestä Tomas Varhin, mutta tämä tilanne onnistuttiin vieraiden toimesta puolustamaan kulmaksi. Antoine Lemarie asteli kulmalipulle ja hänen antaman kulmapotkun jälkeen pallo pelattiin maalin eteen Varhille, jolla oli kaikki aika ja tila kääntyä ja viimeistellä taululle jo 2-0 lukemat!

JBK:n maalilla piti kiirettä läpi koko ottelun.
Tämäkään ei kotijoukkueen vauhtia hiljentänyt, sillä sinipaidat iskivät herkeämättä kohti JBK:n maalia. 24. minuutilla Lemarie pelasi oivasti oikeaan laitaan Kiljuselle, joka nousun jälkeen lähetti matalan keskityksen maalille ja tällä kertaa takatolpan tuntumassa vapaana oli jälleen Varhi, joka siirsi pelivälineen ohi Käldströmin ja tilanne oli ratkaisevan oloisesti jo 3-0. Mahtava alku sinipaidoilta! Viisi minuuttia tästä ja JBK rakensi ensimmäisen paikkansa oikean laidan kautta, mutta maalille noussut Isak Löv jatkoi pallon oikealta ohi Tino Korhosen vartioiman RoPS-maalin. 36. minuutilla vieraat saivat vapaapotkun noin 23 metristä vasemmalta kenttäpuoliskolta. Pallon taakse asteli Benjamin Sandnäs, joka vastaa joukkueen erikoistilanteista, mutta hänen yrityksensä meni niin ikään oikealta RoPS-maalin ohi. 40. minuutilla kotijoukkueen kärkäs hyökkääjä Varhi oli taas paikoilla, mutta tämän yrityksen JBK-vahti Käldström torjui päätyrajasta yli. Minuutti tästä ja Alex Tolran pitkä avaus tavoitti keskeltä Lemarien, jolla oli tilaa laukoa, mutta ranskalainen syötti sivulle Varhille, joka viimeisteli varmasti 4-0 osuman, joka oli samalla kärkimiehen kolmas osuma ottelussa! Hieno maali ja todella epäitsekästä pelaamista Lemarielta, joka olisi itsekin voinut tehdä tilanteessa maalin. Vielä avauspuolikkaan lopussa sekä Juuso Polvi että Kiljunen pääsivät hyville paikoille, mutta lisäosumia ei enää kuitenkaan nähty. Näin tauolle poistuttiin riemastuttavissa kotijoukkuen 4-0 johtolukemissa.

RoPS sai ottelussa toistakymmentä kulmapotkua.
Toinen 45-minuuttinen alkoi tasaisemmissa merkeissä. 51. minuutilla vieraiden Löv pelattiin yllättävän vapaaseen paikkaan, mutta hänen yrityksensä kilahti ainoastaan RoPS-maalin vasempaan tolppaan, mutta ei sitä lähemmäksi. Pari minuuttia tästä ja Lemarie oli yrittämässä lisämaalia kotijoukkueelle, mutta JBK-vahti selvitti torjunnallaan ranskalaisen keskikenttämiehen 25 metristä lähteneen tykin vaivoin päätyrajasta yli. Sen jälkeen vetopaikoille pääsivät niin kärkäs Kimi Isometsä kuin Lemarie uudestaan, mutta näistä tilanteista lisäosumia ei nähty. Tämän jälkeen RoPS sai paljon erikoistilanteita lähinnä kulmien muodossa. 74. minuutilla sinipaitojen 13. kulmapotkusta vieraiden maalivahti lähes ohjasi pallon omaan verkkoon, mutta viivamiehet olivat tällä kertaa pelastavina enkeleinä. Lopussa peli rauhoittui, mutta parhaat paikat siunaantuivat edelleen kotijoukkueelle. Lisää osumia ei kuitenkaan enää nähty ja näin muutaman lisäaikaminuutin jälkeen ottelun hyvin tuominnut Akseli Ropponen vihelsi kamppailun päättyneeksi lukemiin 4-0 (4-0).

Lauantaina Rovaniemen keskuskentällä nähtiin kotijoukkueelta kauden ylivoimaisin esitys ja hieman paremmalla onnella ja viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla vieraille karummatkin.Toisaalta RoPS löysäsi toisella puolikkaalla hieman kaasua, vaikka ottelua edelleen hallitsikin. Otteluun saapuneet RoPS-fanit ja tapahtumaan kutsutut Rovaseudulla asuvat ukrainalaiset saivat nähdä kotijoukkueen dominointia ja ansaitun voiton. Olikin hienoa nähdä, että noin 200 ukrainalaista kutsuvierasta oli saapunut keskuskentälle todistamaan sinipaitojen voittoa. RoPS myös muisti heitä fanituottein ja olipa kentällä myös vaate- ja tavarakeräys meneillään ottelupäivänä. Itse ottelussa RoPS oli täynnä onnistujia, mutta toki kruunun tai ennemminkin knallin vei Tomas Varhi, joka teki puhtaan hattutempun. Näin kärkimies on onnistunut maalinteossa jo 12 kertaa kuluvan kauden aikana.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevan viikon lauantaina (16.9.), jolloin sinipaidat matkaavat Ouluun sarjakärki OLS:n vieraaksi. Ottelu pelataan Heinäpään urheilukeskuksessa jo klo 13.00 alkaen. Tsemppiä vieraspeliin siniset ja ei muuta kuin jatketaan kautta voittojen tiellä!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Tomas Varhi - kärkimies iski ottelussa kolme maalia ja näytti, että on yksi sarjan parhaista ellei paras maalintekijä.