lauantai 23. syyskuuta 2023

RoPS ei onnistunut maalinteossa, VIFK vei pisteet mukanaan

Riku-Veli Niska johti peliä keskikentältä.
Rovaniemen Palloseura sai lauantain kamppailussa kotikentällään vastaan vaasalaisen VIFK:n 312 silmäparin edessä. Ottelun ratkaisu nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla vieraiden iskiessä kaksi maalia isäntien verkkoon. Näin ottelu päättyi lukemiin 0-2 (0-2), joiden johdosta RoPS on edelleen sarjassa neljäntenä ja VIFK nyt kuudentena viisi pistettä sinipaitojen perässä.

RoPS lähti loppukauden kamppailuun melko tutulla kokoonpanolla, jossa mukana olivat tutusti muun muassa maalitykki Tomas Varhi, Tatu Lakela sekä Riku-Veli Niska. Vaasalaiset matkasivat pohjoiseen joukkueella, josta mainittakoon Merhawi Birhane, Eddie Hiekkanen sekä Jyri Kiuru.

Mikke Kiljunen viiletti tuttuun tapaan oikeassa laidassa.
Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen hakiessa omaa peliään. Ensimmäinen tilanne nähtiin seitsemännellä peliminuutilla, jolloin Mikke Kiljusen keskitys oikealta löysi Tomas Varhin pään, mutta hyökkääjän pusku suuntautui suoraan kohti VIFK-vahti Teemu Muurista, jolla oli helppo työ vangita pallo hyppysiinsä. 13. minuutilla puolestaan vieraat aiheuttivat hankaluuksia RoPS-vahti Tino Korhoselle, joka syötön jälkeen sai purettua pallon vaivoin lähes maaliviivalta. Kolme minuuttia tästä ja ottelun avausmaali näki päivänvalon. Vieraiden pitkä avaus tuli kohti Topias Dementjeffiä, joka ei kuitenkaan osunut pelivälineeseen. Sen sijaan pallo tuli suoraan Shkelqim Xhosalle, joka tykitti pallon maalin vasempaan kulmaan ja tilanne oli hetkessä 0-1.

Tino Korhonen oli lähellä torjua rangaistuspotkun.
RoPS ei tästä lannistunut, vaan yritti hakea tasoitusta parhaansa mukaan. 22. minuutilla Antoine Lemarien oikealta antama kulma tavoitti Varhin pään, mutta pusku suuntautui yli vieraiden maalin. Tämän jälkeen pelissä nähtiin puolittaisia tilanteita, mutta ei onnistumisia. Puolen tunnin kohdalla Juuso Polven oiva pystysyöttö lähes tavoitti Kiljusen, mutta VIFK-vahti Muurinen ehti ensimmäisenä pelivälineeseen kiinni. 39. peliminuutilla puolestaan Riku-Veli Niska ampui lähes 25 metristä, mutta noin metrin verran yli vieraiden maalin. Minuutti tästä ja VIFK:n vapaapotkun jälkeen ottelun tuominnut Tatu Korkalainen näki Varhin kaataneen rangaistusalueella vieraiden pelaajan ja näin hän näytti palloa pilkulle. Löysä pilkkutuomio, sillä Varhin kontakti vastustajaan oli varsin kevyt. Pallon taakse tilanteessa asteli Eddie Hiekkanen, jonka veto meni Korhosen käsien kautta maaliin ja näin tilanne oli jo 0-2. Näissä lukemissa siirryttiin ottelussa myös tauolle.

Toinen puoliaika starttasi kotijoukkueen pitäessä palloa ja rakentaessa peliä. Vieraat keskittyivät lähinnä pitämään pakkansa tiiviinä ja näin tekemään RoPS:n hyökkäyspelistä vaikeaa. 54. minuutilla sinipaidat saivat vapaapotkun noin 25 metristä ja pallon taakse asteli Antoine Lemarie. Ranskalaisen hyvä yritys suuntautui kohti maalin oikeaa kulmaa, mutta VIFK-vahti Muurinen torjui tämän yrityksen varmasti. Reilun tunnin pelin jälkeen RoPS sai peräjälkeen peräti neljä kulmapotkua ja jälkimmäisestä Niskan antamasta kulmurista Lemarie pääsi takatolpalta puskemaan. Tämän VIFK:n puolustus sai kuitenkin putsattua lähes maaliviivalta ja peli jatkui vieraiden kahden maalin johdossa. 74. minuutilla puolestaan Niska pääsi yrittämään kaukaa katkaistaessan vieraiden huonon avauksen, mutta tämänkin Muurinen onnistui torjumaan.

Viimeisellä kymmenminuuttisella RoPS nosti Dementjeffin kärkeen, kun penkiltä ei ilmeisesti muita vaihtoehtoja tähän tilanteeseen löytynyt. Kotijoukkue saikin painetta vaasalaisten maalille, mutta harvat laukaukset nähtiin pääosin kuitenkin kohti RoPS-maalia. Vielä lisäajalla Niskan antaman vapaapotkun jälkitilanteesta vieraiden Vallu Mäntymäki ampui omalta kenttäpuoliskolta pallon tolppaan, kun Korhonen oli ylhäällä maaliltaan. Kun tämän jälkeen pelissä ei tilanteita enää nähty, vihelsi Korkalainen pelin päättyneeksi reilun kuuden lisäaikaminuutin jälkeen. Näin vaasalaisten juhlat saivat alkaa.

Lauantain kamppailu tarjosi katsomoon saapuneille kotijoukkueen kannattajille varsin vähän. Näennäistä hallintaa, mutta ei juuri sen enempää. Vaasalaiset olivat kliinisiä viimeistelyssään, joskin toinen maali oli ns. tuomarin lahjarankkari. Näiden maalien jälkeen RoPS piti enemmän pelivälinettä hallussaan, mutta paria tilannetta lukuunottamatta ei joukkue saanut takaa-ajohurmosta päälle ja pisteet lähtivät ansaitusti kohti Vaasaa. Ottelussa paikan päällä oli tällä kertaa vain 312 katsojaa, johon osin vaikutti varmasti syksyinen sää, mutta sitäkin enemmän osin samaan aikaan pelattu Rokin ilmaisottelu. Silti joukkueen pelatessa paikasta auringossa (nousu), luulisi rovaniemeläisiä kiinnostavan oman kylän poikien ottamukset sinipaidassa tätä enemmän. Kun runkosarjaa on vielä joukkueilla pelaamatta 2-3 ottelua, on RoPS edelleen kiinni paikassa jatkopeleihin, joihin päästäkseen tulee olla lohkon kärkiviisikossa. Tämän ja hyvän sijoituksen varmistamiseksi joukkue tarvinnee vielä onnistumisia kahdessa viimeisessä ottelussa.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevan viikon sunnuntaina (1.10.), jolloin sinipaidat matkaavat tutusti Ouluun, jossa tällä kertaa vastassa on oivassa syysvireessä oleva OTP. Ottelu pelataan Heinäpäässä klo 13.00 alkaen. Tsemppiä peliin jätkät!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Riku-Veli Niska - eniten pallossa kotijoukkueesta, pystyy rytmittämään ja rakentamaan hyvin joukkueensa hyökkäyspeliä.